torsdag, september 25, 2008

supreme card woman

haha, okej? så jävla dumt av resurs bank att skicka promogrejer för ett kreditkort som heter supreme card woman (HAHAHHAHA) till en person som de för några dagar sen skickade en betalningspåminnelse till. dålig kommunikation på det där kontoret alltså.

moget

gud... jag har inte rört på mig sen jag skrev det senaste inlägget. inte ens rest mig ur stolen, inte en enda gång. *LOOZAH*jag har fett dåligt samvete för att jag inte har diskat. nisse är jämt så duktig och diskar när det är hans tur, han whinar aldrig och skrubbar t.o.m. spisen skinande ren. men för mig tar det alltid några dagar extra innan jag får ändan ur vagnen och faktiskt tar itu med disken. och som jag gnäller över det... det är ju löjligt. jag är ju 21 år gammal och har bott utan föräldrar i 2 år, men man skulle verkligen kunna tro att jag bor hemma och blir helt rådlös för att päronen är borta över helgen. "men åååååh, det finns inga bestick, åååååååååh jävla skiiiiiit... fast jag kanske kan diska då, de skulle bli glada... har inget bättre för mig... har ingen tid att passa. skulle ju hinna liksom. fast asså ååååh hatar att diska. hatar ljudet av klirrande porslin, hatar att diskmedlet gör mina händer så torra att de spricker, hatar när ljummet äckligt diskvatten rinner ner längs armen och hänger kvar i en droppe på armbågen, som tillslut blir röd och börjar klia... HATAR!!! och det kommer ta så lång tid, det är ju värsta berget. varför diskade jag inte för några dagar sen, när det bara var några tallrikar och glas? det hade gått så snabbt. hatar min brist på självdisciplin. det kommer aldrig bli något av mig. shit.. är det där mögel? skålen som hade dipp i sig förra helgen har fått päls... gud vad nasty. vilken jävla skit alltså. jävla jävla skit. SKIIIIT. åh nu börjar frasier!"

megatron

det blev inte så mycket film idag. vi såg bara kortfilmen, en rumänsk saga om en tjurig liten grabb som ville ha en robot som hette megatron. siri berättade att långfilmen skulle vara en deppig historia om barnsoldater, och eftersom att varken hon eller jag var särskilt pepp på depp så gick vi och åt med nathan istället. som vanligt blir man äckligt mätt. kunde knappt ta av mig skorna. har världens diskberg som väntar på mig men jag vill bara lägga mig i soffan och jäsa. ska ba whina lite mer för mig själv först.

toiletry

okej, jag gick just på toa med öppen dörr! *ohämmad* fast ingen är hemma. så det räknas väl ändå inte.

nu ska jag klä på mig och sen ska jag iväg och träffa siri. vi ska till filmfestivalkontoret igen för att se nästa film. spännande!

i min mobil vol. III

en dag var jag och käkade middag med pappa och lillebror. efter maten fick lillen åka tunnelbana med mig några stationer, för skojs skull. han älskar tåg. på perrongen var det andlös väntan. fan vad taimas kan stråla. stråla som en sol.


han ville inte sitta, utan stå upp, vid dörrarna, som de vuxna gör när de ska till jobbet på morgonen. han är en utmärkt imitatör av vuxna människor. han var helt lycklig de där minuterna mellan odenplan och fridhemsplan, så lycklig att jag var rädd för reaktionen när han fick veta att vi ska gå av. men han var helt lugn och sa att "taimas och annahita ska snart åka tåg igen", halvt på persiska och halvt på svenska. älskar honom så mycket!


och det här är jag idag, i hissen, på väg för att köpa skorna. *glittrigt lip glaze/gloss/gel/sheen/stain/sticky poo/whatever*

ja. och skorna satt som en smäck. promenerade hela vägen tillbaka hem. jättesköna. känns asbra. känner mig dock lite halv-nazi i de ankelkorta jeansen. men det fick vara så.

här är de andra skorna, som jag alltså inte köpte. de ser lite runda och klumpiga ut på bilden, men de är lite schysstare i verkligheten på nåt sätt. nåja. nästa månad får vi väl se då. med tanke på att dessa kostar 600 kr, och iallafall var i äkta läder, är de kanske mer prisvärda än syntetskorna här ovanför som kostade 900 kr. men nu fick det vara så.

FREEBEEZ!!!en otroligt sympatisk grej med strawberrynet är att de är väldigt heta på att ge en gratisgrejer. de har tydligen hamnat på topp 3 i sin kategori på bizrate, som är ungefär som pricerunner. detta vill de fira genom att skänka bort stila-produkter till alla kunder. så himla trevligt! jag ville ha en mörkbrun ögonskugga, men det hade tagit slut så jag valde ovanstående lip glaze i färgen "fruit punch". haha. lip glaze. måste de komma på nya namn hela tiden? lip glaze, lip shine, lip sheen, lip color, lip stain, lip gel, etc. etc. etc. det är ett läppglans. varken mer eller mindre. läppglans. there. is. nothing. more. to. it.

mer pengar pengar pengar

vilket jävla skämt. det spelade ingen roll att jag hade fått mer än vad jag räknat med, eftersom att jag hade räknat FEL och alltså fick ungefär exakt så mycket som jag tänkt från början. och eftersom att jag hade så mycket räkningar som samlats på hög, och födelsedagspresenten till brorsan och andra goa grejer, så blev det löjligt lite pengar kvar. fan. sen tänker jag ju inte köpa TVÅ par skor den här månaden, det är bara dumt. hellre ett par skor, och någon kväll ute, typ på brorsans födelsedag, än två par skor och hemmakvällar hela månaden.

iallafall så tycker jag att jag förtjänar att köpa tre fina saker till mig själv:

1. ett paket från strawberrynet med: dr. hauschka prova-på-kit och clinique all about eyes (varsågod israel, my treat). mina dermalogica-prover är slut sen länge och "tvål och vatten" känns inte som en hållbar kur.


2. random väska. den svarta tygpåsen har ju gjort sitt, både på det ena och andra sättet, kan man ju lugnt säga. den har ett extremt lägligt hål i botten också. en gång upptäckte jag att mina nycklar hängde ut genom hålet, och om det inte vore för några fransiga trådar så hade jag behövt ringa låssmeden.


3. ett par skor. någon närmare motivation behövs inte.
yah. so that's it. inget mer för mig denna månad. eller jo, ett SL-kort såklart, men det är inget "fint" utan bara ett nödvändigt ont. det är så jävla idiotiskt av SL att korten bara gäller i 30 dagar, inte en hel månad. alla månader har inte 30 dagar - hello? det man har då är ett kort som gäller t.ex. 25:e aug - 23:e sept, så får går man omkring med ett ogiltigt kort i två-tre dagar innan lönen kommer och man har råd att köpa ett nytt. det resulterar i en sjukt hög mobilräkning för min del, eftersom att jag försöker ta mig fram med sms-biljetter de dagarna (1 sms-biljett á 30 kr x 2, eller 3, i ett par dagar; you do the math. innan man hunnit säga "planka.nu" har mobilräkningen stigit med 200 kr). varför kan de inte bara låta korten gälla från inköpsdatumet till samma datum följande månad? 25:e augusti till 25:e sept? är det svårt på något sätt? SL alltså. jävla åsnor.

fruit punch