fredag, oktober 03, 2008

min största (och fullständigt irrationella) skräck


fy fan för att detta är det sista jag läser innan jag går och lägger mig. JAG, som så ofta får besök av vithajar i mina mardrömmar... jag kommer ligga och sprattla med benen hela natten för så fort jag börjar sjunka djupare ner i sömnen kommer hajen och nafsar på mig. jag ser redan den mörka silhuetten simma omkring framför ögonen om jag blundar.

ja. godnatt då.

el vino will flow

haha, vilken grej. vi ska tydligen ha fest imorgon! bara sådär, helt spontant nästan. vad kul! syns imorgon chicas y chicolinos!

hemmafru not so much...

hahahah, jag är verkligen en katastrof i köket. det är ändå förvånansvärt att jag fortsätter att laga mat och experimentera, när det är en så stor andel av experimenten som misslyckas. nu skulle jag t.ex. laga nån slags nyttig lunch. vi har inte så mycket annat än linser, pasta och falukorv hemma, och jag är trött på pasta, så jag tänkte att jag steker lite falukorv och gör en linssallad på linser, paprika, lök, och några ensamma små oliver. det skulle ju kunna bli bra liksom, vi har bra råvaror och allt det där, men nånstans på vägen spårar tåget ur och allt blir bara en jättestor grå hög med linser, några skamsna svarta oliver och vidbränd falukorv. jag har alltid trott att jag "har det i mig", det där med att kunna improvisera fram maträtter... kanske borde tänka om och öppna en kokbok.

meanwhile ska jag sopa ner mitt misslyckande i soppåsen och istället längta till ikväll, då vi ska käka brorsans födelsedagsmiddag på little persia. jag har aldrig käkat där (bara druckit mig full), så jag är jättenyfiken på deras mat.

tröjorna

(haha, sexigt. plutmun och grå jättetröja.)

här är tröjorna från igår. jag gillar båda jättejättemycket och båda är jättejättegråa (vilken överraskning). den översta är i 100% alpackaull och är antagligen handicrafted av nån liten indian i bolivia. det fina med den är att den är kardad i ett fält på framsidan, och på sidorna är den stickad "åt andra hållet" (haha, inget fackspråk här inte); titta!

finns det någon av er som på "äldre dar" har blivit mer materialmedveten? jag har inte köpt något i akryl eller polyester eller annat plastigt och svettigt på flera år, jag känner mig som en tant som går omkring inne på H&M och känner på materialet och kollar på tvättråden. och att jag blir så löjligt glad av att få veta att en tröja är i 100% alpackaull, jag anar ett frö av nörderi börja gro... en materialfetischist är född.

wrap me up

jag är extremt svag för fina förpackningar. det är t.o.m. så att det ibland inte behöver vara en särskilt bra produkt - är förpackningen fin upplever jag det som att det är hög kvalitet, likadant som jag upplever att en ful förpackning innehåller en dålig produkt. jag faller alltså rakt ner i fällan. det kan handla om vad som helst egentligen, vin med en fin etikett smakar bättre, skor i en snygg kartong håller längre, hörlurar i en smart förpackning låter bättre. men till sin spets kommer det när det handlar om smink (jag har fortfarande lite problem med insikten om att jag just nu skriver ett inlägg endast tillägnat smink, som jag varken äger eller tänker köpa. bara smink, som jag tycker är "fint"). iallafall så har jag har två favoriter.den första är givenchy (zhee-von-schii). jag har en liten dosa med skimrande rouge, som jag köpte av en gammal klasskompis för att hon hade köpt 2-pack på tax-free under vår rysslandsresa i 3:an på gymnasiet. jag har bara använt det typ tre gånger, p.g.a. att det är skimrande, eller ja, halvglittrigt, och jag har ingen lust att se mer svettig och glansig ut än vad jag redan gör. TROTS att jag visste att rouget hade glitter i sig köpte jag det rätt dyrt (typ 300 spänn? minns ej), och TROTS att jag inte har använt det på flera år har det fortfarande en självklar plats i badrumsskåpet, av den enkla anledningen att förpackningen är så himla fin. *and all that crap*

min andra fave är paul & joe (påål-an-jåou). tvärtemot vad man tror så är paul & joe ett japanskt märke. företaget har sitt säte i japan, sminket tillverkas i japan och är princip bara avsett för den japanska marknaden. i sverige kan man gå och pilla på le shop, som verkar vara de enda här som tar in paul & joe-smink. iallafall så tilltalar detta puttinuttan i mig, den som älskar alabaster, porslin och frostat glas och doften av puder och löddrig lavendeltvål. förpackningarna känns väldigt old world, nånting som mormor skulle kunna rota fram ur sina gömmor, visst?

ordet jag söker är "förtrollad", för det är verkligen det jag blir av saker som slår an de rätta strängarna. jag tittar storögt och andaktsfullt, pillar och känner och luktar och försvinner in i mitt eget huvud litegrann. jag kan beskriva det på ett annat sätt också (med risk för att låta som ett missfoster); ser jag något riktigt fint vill jag ÄTA det. det är helt sant. speciellt produkter med lackade ytor, eller väldigt mustiga färger (som t.ex. givenchy-nagellacket i översta bilden). skor, plåtburkar, smycken, läppglans, vinglas, mobiltelefoner... jag känner liksom en underlig önskan att få äta upp det, för jag inbillar mig att om det tilltalar mig när jag tittar på det kommer det tilltala mig även när jag tuggar på det...

(dags att sluta skriva nu. ni hajar nog poängen.)

ÄNTLIGENtitta! hon ler! natasha poly öppnade stella mccartneys visning (igår?) och jag blir så jävla glad av att se att någon ler på en catwalk. jag har aldrig förstått mig på att INGEN modell NÅGONSIN ler, varken på visningar eller i editorials. vad är poängen med det? jag själv känner iallafall att kläderna framstår som mycket mer attraktiva, om bäraren ler.

top of the morning to ya!

alltså haha. brittans nya låt är ett skämt. piece of me var ju grym, men det här känns sjukt lamt."womanizer womanizer woma-woma-womanizer"?