söndag, november 23, 2008

sillkung


en ny mask!

jag sitter just nu med honung i fejan. rocketqueen har blivit lite utav min fejsguru, allt hon skriver om tar jag till mig och hon var t.ex. den som fick mig att testa aspirinmasken. läs det hon skrev om honung i fejan här. jag återkommer med resultatet!fast ett område där honungsmasken lätt vinner över aspirinmasken är ju smaken. eller det kanske är en nackdel? jag kan inte sluta smaka på mig själv liksom.

fringehålet efter x-files blev alldeles för stort till slut så jag började finkamma nätet efter värdiga efterföljare. jag hittade fringe. pilotavsnittet kostade sköna $10 000 000 och det märks, kan man ju säga. explosivt och lovande. såklart går x-files-nerven på högvarv och hittar referenser och stölder överallt, men det är väl svårt att slå sig helt fri från associationerna med x-files om man gör en serie som utspelar sig i gränslandet mellan verklighet och fantasi med en FBI-agent i huvudrollen. kolla på bilden ovan liksom. även vinjetten är sjukt lik, bilder på underliga och ofta svåridentiferbara föremål virvlar omkring mot en svart bakgrund och namn på "oförklarade fenomen" avlöser varandra, ackompanjerat av suggestiv musik som ger en kalla kårar... etc, etc.

vi såg iallafall de två första avsnitten, och ja, det är rätt gorey och läskigt, men lite roligt och lite dramatiskt. det första avsnittet gav en mersmak med en väldigt oväntad twist så jag ska definitivt fortsätta titta!

ps. fast alltså fringe kan inte på något vis jämföra sig med arkiv x! fringe saknar en viss ton på något sätt, det är lite för snabbt och lite för mkt action för att man ska kunna jämföra det på ett rättvist sätt. för arkiv x kommer alltid vinna.

tack facebook

för alla fina bilder på snygga tjejer jag känner. det här är cajsa.hon som gav mig ögonfransböjaren i guld. hon är så snygg. jag är så glad att hon är hemma.

dagens konst: frans pourbus d.y.

jag har förut skrivit om hur mycket jag gillar spets. alltså inte monki-topp-i-polyester-spets, utan ÄKTA spets; handgjort, intrikat och förtrollande. jag har också hittat en ny konstnär som, förutom anne wilson, tillfredsställer mitt behov av att få sitta och stirra i en halvtimme och förföras. han heter frans pourbus den yngre och en närmare presentation än såhär behövs väl knappast:


jag måste bara tipsa!

wallah en grej som är lite tråkig med blogger är att diskussioner i kommentarsfältet knappast uppmuntras, såvida man inte vill ha ett mail varje gång någon svarar på din kommentar. och det vill iallafall inte jag. jag har tillräckligt med mail som trillar in i min inkorg utan att jag egentligen orkar läsa dem. men nu har jag hittat en asbra grej, hos en tjej som heter malin och har en fin blogg som hon kallar för kill my shades. den asbraiga grejen heter disqus och är helt enkelt ett skript som förvandlar kommentarsfältet till ett forum; SÅ JÄVLA BRA! speciellt om man har en egen blogg. man behöver inte leta sig tillbaks till det där inlägget som man kommenterade för en månad sen i en blogg man inte minns namnet på, disqus håller koll på det där och hojtar till när någon har svarat. själva "forumet" är väldigt cleant och snyggt och ja, jag är faktiskt helt såld! klicka på kommentarerna till det här inlägget så får ni se hur det ser ut.

det är det som är så fantastiskt med internet, och bloggar i synnerhet, det finns alltid någon som har kommit på en lösning till ett problem som du har gått och irriterat dig på.

det är väldigt enkelt att fixa och en väldigt smart grej - så, clickety-click, alla små kycklingar: