onsdag, mars 12, 2008

angående pälsar!

ok, hjälp! det finns riktiga människor med åsikter där ute som läser min blogg! nu har jag fått min första kritiska kommentar, angående päls-inlägget här nedanför. kommentatorn ifråga fick för sig att jag på allvar gillar pälsar för att de får mig att se snygg och rik ut. så är givetvis inte fallet. jag ville mest påpeka att päls är så otroligt nära förknippat med en bättre bemedlad livsstil, men givetvis är fuskpäls det enda rimliga valet eftersom man uppnår samma effekt (om man nu skulle vilja se rik och snygg ut) utan oetisk behandlig av djur och en massa lidande. tyvärr fanns inga fuskpälsar att tillgå vid det aktuella tillfället, så därför blev det som det blev.

puh. nu är jag färdig med mitt försvarstal. och sen så vill jag tillägga att alla anonyma kommentatorer göre sig icke besvär. haha. om nu det är möjligt.

the filth and the fury

det är ingen angenäm upplevelse att äta middag till tv4:s "rent hus", vill jag meddela. mitt förhållande till knaperstekt bacon kommer aldrig bli detsamma.

ps. baby förlåt. jag har ätit upp alla riskakor.

kära lilla blondinbella



följande insiktsfulla frågor hittade jag idag på blondinbellas blogg;
"Varför måste man se så maskulin ut för att man sportar mycket? Vad är det som gör det logiskt? Känns det fel att sminka sig? Fixa håret? Vara kvinnlig?"
denna fråga riktade sig uppenbarligen till några av världens största idrottskvinnor, eftersom texten ackompanjerades av den här bilden på bl.a. susanna kallur, annika sörenstam och anja pärson. det är som om blondinbella inte kan förstå hur man som tjej kan ha andra prioriteringar framför sitt utseende. det går liksom inte in i hennes lilla huvud. vad är det som är så otroligt provocerande med tjejer som inte sminkar sig och fixar håret?
blondinbella ska även ställa upp i en direktsänd tv-debatt om mode, förebilder och bloggar, och motdebattören är maria wetterstrad - LYCKA TILL LIKSOM. det här är så himla roligt, det är verkligen blondinbella i ett nötskal, hon skriver:
"Jag Blondinbella, 17 år och älskar att spendera vs. miljöälskaren Wetterstrand!? I en intervju med henne som jag läste frågade dom henne om vad hon gör för att få bra andedräkt. "Det har jag aldrig ens tänkt tanken på". Det visar henne i ett nötskal henne enligt mig."
sen gör hon det briljanta draget att lägga in två jämförande bilder på henne och wetterstrand; den här. hon måste ha letat land och rike runt efter den ocharmigaste och mest morgontrötta bilden på gröna mia, och lagt den bredvid en extremt stylad och sminkad bild på sig själv. vad vill hon säga med det? att hon är snyggare än maria wetterstrand? har det nånsin varit viktigt? alltså jag kräks! jag saknar ord. och jag kräks igen! jag förstår inte vad det är för slags människor som uppfostrar såna här tjejer.

en tröst är iallafall att det trots allt är gröna mia vi pratar om, hon kommer knäcka fröken löwengrip så jävla hårt. hon kommer liksom smälta ner till en liten pöl av svett och mascara vid blotta åsynen av detta kunskaps- och retorikfenomen som är maria wetterstrand, hon har en väldigt påtaglig naturlig pondus och vet dessutom vad hon pratar om. blondinbella won't know what hit her! GO MIA!

ps. SVT1 kl. 22:00 imorgon! i'll be watching.

pimp momma e

titta på lilla speedy! hon är världens snällaste pimp momma! efter plugget igår drog jag hem till emelie och gick på toa, hängde lite, och så råkade jag se de två pälsarna som hängde i hallen. pälsar är mitt guilty pleasure. jag tycker att de är så otroligt vackra och är en av de få saker som kan förändra intrycket så drastiskt, men myntet har en extremt mörk baksida, och jag kommer nog aldrig kunna ha på mig en helpäls utomhus utan att känna mig dålig. det räcker med min pälsmössa som jag köpte på second hand (ok, det var en arg ryss med ett bord på gatan) i berlin för 2 år sen, jag dör av skam varje gång jag har på mig den, så nu har jag slutat använda den för den är inte värd våndorna. men pälsarna hos emelie! de är magiska. jag virade en runt mig och kände hur jag liksom.. växte... som person..! jag blev snyggare, rikare, varmare, mognare (det syns inte på bilden). helt sjukt faktiskt. när emelie hade funderat färdigt över sina vinröda byxor promenerade vi till nationalmuseum och såg utställningen med henri de toulouse-lautrec, det var super awesome!


ah, henri de toulouse-lautrec var ju högadlig alkoholist med syfilis och missbildad p.g.a. inavel; föräldrarna var kusiner, så det är inte så konstigt att livet gick lite väl hårt åt honom. hade han dött 10 år tidigare hade han varit med i 27-klubben, tillsammans med kurt cobain, jim morrisson, janis joplin, jimi hendrix och brian jones. hippies är de allihopa iallafall.

jag har f.ö. bestämt mig för att aktivt undvika warhol-utställningen på moderna eftersom jag har förstått att det är okej att finna honom ointressant. han är mer farty än arty och är föremålet för en tanklös dyrkan bland kids som eftersträvar att bli uppfattade som som snygga, medvetna, seriösa och konstnärligt sinnade kosmopoliter. jag är medveten om att andy warhol var en representant för popkonsten och att den på sin tid inte liknade något annat, och var så nytt och fräscht och revolutionerande att det är svårt för oss efterlevande att förstå vilket intryck den gjorde på samtiden; men jag säger samma sak som jag sagt om beatles, dylan och diane von furstenberg; bara för att man var först behöver det inte betyda att man var bäst.