tisdag, oktober 07, 2008

puz puz

nu går jag och lägger mig. imorgon lägger jag upp bilderna från lördagens kalas, jag lovar!

puz puz!

kvinnans lott

haha. jag hittade ett gammalt inlägg från i våras som jag aldrig publicerade för att jag tyckte att det verkade lite pinsamt, men jag har inget bättre för mig och är nyfiken på andras erfarenhet av hårborttagning, så jag lägger upp det ändå. here goes;

god morgon. jag funderade länge på om jag skulle skriva det här, nån tycker säkert att det är lamt men vadfan, det är bara att bjuda på det. jag ger er ett till inlägg om hår!

det här kan vissa se som onödig information, men jag vaxade nyss armhålorna och bikinilinjen... ALDRIG MER. aldrig mer. jag köpte grejerna på H&M för att testa, lite för sakens skull, det var kampanjpris och jag var uttråkad och tänkte på min innan-jag-dör-lista, som består av saker jag vill göra och uppleva innan jag dör. stort och smått. allt från att stjäla något dyrt eller att resa till en väldigt avlägsen plats, till slagsmål eller bikinivaxning... iallafall. jag styrde upp den första omgången, och andaktsfullt placerade jag den första vax-strippen i armhålan. tog ett djupt andetag. och ryckte. och SMÄRTAN. jag trodde att jag skulle avlida på plats. men det gjorde jag inte. när jag hade ryckt bort de första håren under min stackars arm och stått och skrikit för mig själv i badrummet (nisse jobbar, tack och lov), gav jag mig ändå på nästa omgång direkt, medan jag upprepade mantrat "det är bara smärta, det är bara smärta" tyst för mig själv. man avslutar det man har påbörjat, har jag fått höra sen jag var liten. smärtan i sig var inte outhärdlig hela tiden, man vande sig liksom efter andra "rycket", men jag blir ändå besviken på mig själv varje gång jag utsätter mig för minsta lilla obehag för ytans skull. skoskav och blåsor är en annan sak, skor i största allmänhet är en helt annan sak. men att med hjälp av varmt vax SLITA bort djupt rotade hår på ställen som annars är vana vid att bli lämnade ifred, det är ABSOLUTE MURDER.

varför vaxar män inte skägget förresten? det må vara smärtsamt, men helt opraktiskt är det ju inte. ni skulle slippa raka er varannan dag, och istället göra det typ varannan VECKA.

tisdagsbärsen

haha, nu var det precis någon som knäckte en bärs här på kontoret. det började mumlas, "har du öl?" - "är det din öl?" - "vems öl?" - "har du också öl?"

det är härligt med slackers på jobbet för då känner man sig duktig hur man än gör.

en känsla jag väldigt mkt känner just nu


en känsla jag inte direkt känner just nu


barn är ju bara så härliga

[en så ung röst att det inte framgår om det är en tjej eller kille:] "ja hej, kan du koppla mig till sexlinjen?"
"förlåt, kan du upprepa det där?"
"bajsa på dig, kärringjävel"

offer

"ja hej, jag vill ha numret till teve fyra tre"
"förlåt?"
"teve fyra tre"
"eh.. vill du komma till teve fyra eller teve tre? eller finns det en kanal som heter teve fyrtiotre?"
"neeej, alltså TEVE. FYRA. TRE."
"jag har sökt på teve fyra tre, och det finns ingen sådan kanal i hela världen"
"varför söker du på hela världen? jag vill ha en svensk tevekanal"
"i vilket fall som helst finns inte den kanalen du söker"
"men för i helvete, JAG TITTAR JU PÅ DEN NU!"
"okej, vad står det där uppe i högra hörnet?"
"det är en trea"
"då är det TV3 du tittar på"
"jamen ge mig numret till dem då!"
[suckar djupt och letar upp numret] "numret är _______________"
"ja, var det svårt eller? herregud. jag aldrig kommer ringa till er igen!"

turist i din egen stad

nyss fick jag en stockholmare på tråden som behövde en vägbeskrivning till en adress på götgatan. hur fan kan en stockholmare inte veta vart en av stockholms största gator ligger?

comme des garcons 4 H&M

kul med avantgarde istället för kommersialism, men alltså, det här suger ju. inget av detta känns värt att köa för tillsammans med 25 000 huvudlösa fashionoffer. inget av H&M:s designersamarbeten har varit särskilt värda. det enda som känns okej är den första blå kappan och den svarta jackan på tredje bilden, men de är ju i princip som vilka andra jackor som helst. resten kan man hitta bättre versioner av om man står och gräver på myrorna i en halvtimme.