onsdag, september 24, 2008

en varning!

jag vill härmed utfärda en varning för nätbutiken bodystore.com, varifrån jag för några veckor sedan beställde en ögonkräm & ett prova-på-kit från dr. hauschka. den beräknade leveranstiden skulle vara 2-4 arbetsdagar, och när en vecka hade gått utan att jag hade fått något, fick jag ett mail där det stod att ögonkrämen var slut på lagret. de frågade om jag ville vänta tills krämen fanns inne igen, eller om de skulle stryka den och bara skicka prova-på-kitet. jag valde det senare. när ytterligare några dagar hade passerat, och jag till min fantastiskt stora irritation upptäckt att det stod "status: ej levererad" på deras hemsida, fick jag ett mail där det stod "vi är hemskt ledsna för allt strul men även hudvårdskitet från dr. hauschka verkar vara slut på vårt lager". då blev jag så jävla arg. jag skrev att de kan skita i hela min beställning, att jag vill ha pengarna tillbaka och kräver att deras lagerpojkar ska få smisk.

kommer INTE beställa från bodystore igen. det skryter med att de har snabba leveranser och bra priser, men vad fan gör det när de inte ens HAR produkterna på lager? sjukt oproffsigt.

estée slaughter

bläddrade omkring lite på wikipedia, läste om gamla kosmetikamoguler som estée lauder och helena rubinstein (pytteliten kvinna! 147 cm kort!), väldigt intressant. estée lauder var den enda kvinnan på time magazines lista över 1900-talets 20 mest inflytelserika affärsgenier. mm. mmm. så var det. med alla moguler och deras företag följer ju ofta en skara bojkottare, och estée lauder verkar ha drabbats av en grupp baserad i san fransisco som heter QUIT; queers undermining israeli terrorism. de kallar företaget för estée slaughter och man blir ju onekligen nyfiken, vad har de gjort? iallafall så visar det sig att företagets styrelseordförande, och tillika estée lauders son, ronald lauder, också är ordförande för JNF, jewish national fund, som satsar rätt hårt på att ockupationen på palestinsk mark ska fortgå som tidigare. blir mäkta avtänd på att köpa smink därifrån nu. tur att jag inte har gjort det innan heller. estée lauder är lite tantigt. har man gwyneth paltrow som "spokeswhore" så går det inte att undvika tantighetsstämpeln. men tantighetsstämpeln är väl inte det värsta de har på sitt samvete.

och det är inte bara estée lauder man ska akta sig för, om man håller med mig om att israel bör dra sig tillbaka från palestinska områden. man ska även akta sig för företagen som ägs av estée lauder, bl.a. DKNY, tommy hilfiger, origins, bumble and bumble och clinique! alla dessa företag bidrar aktivt till israels möjlighet att fortsätta ockupationen av palestina!

listan slutar inte där. estée lauder group är inte det enda pro-israeliska företaget. listan fortsätter med giorgio armani parfums, redken, lancôme (!!!), biotherm, l'ôreal, garnier, helena rubinstein, maybelline och ralph lauren perfumes. sen var ju coco chanel nazistsympatisör också, so there you have it. allt du har i sminkdisken har bidragit eller bidrar fortfarande till förtrycket av ett folk.

aboo, tänker jag... vilken jävla djungel. det är omöjligt att hålla sitt samvete rent. för det vill man ju ändå? är det egoistiskt? för min del är det iallafall så att det skär i mig om jag får reda på att apelsinen jag äter har odlats i israel. mitt samvete säger "aja baja". eller nej, inte ens "aja baja", samvetet säger snarare "men för i helvete, annahita! A LITTLE EFFORT?!" men hursomhelst - det är enorma företag, som i sin tur äger andra stora företag, och det räcker ju med att ett företag i ledet stödjer israel aktivt för att hela kedjan ska bli "smittad", så att säga. ah. fan. jag ORKAR verkligen inte bli politisk och skitnödig. jag känner mig bara så jävla LITEN.

men jaaa billionaire schmillionaire! ni är alla ensamma!

av sysslolöshet på jobbet sitter jag och idisslar twix och läser forbes 400 richest americans list. känner mig som världens minsta människa. om man inte skulle ta och investera några tusingar i månaden på typ olja eller kärnkraft, haha, och sen när man är svinrik kan man ge tillbaks till planeten och filantropera bort halva förmögenheten till greenpeace.

jag måste bara komma ihåg vilka vänner jag har, för det som är gemensamt för folket på "the forbes 400" är att de i intervjuerna nämner gamla vänner och familjemedlemmar som plöstligt stiger fram ur skuggorna när de får höra om förmögenheten. så jävla genomskinligt. så hjärtlöst.

budgetkopior


(bild: alma)

okej. även om jag fick några tusen mer än vad jag hade räknat med tänker jag inte spendera dem på ett enda par skor, även om jag tycker att de är sjukligt snygga. ni vet, stövlarna från minimarket. bloggsfären har dödat min kärlek litegrann, och jag har verkligen ingen lust med att bli misstagen för en modebloggerska, så jag nöjer mig med wedins sköna kopior som är mindre än hälften så dyra. imorgon ska jag köpa dem, och ett par andra skor som jag spanat in.

man måste vara smart och prestigelös om man ska överleva i den här världen! orka försöka vara hipp hela tiden. speciellt om man inte direkt har råd med det. haha.

wallenberg

haha. jag ska inte leka med elden, efter att jag blev nerkommenterad i inlägget om maria borelius fortsatta skattefiffel, men jag är fan frestad när en person som knappast behöver en närmare presentation i såna här sammanhang - peter wallenberg - kläcker ur sig såna här saker:
. . . . .

Klarar sig inte de svarta i Sydafrika utan de vita?


– Det är klart att de inte gör. De har helt enkelt inte den kompetens som krävs.

Vad beror det på?

– Då kommer man in på väldigt svåra frågor för oss svenskar. De har andra förutsättningar.

Beroende på gener?

– Utveckling. De är på samma nivå som vi var för 150 år sedan.

(Intervju med Stina Dabrowski, TV4, september 1991)

. . . . .

Är det /inte fel/ att särbehandla människor med olika hudfärg?

– Inte om de själva för sin hudfärgs eller religions skull går omkring och slår ihjäl varandra. Då kan det ju hända att tanken kommer att man ska försöka förhindra det. Om det sedan uppfattas som förtryck, så är det en sak.

Anser du att apartheid var en garanti för lag och ordning?

– I vissa områden, ja. Det har du igen i hela Afrika. Den vite mannen var den som höll ordning.

(Expressen, september 1994. Peter Wallenberg ska reda ut sina uttalanden om "svartingarna" i TV4. "Apartheid i sin helhet var naturligtvis förkastlig", förklarar han. Men det fanns fördelar. Peter Wallenberg arbetade 1959-62 i Afrika för Atlas Copco, bland annat i dåvarande Rhodesia. Han motsatte sig de ekonomiska sanktionerna mot apartheidregimen i Sydafrika.)

. . . . .

– Jag undrar just vad vi skulle tycka om någon satt och petade in en massa kosing till lapparna så att de kunde ställa till med en massa problem för den svenska regeringen.

(Kommentar 1992 till det svenska stödet till ANC i Sydafrika.)

. . . . .

– Men man skall komma ihåg det att det finns alltså ett fåtal mycket väl utbildade svartingar och med dem har du i princip inga större definitionsproblem, men med den stora gruppen har du det, av allvarliga definitionsproblem”

(Citat från 100 höjdare.)

. . . . .
och nu när han han bli hedersdoktor på juridiska fakulteten på stockholms universitet snackas det omatt han ska bli ifråntagen sin doktorshatt, vilket är självklart. peter wallenberg låter inte som någon som förtjänar en doktorshatt. en groda eller två måste man ju bli förlåten för om man är en offentlig person utan manners, men grejerna ordfront har sammanställt här är fan inte ens grodor.

cashmonnayflow-ahhjag fick min lönespecifikation nu och är glad och lättad över att få konstatera att allt är i sin ordning! har gjort en underslagsräkning när jag räknat på min lön förut och får därför mer än vad jag har räknat med. det är ett bra sätt att lura sig själv att tro att man får mer pengar än vad man har jobbat för! haha.

bisexual day!fan, jag glömde ju nämna detta igår, men gårdagens datum, 23:e sept är tydligen utsett till bisexual day! hihi yay! säga vad man säga vill om att man tycker att det är fånigt med att varenda jävla minoritet, religion, och sexuell preferens ska ha en egen högtidsdag, men faktum är att jag tycker att det är bra att man funderar lite kring detta med bisexualitet.

för man betraktas inte bara som lite underlig av heterofolket, utan även homofolket ser på en med omild blick. man är en bluff, en opportunist, en person som vill äta kakan och behålla den, någon som vill hålla alla dörrar öppna. en hobbyflata helt enkelt. jag själv har upplevt detta vid ett flertal tillfällen, och sanningen är den att det oftast är lesbiska som har svårare för bisexualitet än andra. så upplever jag det iallafall. jag har inte behövt förklara mig för en enda straight person, de nickar bara och säger "okej, soft", samma sak med bögar. däremot är det många flator som möter mig med enorm skepsis. kanske tycker de att jag är en bluff som påstår att jag är bisexuell fast jag har varit tillsammans med en person av hankön i 3 år. jag har inga planer på att ägna mig åt recitera mitt sex-cv eller börja leva ut sidan av mig som gillar tjejer, bara för att bli accepterad av folk som verkar gradera människors "äkthet" efter hur många personer av samma kön de har legat med. jag blev speciellt ledsen när en flata av den klyschigaste sorten (hon hade t.o.m. herrparfym) först frågade mig hur många tjejer jag "varit med", och sen sa att det inte spelar någon roll att jag tänder lika mycket på tjejer som killar, jag kommer inte bli tagen på allvar av någon förrän jag har "varit med" tjejer en längre period. så jävla trist inställning.. jag trodde liksom att vi satt i samma båt. spelade i samma lag. men jag är tydligen ingen fullvärdig medlem av deras lilla klubb förrän jag "bevisat" något för dem. fuck that.

modä å tränder å sånt där dårå


det är så jävla synd att "trender" som jag inte bryr mig ett skit om får avgöra vad som finns i min garderob. i höst är det så jävla hett med spets att jag tröttnade på det innan all spets hade hunnit landa i butikerna. jag som älskar spets, kan glömma att någonsin ha på mig något sådant igen. jag är istället peppad på riktigt stora, varma, grovstickade tröjor, men inte fan finns det att hitta någonstans - för det är någon som tror att det inte kommer sälja så bra i höst och därför har bestämt att något annat ska vara "inne". såklart finns det varma tröjor, det hör ju hösten till, men alltid ska de vara nån slags variation på en helt vanlig, gammal hederlig tjocktröja. korta ärmar. inga ärmar. jättelång. jättekort. båtringad. v-ringad. urringad. polokrage. akryl. applikationer. supertunn. knappar. dragkedjor. snören. jag vill ha en helt plain, långärmad, grovstickad tröja i ett normalt material i normal längd. i en normal färg (JA OKEJ SVART DÅ). inte ens H&M har något som känns bra. varför är det så jävla svårt?

det närmaste jag kommit är några tröjor på jävla gina tricot, som jag lovade mig själv att aldrig besöka igen, men de faller givetvis när det kommer till materialet. allt är polyester eller akryl eller något annat svettigt och plastigt, vars enda funktion är att hålla varm fukt från svetten nära kroppen. det verkar helt enkelt som att jag måste sticka en jävla tröja själv eller gräva i timtal i second hand-affärer om jag ska hitta något. IT'S ALL CRAPPY POO!!!

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

innan jag släcker lampan vill jag bara tipsa om en jätterolig hemsida om man är besatt av statistik, som jag är. om man har en blogg eller en hemsida är man säkert nyfiken på besökarna, och då är en besöksräknare bra att ha. kan sitta och stirra i timmar på min egen. har egentligen två olika, en som heter statcounter och finns att hämta på www.statcounter.com, och en annan som jag skaffade alldeles nyss och den heter blogpatrol. den verkar vara mycket bättre för den anger även besökarprognoser, förändring över tid i procentenheter och med en precision ner på timmen. hämta den på www.blogpatrol.com. det här är inte reklam, jag tycker bara att det är kul med besökarstatistik och ville tipsa om två gratissidor jag tycker är bra. känns som om man behöver påpeka det i denna tid av dold reklam och köpta bloggare (inte för att nån skulle köpa mig iofs... men whatever).

you know you love me. XOXO, schossip schmirl.

smickrare där

titta, en till!
sara julia elida sa...

om jag hade en blogg så skulle du vara med på min!
för vissa är det väl småpotatis att en handfull personer skriver fina saker jämt, men jag blir så himla glad och smickrad. världens egoboost. om det finns folk som skriver saker som får mig att le är det anledning nog för att jag ska stanna kvar i den här underliga världen och fortsätta skriva mitt dagliga trams. tack!

glocalnet

jag vet att detta är både lågt och ytligt (motsägelse?), men det är ändå sant; blondinbella har fetare hy än jag. jag blir irriterad på mig själv för att jag känner minsta tillstymmelse till glädje av att konstatera det. hon är ju ändå en rätt söt och fräsch tjej (nej, jag skojar inte - tänk bort allt annat som rör henne och hennes person och tänk bara på hur hon ser ut, så inser du snart att hon verkligen inte är ful) och hur självsäker man än vill framställa sig själv kan man aldrig förneka att man ständigt jämför sig med andra. det enda tillfället då jag gör just detta, är när jag ser att någon som jag betraktar som icke-ful har sämre hy än jag. det får mig att bli lite glad. faktiskt. hy är min grej och alltså bör jag få gotta mig i andras dåliga hy eftersom jag har lite komplex för min egen.

ja. ungefär så.