onsdag, september 24, 2008

wallenberg

haha. jag ska inte leka med elden, efter att jag blev nerkommenterad i inlägget om maria borelius fortsatta skattefiffel, men jag är fan frestad när en person som knappast behöver en närmare presentation i såna här sammanhang - peter wallenberg - kläcker ur sig såna här saker:
. . . . .

Klarar sig inte de svarta i Sydafrika utan de vita?


– Det är klart att de inte gör. De har helt enkelt inte den kompetens som krävs.

Vad beror det på?

– Då kommer man in på väldigt svåra frågor för oss svenskar. De har andra förutsättningar.

Beroende på gener?

– Utveckling. De är på samma nivå som vi var för 150 år sedan.

(Intervju med Stina Dabrowski, TV4, september 1991)

. . . . .

Är det /inte fel/ att särbehandla människor med olika hudfärg?

– Inte om de själva för sin hudfärgs eller religions skull går omkring och slår ihjäl varandra. Då kan det ju hända att tanken kommer att man ska försöka förhindra det. Om det sedan uppfattas som förtryck, så är det en sak.

Anser du att apartheid var en garanti för lag och ordning?

– I vissa områden, ja. Det har du igen i hela Afrika. Den vite mannen var den som höll ordning.

(Expressen, september 1994. Peter Wallenberg ska reda ut sina uttalanden om "svartingarna" i TV4. "Apartheid i sin helhet var naturligtvis förkastlig", förklarar han. Men det fanns fördelar. Peter Wallenberg arbetade 1959-62 i Afrika för Atlas Copco, bland annat i dåvarande Rhodesia. Han motsatte sig de ekonomiska sanktionerna mot apartheidregimen i Sydafrika.)

. . . . .

– Jag undrar just vad vi skulle tycka om någon satt och petade in en massa kosing till lapparna så att de kunde ställa till med en massa problem för den svenska regeringen.

(Kommentar 1992 till det svenska stödet till ANC i Sydafrika.)

. . . . .

– Men man skall komma ihåg det att det finns alltså ett fåtal mycket väl utbildade svartingar och med dem har du i princip inga större definitionsproblem, men med den stora gruppen har du det, av allvarliga definitionsproblem”

(Citat från 100 höjdare.)

. . . . .
och nu när han han bli hedersdoktor på juridiska fakulteten på stockholms universitet snackas det omatt han ska bli ifråntagen sin doktorshatt, vilket är självklart. peter wallenberg låter inte som någon som förtjänar en doktorshatt. en groda eller två måste man ju bli förlåten för om man är en offentlig person utan manners, men grejerna ordfront har sammanställt här är fan inte ens grodor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

men herregud, kan han inte bara dö snart? är inte han asgammal?

A. sa...

HAHAHAHHA YES! ja, han är sjukt gammal. approaching 90 liksom. ingen förtjänar att leva så länge om man är så dum i huvudet som han.

Anonym sa...

ungefär lika intelligensbefriat som Reinfeldts goda råd angående olaglig halal-slakt: "jamen ät någonting annat då!"

yey liksom. wow. så jävla clever.

A. sa...

oj, men gud, när sa han det? det är verklige marie antoinette-vibbar på det där, haha, FREDRIK TO THE GUILLOTINE!

Anonym sa...

på nån presskonferens någonstans. ja verkligen, let them eat cake liksom. jaaaa tänk om pöbeln ändå var som den en gång var. beväpnad med krattor, facklor och dylikt.

A. sa...

HAHA! ja! då kan man halalslakta reinfeld och äta HONOM!