torsdag, augusti 14, 2008

hassanhar precis börjat läsa flyga drake av khaled hosseini. kan inte lägga den ifrån mig. gillar att jag inte behöver en förklaring till de små persiska orden som ligger utströdda i texten. det känns betryggande, att inse att jag fortfarande förstår mitt första språk.

det är också kul att flera av böckerna jag läst under sommaren råkar ha blivit filmatiserade. jag ska försöka avverka alla på en helg.

dagens konst: julia pott

titta på den här korta animerade filmsnutten, den kommer få dig att fnittra som en skolflicka. jag tycker att det är så fint att höra folk berätta om sin första kärlek. det finns nog inget modigare, än att berätta för en främling om sin första kärlek. man blir inte mer naken än så.

yoreimorgon ska jag provjobba på 118 800 och jag upptäckte att en av irans gamla utrikesministrar har samma efternamn som jag. tänk om jag är släkt med en stadsman och tillika upprorsmakare! fan vad ballt det vore. speciellt med tanke på att josef stalin inte ville veta av mig.

för övrigt var vi inte på rätt humör för att se färdigt there will be blood, nisse bakade bröd istället och jag gjorde en soppa, sen skulle jag hasta iväg på den där intervjun. så småningom sammanstrålade ett gäng på little persia för att hänga med åke som äntligen är hemma från australien. han är precis som vanligt, förutom att håret är kortare och han pratar mer. jag och nisse fick med oss henke & åke hem, men jag somnade efter en timme och märkte inte att de gick hem i gryningen.