lördag, juni 07, 2008

sommarkvällar


haha. den här dagen kom inte igång förrän vid 15-tiden, då jag och nisse stod i tvättstugan och sorterade i 40- och 60-gradershögar. pjotr hade ringt och skulle komma förbi och hänga. en timme senare satt vi på balkongen och drack rosé och pratade om åke, frisyrer och gymnasiet. strax innan schweiz - tjeckien började kom daniel med en kylväska, FYLLD med ÖL! öl i ett isbad! så sjukt nice. det ackompanjerades av pizza från shamiran och så småningon anlände även daniels kompis johan. vi tittade på matchen, och även portugal - turkiet, och pratade om evolution, juridikens snåriga natur och sexualitet och fortplantning (bilden här ovanför t.ex.) och man kan ju säga att samtalen blev intressantare ju fler öl man hade under bältet.

kvällen slutade såhär tidigt p.g.a. nisse och hans jobb, han har precis krupit i säng och har bara fem timmars sömn inatt, stackarn. han sov så illa igår också.

haha. alltså det här är det första inlägget jag skriver "on the cinnamon", så att säga. ska bli intressant att läsa imorgon, men jag har ett rättstavningsprogram i bloggen så det kommer antagligen inte att finnas så många charmiga fyllestavfel. aja, nu ska jag borsta tänderna och sen krypa ner brevid min kära.

puss & godnatt.

förlåt

när jag läser det jag skrivit i kategorin film inser jag att jag verkligen kan uppfattas som en pretentiös idiot utan självdistans som skriver egna filmrecensioner i en oseriös dussinblogg som typ 14 personer läser. men till mitt försvar tänker jag säga att det är tråkigt att skriva "igår såg jag be kind rewind. den var bra".

haha ååh jag har bloggångest. jag är totalt oförmögen att skriva om något som är kul! inte ens jag själv tycker att mina inlägg är roliga. och det har jag ändå kunnat luta mig mot förr... liksom, skitsamma om ingen läser, jag själv gör det fortfarande. men nu pallar jag verkligen inte bläddra bakåt. haha. det känns så himla löjligt. självupptaget.

jag kanske är lite självupptagen. fast jag skulle aldrig erkänna det för mig själv ens. det är så otroligt ocharmigt att vara självupptagen.

äh. jävla skit. nu ska jag gå och vika alla mina kläder i en prydlig hög.

hahaI'M SO BUYING THIS T-SHIRT!!!

be kind rewindigår såg vi be kind rewind, den var fin och bra. jack black kör sin grej med hyperaktiv, lite halvt överviktig nörd med noll självinsikt och det funkar rätt bra för det mesta, tycker jag (det finns säkert många som hatar honom och hans oförmåga att variera sig). det var kul att se honom i en helt seriös roll i ett avsnitt av arkiv x, där han spelade kompisen till en snubbe (giovanni ribisi) som var en vandrande åskledare. då var han en liten skinny bitch och hade antagligen inte odlat sin hollywood-persona ännu. anyways, det bästa med filmen var iallafall mos def, han är grym. jag vet inte varför jag har så låga förväntningar på rappare som ska bli skådespelare, de kan väl ha skådespelartalanger precis som vilka andra som helst, men jag blir ändå så överraskad över hur bra han är (kom ihåg ford prefect i liftarens guide!). felfri. verkligen.

men - det finns alltid ett men, filmen förlorar såklart en del på slutet när den blir alldeles för sentimental och då blir man lite trött.

idag är det lite svalare ute, då passade jag på att boka en tvättid och sen är det är det EM-invigning med schweiz - tjeckien. någonstans där hade vi tänkt klämma in grillning & öl med daniel & nathan. äntligen! my heart yearns for grillad halloumi.

cikadasnart min.