torsdag, oktober 23, 2008

om fjortisar och världsalltet i en flaska

jag deppade ihop totalt efter att ha läst i den där JÄÄVLA kissies blogg (tjejen är 17 år och ser ut som en glamourmodell. jag lovar, hon har hela kittet) och läst ett inlägg i en annan blogg om unga tjejer som "inte har något emot" utvikningar och herrtidningar. "är man nöjd med sin kropp, så varför inte?" - jag blir helt ärligt illamående av tjejer som har den inställningen. varför förstår tjejer inte det sjuka i att herrtidningar får existera? att t.o.m. tjejer läser dem? att det finns såna enorma pengar i den branschen, men att de pengarna nästan aldrig hamnar i modellernas fickor? att de heter något så tjusigt som "herrtidningar", när de i själva verket inte är något annat än en kvinnoförnedrande pornografiblaska med ett städat yttre? FAAAN.

men sen kollade jag in sofias blogg och blev direkt så hänförd att jag glömde bort smärtan som idealisten i mig kände bara några minuter tidigare. titta på anden i flaskan här bredvid! hon är fantastisk!!

jävla äckliga brommaäckelbrudar

jag slutar vid elva ikväll. det känns överkomligt. det är så konstigt med det här jobbet. vissa dagar vill man dö varenda jävla minut, och andra dagar går som en dans. idag är en sån där dans-dag. sitter med en marabou helnöt och åt en grandiosa mozzarella till middag. ska man sunka ska man fan göra det ordentligt! haha. fy fan alltså.ord kan inte riktigt beskriva det min mage försöker kommunicera till mig nu. själväckel, sura uppstötningar, yrsel och huvudvärk. men jag är inte sugen på godis, och jag är inte hungrig!

jag hoppas att emelie & anna är kvar på pleasant när jag slutar ikväll, jag behöver verkligen komma ut bland folk och träffa vänner. tänkte först åka till festen på siris skola, men pleasant är på hemvägen så det känns lite rimligare.

håååh.. ännu ett meningslöst inlägg från en meningslös dag. jag underhåller mig själv med att läsa den fruktansvärda kissies blogg. vägrar fan länka dit alltså. fy fan vad jag föraktar såna där småtjejer. jag hatar när tunnelbanan åker förbi bromma och alla äckliga små brommabrudar med svettig valentinobränna (bilden är från agnes b:s rodeoblogg. jag syftar på mannen längst ner, eh), platinablont hår, idominläppar och fejkade chanel-örhängen väller in i tunnelbanan. de skrikpratar och skrattar med såndant fruktansvärt ointelligent tonfall och jag skulle verkligen skämmas ögonen ur mig om de var mina döttrar eller systrar eller kompisar. de tror att de har attityd när de sitter och skriker, but honey, that ain't attitude. jag vet fan inte vad det är, men jag vet vad det INTE är och attityd är det inte FOR SURE! det läskiga är att det inte ens är säkert att de växer ur det. fy faaan. haha jag är så jävla tacksam över att jag vandrade genom tonåren med värdigheten i behåll.

men snuskpelle!


"Kungligt snusk i kalender

Små tecknade penisar ackompanjerar de mer privata noteringarna i kung Karl XIII:s kalender. När han den 10 oktober 1785 varit på konsert blev det en penis i noteringen och efter en ostronsupé med hustrun två penisar, berättar tidskriften Populär historia i sitt senaste nummer.

Kalendern med det kungliga klottret finns i Lund hos en privatsamlare och är enligt 1700-talsexperten Ingemar Carlsson en unik källa. Kalenderanteckningarna fördes medan Karl ännu var hertig."
haha. fantastiskt. jag ser kalle tretton framför mig, uttråkad, inavlad och lite full, när han sitter och klottrar med en tjusig gåspenna. inte trodde väl han att någon skulle titta i hans privata anteckningar? eller hade han kanske inte kapaciteten att förstå varför en människa 300 år senare tycker att han är lite gubbsnuskig?

detta för mina tankar för övrigt till 1700-talets intimhygien. gud, jag vill inte ens tänka på det. fatta skräcken att åka tidsmaskin och hamna i sänghalmen med någon. vem som helst. kunglighet eller kreti & pleti. ALLA måste varit SÅ JÄVLA snuskiga.

frasier :(

fan. min favoritsalongssprätt kelsey grammer är tydligen republikan. så. jävla. tråkigt.

paper tiger


oj. så fint, och groteskt, på samma gång. en 50-årig kinesiska har en ofarlig hudsjukdom som gör att allt hon ristar in i huden stannar kvar. hon har skrivit saker på sig själv sen hon var liten och nu är hela hennes kropp täckt av anteckningar... så otroligt vackert och groteskt på samma gång.

dagens konst: beatrix potter

alla minns väl beatrix potter från sin barndom? jag hade en stor bok som handlade om möss som bodde i ett stort träd, och boken följde dem genom de olika årstiderna. jag kan inte hitta den någonstans på nätet, och jag börjar misstänka att det kanske inte är beatrix potter som har skrivit den ändå. jag kan för allt i världen inte komma ihåg vad den hette, men jag minns illustrationerna och det KAN verkligen inte vara någon annan än hon som har gjort dem. behöver nog gräva i bokhyllorna hos mamma.
NE-wayz, det är inte meningen att vara all cute 'n' cuddly, men beatrix potter är verkligen en fantastisk konstnär med ett fantastiskt liv. det är svårt att inte bli göllig och gosig när man tittar på bilderna. jag tror inte att jag vet en enda konstnär som har lyckats göra djur mänskliga, utan att göra dem till människor i djurform, om ni hajar. kalle anka är ett exempel.de har fortfarande en "djurlik karaktär", enda tillägget är att de sysslar med mänskliga saker och har kläder på sig (ibland?). jag tycker att det är fantastiskt. mer bilder här, här och här.

ledsen i ögatokej. jag måste definitivt uppsöka läkare. min kropp straffar mig å det grövsta för att jag är kvinna och ska vara fertil i typ 30 år till. jag förstår inte poängen med att man ska ha så ont att man spyr. plus att det är rätt pinsamt att prata med sin chefis om det. men jag ville inte ljuga, plus att det faktiskt är en väldigt legitim anledning till att ta sitt pick och pack och dra hem och lägga sig raklång i soffan och gnälla. jag har fan aldrig haft så jävla ont i mitt liv.