tisdag, november 11, 2008

folk asså! var får de allt ifrån?"aa hej, jag vill prata med syster birgitta"

"ehm, ursäkta?"
"aah asså jag vill prata med syster birgitta, skolsköterskan"
"okeeej... jag kan ju alltså inte söka på bara 'syster birgitta', som du kanske förstår. det finns nog flera skolsköterskor som heter birgitta"
"okej, men asså jag vet inte vad hon heter i efternamn"
"det går nog bra ändå, vilken skola jobbar hon på?"
"nån i centrum"
"i centrum?"
"aa"
"vilket centrum? vilken stad pratar du om? stockholm eller?"
"haha, neeeej, luleå såklart!"
(SUCK) "hon jobbar i en skola i centrala luleå, okej. exakt VILKEN skola?"
"ja vene"
"vet du inte?"
"nej, jag vet att hon heter birgitta och är skolsyster, och jag tror att hon jobbar i centrum... och vaddå, ni ska ju kunna svara på allt"
"det är tyvärr för lite information för att jag ska kunna hitta ett användbart nummer. och ALLT är ju lite att ta i"
"okej"
"..."
"......."
"eh jaha okej, ehm, hmm... hur vill du göra?"
"vaddå göra? det är ju du som ska göra"
"okej, javisst, men som du kanske förstår så är det lite svårt att hitta 'syster birgitta'..."
"hehe jaaa, joo jag hajar, men asså hon är bara 'syster birgitta' för mig, jag vet inge mer. hejdå!"

wö wö


det här med att innerligt önska att man var nöjd med sin telefon för att den är så jävla snygg, när den i själva verket är väldigt jobbignokia N85! hell-o gorgeous! så jävla FRESH!! jag är väldigt svag för småelektronik; kameror, mobiltelefoner, mp3-spelare... de designas ofta på ett vis som tilltalar mig otroligt mycket. ju mer glansiga ytor och rena linjer, desto bättre.

jag köpte en LG shine i våras, efter att ha suttit och älskat den till döds i typ ett år, men jävla tbh.se skickade fel färg. de hade inte kvar den silvriga, utan jag fick en "titanium black", som betyder mörkgrå, så min kärlekssaga med LG shine började inte helt perfekt. sen visade det sig att det fanns en massa andra grejer som skulle komma att störa mig väldigt, väldigt mycket:
* den inbyggda mp3-spelaren inte kan använda sig av det externa minnet på 2 GB som jag köpte till just för att ha musik på. helt värdelöst. man måste lägga in låtarna på mobilens inbyggda minne, som är typ 50 MB; skrattretande! jag snackar alltså typ 7-8 mp3-filer. kanske några fler. men långt ifrån så många som jag hade för avsikt att ha från början. det här är den allra största nackdelen.

* vibrationssignalen är extremt svag, och därtill är maxvolymen väldigt låg för att vara maxvolym, så jag missar väldigt många samtal. ibland är mobilen ljudlös, trots att den inte är inställd på det. helt stört irriterande.

* jag kan inte ändra min mobilsignal! om jag vill ha en annan signal än "default" så måste jag ställa in den som personlig signal på en kontakt i telefonboken, jag kan inte bara brassa den på allihopa direkt, som man gör med alla andra telefoner. misstänkte först att det var något fel på just min telefon, men sen så har jag hört den signalen från andra LG-telefoner i tunnelbanan, och när ägaren har tagit upp den för att svara har jag sett att denne också har en LG shine så antagligen har det inte gått att byta signal på den heller.

* skärmen blir repig väldigt lätt. den är så himla snygg och clean i början, men nu ser det ut som om den har gått i närkamp med en tuss svinto. jättetrist.

* den kan inte längre ansluta till minneskortet. jag försöker föra över bilder till datorn men den strejkar. tur att nisse en gång skaffade sig en kortläsare. annars hade jag känt mig ännu mer blåst.

* den hänger sig ibland under ett inkommande samtal. signalerna går fram, för den som ringer låter det bara som att jag inte svarar, men i själva verket sitter jag och försöker trycka på den gröna luren, utan att mobilen reagerar. när det har slutat ringa måste jag starta om den.
det finns egentligen ännu fler saker som inte funkar som de ska, men jag tycker att de där var viktigast. eller störigast. man kan sammanfatta LG shine med tre ord: snygg men dum. jag längtar efter lite funktionalitet. är det verkligen så svårt att få ihop en pålitlig telefon i ett snyggt skal? jag minns att jag var missnöjd med min förra LG-telefon också, LG U880. den behöll jag i typ ett halvår, blev så jävla trött på den att jag praktiskt taget SKÄNKTE bort den. har fattat nu att det här företaget inte är nåt att ha om man vill ha en mobil som funkar, så jag har börjat spana lite smått efter annat. jag är konstigt nog inte det minsta intresserad av en iphone. snarare typ nokia isåfall. som den där rasande vackra lilla varelsen högst upp i inlägget. nokia N85. går loss på en sisådär 4000 kr. det kommer aldrig bli vi.haha förresten så är det så himla skönt att jag går omkring och dreglar efter teknik för 4000 kr istället för att lägga in bilder på random christian louboutins och ba "vill haaaa". jag är faktiskt jävligt nöjd med det.

zz top

kolla vilka långa, slanka ben jag har:*not*

*kawaii cravingz*natacha peyre har ett hello kitty-visakort. only in america, ladies and jellyspoons, only in america.

and maybe japan.

dä blidde inge luktagött

god morgon y'all!

nej, demeter-parfymen jag nämnde igår rann ju mellan fingrarna på mig. jag undrar om personen som budade loss på den hade läst mitt inlägg här? haha. jag la några fler bud bara för att jävlas, så att hon/han inte skulle komma så billigt undan iallafall. den slutade på 91 kr. vilket fortfarande är löjligt billigt. men jag bestämde att jag inte ville betala mer än 60 spänn, och då fick det vara.