tisdag, maj 20, 2008

gatuvåld

hittade en sån jävla rutten grupp på facebook. de kallar sig själva gatuvåld, och skriver såhär:
"Vad vore fredagsfyllan utan ett slagsmål på väg hem från krogen?
Smakar inte bakfyllepizzan bäst med en liten slagsmålsanekdot?

Det här är gruppen för oss som faktiskt inte har något emot näsblod, skrapsår eller dunkande huvudvärk. Om nu någon blir ihjälsparkad är det tragiskt. Men det finns redan lagar för det där.

Hotet om våld är inget nytt. Det går inte att rösta bort och det finns redan lagar som reglerar medborgares rättigheter.

Problemen idag är precis lika stora som de alltid har varit. Förmodligen dör det färre människor under den senaste 50-årsperioden än det någonsin gjort tidigare i historien.

Att folk sparkas ihjäl är förmodligen jättehemskt för de inblandade men faktum kvarstår att över 9 miljoner svenskar blir INTE ihjälsparkade per år. Om man lägger till alla turister, besökare och vagabonder så är siffran svindlande hög. Miljontals människor ÖVERLEVER gatuvåldet hela tiden.

Sluta hetsjakten på fysiska uttryck hos medborgare och börja skriva journalistik igen.

Gatuvåld är inget stort problem. Det är en medial fluga."
menar de på allvar att de försvarar sin medborgerliga rätt att åsamka andra kroppsskada? "sluta hetsjakten på fysiska uttryck hos medborgare"? fysiska uttryck?! det måste vara det dummaste jag någonsin har hört. "miljontals människor ÖVERLEVER gatuvåldet hela tiden"... alltså, ja. det finns en del avskyvärda kommentarer i gruppen också, t.ex. "Våld är något man ska vilja utöva! inte som yrke. det är bara töntigt." jag kan knappt tro att det är sant, att någon på fullt allvar kan skriva något sådant. att man ens bryr sig om det här så mycket att man startar en grupp på facebook, ställer jag mig helt oförstående inför.

av alla jävla idiotiska frågor man kan brinna för, måste ju det var vara den allra sämsta (legalisering av cannabis är en annan. jag går inte in på min inställning till drogen ifråga, jag vill bara påpeka jag tycker att det är så jävla banalt att just lägga ner engagemang i det här. man får givetvis ha åsikter, men man ska fan inte förvänta sig att bli tagen på allvar när man försöker försvara sin rätt att berusa sig.) (det här är verkligen en parentes, jag känner inte att jag har tillräckligt välutvecklade åsikter ännu för att babbla mer om legaliseringens vara eller icke vara.)

jag skäms över att gruppen gatuvåld verkar domineras av röda, det är verkligen så jävla typiskt vänstern att behöva förknippas med sånt här jävla pack. skit på er, era jävla kvasiaktivister. vänsterrörelsen har en obotlig sjukdom och det är ni.

el burroeh. mycket hår på sistone alltså. de tre senaste inläggen har behandlat hår på ett eller annat sätt. jag vet inte vad det betyder.

i övrigt så hade nisses far föllsedag igår, vi käkade middag på ett mysigt hak på lidingö. jag fick en tallrik fettucine av imponerande mått, jag orkade ungefär en tredjedel. sen hamnade de som var under 50 på wollmars för några svala starka, men olle/leffe hade ett lätt stråk av oro/misstro i rösten när han frågade om huruvida jag ska blogga om den kvällen, så jag ska inte göra det.

hejdå!

plåster på håren

idag sa en av sjöqvistarna att mina hårspännen såg ut som plåster. jag kommer aldrig ha på mig dem igen. fresh med band aids på barret liksom.