söndag, juli 13, 2008

maria sveland

"Men det som gör riktigt ont är när Carin Holmberg frågar hur det kommer sig att män inte störs mer av sin ofrivilliga överordning. Om jag som vit levde i Sydafrika under apartheid och inledde ett förhållande med en svart man skulle det plåga mig oändligt att vi enligt den kulturen inte ansågs vara jämlika. Om jag ändå trots yttre hinder fortsatte att älska honom, skulle jag viga mitt liv åt att kämpa mot apartheid.

Kärleken - den största och vackraste av alla krafter, den som på riktigt kan läka sår och förändra människor till det bättre. Hur kommer det sig att män, i kärlekens namn, inte gör allt som står i deras makt för att kämpa mot orättvisorna, patriarkatets apartheid?"
jag hoppas att jag inte har begått ett upphovsrättsligt brott mot maria sveland genom att publicera ett stycke ur bitterfittan, men jag tycker att det är väldigt tänkvärt och bara en av de dussintals tankar jag tänkt men aldrig lyckats förvandla till riktiga ord. men hon är så äckligt träffsäker, det känns som om hon skriver om mig.

läs bitterfittan, y'all! den kommer göra dig till en lugnare och gladare människa, trots att den vid första anblick verkar vara... well, bitter.

allra helst skulle jag vilja att alla män skulle läsa den, men jag inser samtidigt att det inte kommer hända om de inte har fått i uppdrag att recensera den för en större dagstidning (7 av 8 recensioner jag hittade var skrivna av kvinnor, det verkar helt enkelt som att det är en enda stackars man som var illa tvungen att läsa boken, för jämlikhetens skull). det är så jävla tråkigt att det är så, för den här boken skulle verkligen kunna lära er ett och annat om allt ni gör fel.

gorgeous creature

fantomen


glada människor en fredagkväll

bilder från igår. först var vi på wollmars, som för övrigt inte är sig likt, sen åkte vi till spy bar när alla andra var på svartklubben i högdalen.

andré.

john.

siri.

den här bilden känns lite efterbliven. pojkarna har kammat prins valiant-lugg.

första och sista gången vi beställer drinkar på wollmars. smakade som avslagen läsk och efteråt kändes det bara tomt.

mycket sånt här alltså.

siri & nisse.

:)

haha.

john osv.

thomis.

nate.

katja och patrick.joel.maximus!

kanske den enda seriösa bilden på john?

max haka verkar vara infällbar.

enda bra bilden på mig. haha.härligt leende.

på väg hem.

i taxin.

gilliandet var en sån där idyllisk sommarkväll nu idag. efter spelningen gick vi hem till nate och de lagade en sån god middag och så satt vi och jäste och lyssnade på hassan. kameran brukades hårt. lägger upp bilder imorgon, men nu kommer iaf lite fina bilder från igår.