fredag, maj 16, 2008

90'smen en ovanligt fin sak hände också idag. när jag stapplade hem, modstulen och trött, såg jag att det låg ett ihopvikt papper vid dörren. jag vek upp det och såg att det var en inbjudan till en 90-talsfest imorgon, hemma hos tjejen på 11:e våningen där vi var på visning eftersom nathan hade anmält intresse till den. himla fint. kanske kan söka lite 90-talsinspiration hos min tonårskärlek kurt cobain? eh. ehh. i can't believe i just said that... nåja. ironiskt att den enda grannen man fått kontakt med håller på att flytta ut bara.

äh, fan, nu ska jag sluta sura, hoppa in i duschen och sen bege mig inåt stan igen. med en giltig jävla sms-biljett.

lagen om alltings jävlighet

jag åkte precis fast i en biljettkontroll på tunnelbanan. som ni säkert vet försvann/stals min plånbok för någon vecka sen, för att nyligen återlämnas till mig utan kontokort och SL-kort, och jag har inte haft råd att punga ut med 2000 kr för ett nytt bara sådär. jag har p.g.a. min bötesnoja, och kanske lite mognad, inte helplankat utan biljett överhuvudtaget, utan jag har halvplankat, med en reducerad biljett trots att jag är lite för gammal för det. så i alvik steg det givetvis på två kontrollanter.. det var bara en tidsfråga. den ena bad mig visa legitimation för att styrka att jag var 19 och alltså hade rätt att åka på reducerad biljett, jag sa att jag inte hade något leg på mig. han bad mig då skriva mitt personnummer, så jag hafsade till något snabbt i huvudet och avslutade med mina egna fyra sista, men han behövde bara kasta ett snabbt öga på det för att konstatera att det var fejkat. "säg nu bara som det är", sa han, och jag erkände att jag inte var rabattberättigad. och så var det klart. det trista är ju bara att jag knappast har råd att betala den här boten på 1200 kr heller. hade jag haft pengar hade jag väl för fan satsat på ett nytt SL-kort.

men nu kan jag iallafall stryka "få böter" från min lista över saker jag ska ha upplevt innan jag dör. och det är väl alltid nåt.

charging bull


haha, yes! någon hittade en bygghjälm vid mariatorget någon natt på väg hem från någonstans, vi var fulla och glada och nisse tar som vanligt på sig jobbet att föra situationen till en ny nivå genom att med hjälp av hjälmen attackera sällskapet.

minns ni den här kvällen? bilden är tagen 6 sept 2006, var hade vi varit?


här är den enda bilden som togs tidigare under kvällen... jag kan urskilja träd och några människor, och vad som antagligen är max gula jacka nere i vänstra hörnet. jag bläddrade bakåt i mina gamla bloggar men jag har inte skrivit något om den här kvällen. vi kanske hade suttit på wollmars och druckit öl, som så många andra kvällar under den sommaren. det var en fin sommar, bortsett från det jag kastade bort när jag jobbade på grand hôtel. fy fan vilket slöseri. blir bara ledsen av att tänka på det.

känslorna faller fritt


haha. 18 år och sur. jag har inget minne av den där frillan. den var ju fin. och fjärilsbroschen som var min mormors gamla, riktigt arvegods, min brorsa krossade den under sin datastol utan att märka nåt. jag undrar vad den gjorde på golvet överhuvudtaget. och den där filippa k-koftan hittade jag under någon bänk i något dammig och mörkt hörn på klubb illegal, det är en av de plaggen som jag använt mest av alla i min garderob. men jag undrar vad jag gjorde under bänken överhuvudtaget...

minns ni klubb illegal? fan vilka fina kvällar det var; fulgroggar i plastmuggar, lammkött (haha) och ett så svettigt dansgolv att fönsterrutorna immade igen. och jag har aldrig åkt så långt som till haninge för att dansa in på småtimmarna. de är fortfarande väldigt levande minnen fast det känns så avlägset.

en början


nisse har varit borta i två veckor i en håla i mellansverige (nämner inga namn) på praktik men imorgon vid lunchtid kommer han hem igen, det är så jävla lägligt för jag behöver en mage att vila mitt huvud på när man tittar på arkiv x och jag tycker inte längre att det är soft att låta teven stå på konstant bara för att det inte ska vara så tyst. kärleksfull och pinsam, det är det inte så svårt att vara på morgonen, när man fortfarande är helt nyvaken. jag vet att nisse tycker att jag är lite pinsam som lägger upp den där bilden, men jag tycker fortfarande att den är den bästa som har tagits på oss två. och det har inte ens tagits så många bilder på oss två, fast det snart har gått tre år. tre år, baby! god only knows...

och anledningen till att jag är uppe såhär dags är för att jag tänkte haffa något på whyreds skoutförsäljning till mig och nisse (på hans bekostnad), men det var rätt värdelöst. ni som läser det här och hade tänkt gå kan enligt mig lika gärna strunta i det, 800 kr är inte utförsäljningspris och det fanns inget där som inte finns i barkis, dit man kan åka på mycket bekvämare tider. synd att jag var den som var tvungen att offra mig för den här erfarenheten, som jag nu kan sprida vidare till er! haha. eh.

ok, offra och offra, jag hade varit vaken sen 6-tiden ändå, men det var fan inte soft att trippa ut i regnet med ballerinor i sammet!