fredag, mars 14, 2008

who's gonna warm your heart






jag och bobis var på dejt idag efter plugget, charlie chaplin-utställningen var fantastisk. jag blev så rörd vid vissa tillfällen att jag hade svårt att hålla tårarna borta.. vilken människa. åh. livet.
sen cirkulerade vi runt city och kollade i butiker. på urban outfitters hade de rea på alla skanky ass fula kläder som de inte har fått sålt på flera säsonger. så jävla trist ställe alltså.

men nu är det fredag! vi har stone roses i högtalarna här, nisse verkar ha somnat och jag funderar på om man är värd en sushimiddag.

ännu fler museibesök


hrm.. från en sak till en annan då. idag ska jag till medeltidsmuseet med plugget och titta på gamla kalkmålningar från diverse uppländska kyrkor. efter det ska jag vakna igen och min kära bobis och jag ska på charlie chaplin-utställningen på kulturhuset. det blir nog kül!

skurkar och hjältar


jag känner mig lockad av den där serietidningsmentaliteten, mellan hjältarna och deras svurna fiender, när jag tänker på blondinbella. jag tänker ungefär;
"i stockholm lurar onda krafter... antifeministiska miliser härjar vilt i stadens undre skikt och i kloakerna ligger manschauviniserna och bidar sin tid. alla väntar på att deras supersugga, överhuvudet blondinbella ska ta det första steget - därefter: världsherravälde. är staden utom räddning? vad ska hända med alla unga flickor?
vid en laptop på andra sidan staden, långt utanför tullarna och långt bort ifrån stureplan, sitter annahita. hon knyter näven i fickan så att knogarna vitnar, ådern i tinningen bultar och hennes ansikte blossar. annahita är rasande. annahita läser blondinbellas blogg. sida efter sida pryds av djävulens ord, blondinbella vill fjättra kvinnorna vid sina spisar - men annahita tänker inte tillåta det. alldeles för länge har hon sett hur attityden försämras, hur tjejer bemöts med allt större misstro och får ta emot allt fler klappar på stjärten. NU ÄR DET NOG! den dagen bestämde hon sig. hon tar fram en röd mask och knyter den över ansiktet. den dagen blir hon brunettannahita - blondinbellas svurna fiende - och brunettannahita vilar inte förrän blondinbella inte längre utgör ett hot mot stockholm och alla tjejer och killar som lever här."
haha. soft. jag kan lätt tänka mig att bli en hjälte på hämnduppdrag.