måndag, februari 09, 2009

om ett brev på posten...

i postfacket låg idag ett brev från min gamla gymnasieskola, med min gamla svensk- och historialärare erik som avsändare. vad vill han mig? min första tanke är att det är något som har hänt. någon från gamla klassen eller en lärare har typ dött och nu kallas alla in till begravning. varför skulle han annars skriva brev? brev, det är ju så... allvarligt, sakligt, formellt, VIKTIGT. något stort och hemskt har hänt. han skickar brev just för att jag inte ska kunna undgå det. han hade kunnat maila, men alla kollar ju inte mailen. sen hade han ju kunnat ringa, men han kanske inte har rätt nummer. brev, det är ju allra säkrast. alla kollar ju posten. så med darrande händer står jag i hissen, fumlar med att få upp kuvertet och väntar på att ta in beskedet. vem handlar det om? tänk om det är någon av lärarna, någon av de bra lärarna? de man verkligen inspirerades av, och verkligen beundrade? det får inte vara carl-johan. det FÅR inte vara carl-johan. min inre trygghet är beroende av att veta att han finns där ute någonstans, seriöst alltså - det FÅR inte vara carl-johan! eller carina... "carina spott och fräs". jag avgudar ju verkligen henne. det FÅR inte vara carina... en cykelolycka? sjukdom? vad har hänt? får ett paper cut för att jag är så himla fumlig. får äntligen upp kuvertet. drar ut brevet försiktigt. viker upp det. det står...

"Återvändardag på Norra Real
onsdagen den 11 mars 2009 -
Inbjudan"

reunion. det är en reunion. det är en satans jävla re-fucking-union. den går ut på att vi ska prata om "vad som hände efter studenten", med eleverna i nuvarande årskurs två. "avsikten är att visa våra elever hur deras framtid kan te sig", står det. och JAG fick en sån inbjudan. de vill att JAG ska hålla i ett litet föredrag om hur bra det blev för mig efter studenten. jag har 50 000 kr i studieskulder, kan lite mer om gaugin, picasso och botticelli och har om möjligt ÄNNU MER framtidsångest nu, än vad jag hade innan studenten.

jävla skit.

the kaiser




living loving maid (she's just a woman)



haha, jag visste att quetzala blanco skulle läsa mitt inlägg! nu har hon svarat i sin egna blogg, dock har hon inte uttryckligen skrivit att det är riktat till mig men jag gissar att jag är en av de "maniska fasansfulla indiebrudarna med rak lugg och keffa bloggar" hon nämner i sitt inlägg. såhär står det:
"Jag vill sätta dem allihopa på en mental svältdiet och precis när sondmatningen kopplas på kanske de inser vad det handlar om.

Det här ska inte ens behövas...men jag kör ändå….En massa maniska fasansfulla indiebrudar med rak lugg och keffa bloggar är helt förfärade över att jag sa så här i min DN-intervju:

- Jag tror man kommer gilla den om man vågar inse att riktig feminism handlar om att kunna fantisera om gruppvåldtäkter och förnedring, om man inser att droger kan få folk att göra bättre musik och om man lever efter devisen "One moment on the lips, forever on the hips".

Är det inte sjukt att det fortfarande finns tjejer som är så blåsta att de verkligen inte FÖRSTÅR? Att de inte greppar vad verklig frihet och feminism innebär? Som fortfarande hunsas totalt av sina killars, tjejpolares och samhällets uppfattning om vad som är rätt, fint och korrekt?

Som aldrig skrattar, som aldrig slappnar av. Som utgår från att allt är en kamp mot tjejtidningar, förtryckande män och salonger som utför brasiliansk vaxning?

Som tycker att det är syndigt med stringtrosor och att det är helt förkastligt att någon gång ge sin kille en fotmassage, diska efter middagen eller kolla på porr?

Är det inte vansinnigt att det finns fullt med brudar i det här landet som fortfarande är så instängda i sina politiskt korrekta burar att de aldrig någonsin kommer våga höja huvudet?

Som aldrig fantiserar, som aldrig drömmer, som VILL vara förtryckta, kuvade och själsligt rövknullade? Som inte sväljer när de ger någon en avsugning eftersom det "inte är jämlikt"? Tjena. Som aldrig vågar gå emot strömmen, som aldrig säger emot, som bara ler och tar emot vad som serveras och gör ett trevligt motstånd, ett smakfullt accepterat "nej tack" inom den där ramen som spändes upp för 30 år sedan. Ett motstånd som är mysigt al dente.

Som får hysteriska utbrott och känner sig motarbetade och sextrakasserade om en manlig kollega säger "snygg kjol" men som inte fattar att den värsta och allra farligaste diskrimineringen är den som kvinnor utsätter andra kvinnor för.

Som pratar om andra kvinnor som "sina medsystrar". Det är fan det äckligaste och mest sektliknande beteende jag vet. Medsystrar kan dra åt helvete. De kan sitta i någon jävla skogsdunge och sörpla mensblod. Jag hatar medsystrar. Jag vill ha medmänniskor."
jag kan inte ens bli arg på henne! hon är som ett ilsket litet barn! mitt svar till henne löd såhär (jag vet, fett lazy att ba ctrl+c och ctrl+v men jag orkar inte tänka och skriva mer just nu):
HAHAHAH! you crack me up, girl! jag är antagligen den maniska fasansfulla indiebruden med keff blogg som åsyftas i ditt inlägg. kul! jag vill gärna svara dig, men jag vet inte riktigt vart jag ska börja. men först och främst; du googlar ditt eget namn. det är kul. vidare så vill jag tillägga;

du vet ingenting om mina sexuella preferenser, vad som tänder mig, eller om huruvida jag ger min kille en fotmassage eller diskar efter middan. jag vet inte varifrån du fått det där. du försvarar dig själv så vildsint och desperat att du faktiskt ger intrycket av att själv lida av en sån outhärdlig PK-ångest att du överkompenserar genom att högt och ljudligt proklamera, gång efter gång, att du minsann sväljer satsen som en hungrig lejoninna - så fri och feministisk är du! de flesta brudar som hate:ar på feminister brukar göra mig skitförbannad, men du är bara så himla... rolig.

jag motsätter mig inte din tanke om att feminism i grunden även betyder att man ska ha rätt till sin egen sexualitet. tänder man på rått, förnedrande gruppsex i rumpan så får man göra det. jag kör inte den moralkakan, för allt sex är okej sex! barnsex och djursex är väl de självklara undantagen. däremot tyckte jag att det var så jävla fjantigt av dig att säga att "droger kan få folk att göra bättre musik". det är så himla bajsnödigt av dig att vara drogliberal, du framstår som så desperat efter att uppfattas som sådär uppfriskande dekadent, fri och villig att du i slutändan bara omges av en fräsch air av ålderdom. känner lukten av en annalkande ålderskris nästan. och "one moment on the lips, forever on the hips"-grejen är också jävligt 90-tal. det känns inte särskilt långsökt att se dig sitta i köket med en kopp svart kaffe och en halv grapefrukt, eller hur var det nu?

och stringtrosor är inte syndigt, det är bara trashy. har aldrig använt stringtrosor p.g.a. att jag inte gillar känslan av ett snöre i rövskåran.

men tack för din input! puss på dig, lilla sötfittan!
jag hoppas att fröken blanco behagar att svara! jag inser att min kommentar helt klart är under bältet på flera ställen, men jag tror inte att quetzala har något emot det; tvärtom så tror jag t.o.m. att hon kanske blir lite tänd på mig!

helium ä kul

haha, åh! jag hittade en gammal video från förrförra sommaren när jag, ellen och agnes lekte med heliumballonger som vi hade tagit på nån marknad i kungsträdgården. jag jinxar allt genom att skratta innan jag ens har inhalerat gasen, men lite hör man ändå.