tisdag, september 30, 2008

men bönder

dåligt restaurangnamn:
broken dreams. finns i borlänge.

dåliga ortsnamn:
matfors. finns utanför sundsvall.
kräkegyl. finns utanför asarum.
asarum. finns utanför karlshamn.
ödeshög. finns på vätterns östra strand.
pung. finns utanför jönköping.

och en annan grej jag stör mig på:
bönder som säger "biltelefon" istället för "mobiltelefon". orkar inte med sånt. antingen är man så ouppdaterad att man tror att biltelefon och mobiltelefon är samma sak, och alltså inte har lyckats snappa upp att fenomenet med inbyggd telefon i bilen endast förekom i hollywoodfilmer på 90-talet - eller så är man bara så jävla lat att man inte orkar uttala de två första bokstäverna. ett tredje alternativ är att man försöker framstå som down med tekniken, och ge det ett kärleksfullt smeknamn, som om man är så jävla insatt att man har skapat sig en slapp jargong till det. jämför med spy bar/spyan, morrissey/moz, und so weiter. helt sjukt sämst i vilket fall som helst (för att citera nathan).

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
uppdatering: nu är det en person som har uppmärksammat mig på en annan ort med ett fruktansvärt namn. orten heter... håll i dig... mensträsk. ja. det är sant. det finns ett ställe i norrland som heter mensträsk. kolla på hitta.se om du inte tror mig.
jag häller en kopp med credd över anna som hittade!
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
uppdatering: nu har det tillkommit en hel drös nya ortsnamn som är så dåliga att man tror att det är en 12-åring på syra som har fått uppdraget att döpa några bortglömda små orter i norra sverige. jag presenterar:

Rövhålet
Bertilshålan
Stora Stjärtvecket
Vänd Igen
Valefittan

tack sofia!

skunkgrejen

(\__/)
(='.'=)
('')_('')
ÄR DU KÄR: yes sir-ee bob, han heter nisse!
HUR RAGGAR DU: jag slåss. med plastpåsar. (fråga nisse)
VAD HETER DU: annahita.
KALLAS: mest för annahita, men ibland ankihinki (av nathan) och A-H, vilket jag egentligen motsätter mig eftersom att mitt namn inte är ett dubbelnamn. *viktigpetter*
VAD HAR DU GJORT IDAG: duschat, käkat frukost, tittat på när nisse spelade guitar hero, börjat läsa den amerikanska mardrömmen, jobbat. och bloggat.
VAD SKA DU GÖRA IDAG: jobba klart (2 timmar!), åka hem, klämma på nisse.
VAD VILL DU HELST HA NU: enkelt. SOCKER.
VAR ÄR DU NU: på jobbet.
SAKNAR DU NÅGON NU: alltid.
NÄR FICK DU SENAST EN PRESENT: igår, hihi! boken jag läser.
VAD HAR DU FÖR PLANER TILL HELGEN: fira min bror som fyller 18 år. jobba på lördan.
VILKEN FÄRG HAR DU PÅ DINA UNDERKLÄDER NU: svarta.
LÄNGTAR DU TILL NÄSTA FÖDELSEDAG: egentligen inte. 22 är en siffra jag inte kan relatera till. jag känner mig fortfarande som 18. eller inte 18 kanske, men iallafall 19. allt efter 20 känns bara underligt. men presenter är alltid roligt ju.
VEM PRATADE DU MED SENAST: en vänlig dam som ville ha numret till pite havsbad.
VAD PRATADE NI OM: numret till pite havsbad.
VILKA ÄR DITT FAVORITPAR SKOR: jag har inga favoriter! så oetiskt. men de jag har på mig nu är nya så nyhetens behag är ju påtaglig. de är ett par kilklacksstövlar i svart skinn (det var inte alls syntet, som de påstod i affären!).
VAD GÖR DU: alltså jag tror att jag har nämnt det typ fyra gånger i bloggen idag.
ANVÄNDER DU LÄPPSYL: ja, carmex.
GILLAR DU ATT BADA: OH GOD YES. jag önskar att vi hade ett badkar.
ÄR SKUNK BRA: :(
NÄR DRACK DU SPRIT SENAST: sprit var länge sen, det måste varit alla koskenkorva-shots man fick på vicefesten för nån vecka sen. annars två bärs på chinateatern innan russell peters. de var goda och kom från kina.
NÄR KLIPPTE DU DIG SENAST: ett par veckor sen. *kul info*
HAR DU LUGG: ja, det var det jag klippte.
GILLAR DU DATASPEL: ja, vissa!
GILLAR DU KATTER: jag älskar katter. det är verkligen löjligt. gillar nästan katter mer än människobarn.
ÄR DU ARG OFTA: haha, om det är något jag är, så är det ARG. jag är alltid ARG.
FEST ELLER SLACKING: slacking. jamen skit på dig.
GILLAR DU SPORT: haha. fy fan. aldrig i livet. sport = humor.
VILL DU HA BARN: absolut.
GILLAR DU DOKUMENTÄRER: självklart. jag förstår inte hur man inte kan gilla dokumentärer. är det typ lamt att lära sig saker? det är ju det som är själva lockelsen. sitta storögd i soffan och tänka "det där visste jag inte".
BRUKAR FOLK SÄGA ATT DU SER ÄLDRE UT ÄN DU ÄR: nej, det har nog aldrig hänt. jag tror att jag pretty much look my age.
VILKA SPRÅK KAN DU: svenska, engelska. pyttelite franska.
BORDE MAN RÖKA PÅ PUBAR: nej, så jävla skönt med rökförbudet. fattar inte hur man stod ut innan!
INTAR DU ALKOHOL: ja. men jag har bestämt mig för att chilla lite. det är skönt att slippa bakfyllan.

titelhar inget att skriva om? sitter på jobbet. har käkat en felix/findus-soppa. ost & broccoli. god och värd vartenda öre faktiskt. kostade 18 spänn nyss men efter helgen höjde de priset till 24 kr! rätt fet höjning. tror att 18 kr var extrapris dock. då är det ju kanske lite mer okej att höja priset.

fixade poängkort på vivo. spenderar flera hundra kronor i månaden hos dem eftersom jag köper lunch därifrån varje gång jag jobbar. lätt att jag ska kamma poäng då ju.

jag slutar om lite mindre än två timmar! sen är jag ledig typ resten av veckan! it's fantastiskt!!

indie

haha, åh, vilken deppig kille:
"En snattare på Coop i Sala stoppade in godis under tröjan – så mycket att det putade ut överallt, skriver Vestmanlands Läns Tidning efter en artikel i Sala Allehanda.

När personalen upptäckte snatteriet började mannen att äta upp godiset, trots att han var kvar i butiken. Sedan hotade han personalen med två glasflaskor och rymde ut genom en lucka där butiksskräpet vanligtvis kastas.

Mannen kunde gripas utanför på parkeringen strax efteråt och är nu misstänkt för snatteri, narkotikabrott och olaga hot."
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1806133.svd. något att bygga en amerikansk lågbudgetproduktion på? och krydda med lite woody allen-hjälplöshet och du har en perfekt indierulle om en missanpassad (men hollywoodsnygg) snubbe som röker gräs och hamnar i massa pinsamma situationer.

joe labero är också en ganska deppig kille. såhär säger han till SJ's tidning kupé, apropå att han inte har fått uppträda i las vegas:
"En blond svensk viking har svårt att hävda sig mot de hierarkier som styr i Vegas – där makten består av judisk buisnessyndikat, amerikanska dollarmiljonärer och homosexuella artistbokare."
ja.. stackars lilla joe labero! det är jävligt bekvämt att komma med allehanda lama konspirationsteorier när stjärnan börjar dala. det är så jävla OLD att skylla på judar, bögar och miljonärer. haha. gud. get a life.

en present!


igår fick jag en present av nisse, helt apropå ingenting. älskar sånt! jag fick iallafall susan faludis nya bok den amerikanska mardrömmen - bakhållet mot kvinnorörelsen (åh han är så jävla BRA!). den handlar om vad som hände med feminismen i USA efter 11 september. verkar sjukt intressant. min nya bitterfittan! på baksidan står:
"Vad finns det för samband mellan terrorattacken mot Word Trade Center 2001 och John Wayne och Doris Day? I artikel efter artikel som publicerades efter attacken hyllades män som hjältemodiga brandmän och soldater medan kvinnor presenterades som hjälplösa, sörjande mödrar och gravida änkor. Varför blev en attacken en förevändning för att återupprätta förlegade hemmafruideal?
ja, VARFÖR? det är en bra fråga. jag ser fram emot att få sätta mig på tunnelbanan idag och börja läsa. hon ska tydligen vara på kulturhuset ikväll och prata om boken också, hade så gärna gått och lyssnat, men jag jobbar så jag kan inte.

om russell peters

(att russell peters inte syns på bilden beror på att han inte hade kommit ut ännu.)

russell peters var helt fantastisk. det var fullsatt! jag hade så jävla roligt. han drog iranier-skämt! så jävla härligt! vi är annars en relativt bortglömd grupp i såna här sammanhang, det är ingen som driver med iranier. förutom iranier själva (typ maz jobrani & omid djalili). men indier, svarta, asiater, svenskar, fransmän, amerikaner, britter... alla har de blivit skämtade om.

det var två enorma amerikanska gangstaz som satt bredvid mig, de fnittrade som skolflickor till varenda punchline och applåderade och ylade och deras pepp smittade verkligen av sig på mig. precis som förväntat gick russell jävligt hårt åt folket som satt på de främre raderna. han lät dem inte vara ifred. det är lite som att om han väl har upptäckt dig är du toast, du kommer bli häcklad igenom hela föreställningen och det enda du kan göra är att skratta åt skämten för annars kommer han göra sig lustig över att du inte tycker att det är kul... haha.

han hade en uppvärmar-akt som var en jättetjock kanadensare med ett "epic greek name" (kommer verkligen inte ihåg vad han heter!!), han var också helt sjukt rolig! grov, men otroligt rolig (alltså jag känner verkligen att jag växer som människa när jag kan lägga all bitterhet åt sidan och skratta åt småsexistiska skämt! ibland KAN det faktiskt BARA vara ROLIGT)!

så nu har russell peters tagit min ståupp-oskuld och jag måste säga att det gick i princip smärtfritt! jag ser verkligen fram emot fredrik lindström på cirkus imorgon! SJUKT PEPPIS!!!

mer utropstecken!!! !!! !!!

!!! !! !!!!

saskatchewan

ooh, mail från cajsa! spännande! hon är f.t. i saskatoon, kanada och hänger med sin pariskompis debra. imorgon åker hon ner till staterna för att inleda sin höstlånga resa över kontinenten, tillsammans med sandra. lagom till orkaner, presidentval och finanskris. haha.