onsdag, november 12, 2008

hoya carnosajag har varit huslig och planterat sticklingar (I KNOOOOW). det allra roligaste är att jag faktiskt köpte dem på tradera för en tjuga. så JÄVLA tantigt! men det står jag för. hah.

om de små liven överlever kommer de så småningom att bli en porslinsblomma. min mamma hade massvis med såna i våra fönster förr i tiden, i min barndoms vardagsrum låg det en tydlig söt doft året om. jag hoppas verkligen att mina börjar blomma. jag är så löjligt fäst vid mina doftminnen.

rolig post för en gång skulljag har vant mig vid att bara få räkningar och reklam, men idag kom jag hem till ett överfullt brevinkast; tre stora paket låg där! i det första låg gratisburkarna från everyday minerals som jag beställde för nån vecka sen, och i det andra låg en hoodie som jag fick gratis för att jag delade med mig av mina åsikter i nån undersökningspanel. snackade om det förr tror jag. den passar inte mig riktigt så jag ska försöka sälja den kanske? NEWAYZ, jag tröttnar aldrig på freebies!

det tredje paket är nisses. det kommer från cdon och jag tror att det är halo 3, hihi.

FUCK U REI

jag fick just ett mail från H&M, de ville påminna mig om att comme des garc-bajskollektionen släpps i butik imorgon, de hoppas väl att jag ska stå och hänga på låset som en annan jävla höna. NEJ TACK, säger jag bara. blev extra säker när jag såg priserna. drygt 500 spänn för en scarf. en jävla scarf.

definitely pear-shaped! haha.

I <3 SLANG FOREVER!

jag har ju som sagt blivit väldigt sugen på att flytta från sverige, helt plötsligt. först kollade jag in möjligheterna att bo och jobba i new york, men det kändes lite för ambitiöst så jag vände blicken mot min egen kontinent, och london mer specifikt. jag har aldrig varit särskilt sugen på london förrän nu. jag skulle absolut inte bli ledsen om jag blev tvungen att flytta dit.

iallafall så har jag kollat runt lite på internet under morgonen och hittade den grymma hemsidan londonsvenskar.com. där finns svar på allt man undrar över, och mer därtill. t.ex. så finns det en slangordlista och denna finner jag extremt roande. här är några favoriter:
Abba-English

Tydlig skandinavisk brytning vid engelska uttal.


Bob's your uncle


Detta är mitt favorituttryck. Det tog mig veckor innan jag ens vågade fråga vad som menades. Kommer från 1887 då en irländsk politiker oväntat blev befodrad till Chefsekreterare av Irland av sin farbror Robert, Lord Salisbury. Det sägs att detta inspirerade till uttrycket som betyder “och så är det gjort”. Ex. "You just turn on the power, hit the switch and Bob's your uncle".

Diamond geezer

- en schysst och pålitlig kille. Geezer används ofta i termen ”snubbe”. Och det är omöjligt för mig att förklara vad en snubbe är. Jerry Williams är en snubbe.

Dutch oven

en term som beskriver hur du släpper en brakare och håller ner din partners huvud under lakanen. Att det ens finns en term för detta…

How's your father

ett slanguttryck för sex. Användes I “Carry on” filmerna från 60-talet. Uttalas. "aa's yer farva". Ex. "I think they’re upstairs having a bit of how's your father !"

Pear-shaped

något som har gått fel.

en jävla loska i ansiktet på alla nordeakunderdet här gör mig så äcklad. nordeas förra vd thorleif krarup får en rekordpension på 150 miljoner kr. etthundrafemtio. miljoner. kronor. tycker han att han är värd det efter ett och ett halvt år på nordea? det han borde känna är ren och skär SKAM. han ska skämmas som en jävla hund. ingen människa förtjänar så mycket pengar. speciellt inte en jävla bank-vd. och speciellt inte en vars tid på företaget kantats av "av kritik med dåliga resultat och skenande kreditförluster". alla bonusar, fallskärmar, avgångsvederlag och guldkantade pensioner borde verkligen decimeras, bokstavligt talat. en tiondel av summan är precis lika bra, för pratar man om summor som överstiger 10 miljoner känns det inte direkt som att det finns någon skillnad mellan 20 och 200 miljoner. såvida man inte har en stor familj med 118 barn att försörja - vilket jag utgår ifrån att t.ex. thorleif krarup inte har - så har man fan inte nytta av såna kosmiska summor.

det borde fan vara förbjudet att få så vidrigt mycket pengar. ingenting han kan ha gjort under sin livstid kan berättiga 150 miljoner kr.

nu byter jag bank.

captain kirksitter på jobbet och skrattar åt alla härliga människor som finns. nu var det t.ex. en glad göteborgare som istället för att be om att bli kopplad till trygghansa sa "beam me up!", och på detta följde världens mest smittsamma skratt. gotta love the folk asså.


idag känns som en bra dag.

LOL män asså


(bild från lolita.blogg.se)