måndag, mars 31, 2008

wikipedia

PS. jag kollade upp vad "Barbaro" är på wikipedia, jag lärde mig att det var en mycket framgångsrik tävlingshäst som dog förra året. därav hästskämten ("we'd rather ride chris noth"). "Secretariat" är tydligen också en framgångsrik tävlingshäst. detta är alltså kunskap som maxims redaktion förväntar sig att deras läsare ska besitta.

ang. sarah jessica parkers osexighet


en sak som mina öron snappat upp under de senaste veckorna är den amerikanska "herrtidningen" maxims utnämning av sarah jessica parker som världens osexigaste kvinna. givetvis har jag åsikter kring detta. jag är medveten om att jag länge vägrade ge henne en chans och att jag spytt galla över henne både en och två gånger. en gång skrev jag t.ex. såhär i min skunkdagbok (ja, jag hade en sån!!!):
"ett av de främsta skälen till att jag känner mig utanför den kvinnliga gemenskapen är att jag har försökt förstå grejen med SATC men misslyckats, plus att jag tycker att sarah jessica parker är ful och hennes outfits likaså."
sen lade jag in några bilder på hennes mindre lyckade klädval och skrev spydiga kommentarer under dem. men det är långt ifrån lika oskönt som det maxim skrev om henne...
"How the hell did this Barbaro-faced broad manage to be the least sexy woman in a group of very unsexy women and still star on a show with 'sex' in the title? Pull your skirt down, Secretariat, we´d rather ride Chris Noth."
... jag vet inte vad jag ska säga. det är bara så jävla av. jag tänker inte dra numret om problematiken kring sexigast/osexigast-listor, deras existens eller ens deras upphovsMÄN - det är ett helt annat inlägg. alla vet ändå vad jag tycker. jag vill bara tillägga att jag har konverterat till the church of carrie efter att ha tillbringat min nisse-lösa höst i hennes sällskap. carries skönhet är den bästa; den måste upplevas för att förstås, för den kommer från insidan. inget skämt. hennes storhet är ju charmen, humorn, glimten i ögat, knycken på nacken och den vassa tungan. hon är utan tvekan en extremt sexig kvinna. jag vet att jag likställer sarah jessica parker med carrie bradshaw, men jag har tyvärr inget annat att gå på. men jag tänker såhär; om hon kan spela en sjukt charmig böna med glimten i ögat, knycken på nacken och en vass tunga så kan hon vara en också.

blondinbelle

HAHA YES! jag hamnade på villovägar i bloggdjungeln men såg klart igen när jag hittade till blondinbelles blogg. bruden är ett geni.

mobilen är såld

fan vad snabbt det gick... nu har jag fått blodad tand för det här med att sälja av sig saker man inte behöver när man är pank. nästa pryl som är till salu är mina vinröda whyred pallenberg-boots som förtjänar en ägare som inte låter dem ligga i en kartong för jämnan. jag kan säkert klämma ut några sköna pluringar.

en trogen följeslagare


i.o.m. att jag köpt en ny telefon och jag lider av grav pengabrist måste jag göra mig av med min rosa sony ericsson, som faktiskt är en av de bättre telefonerna jag har haft. jag tänkte att den är värd 700 kr (den är ju rätt gammal), så jag lade upp en annons på blocket och under den första timmen har jag fått fyra svar! det känns tryggt att veta att min gamla trotjänare fortfarande är attraktiv för andra. hon kommer få ett kärleksfullt hem.

haha, nu ringde det precis en engelsktalande snubbe som ville ha den för 600 kr. jag vet inte hur pigg jag är på att pruta ner den, men han kunde köpa den idag. vore jävligt schysst med 600 kr rakt ner i fickan idag.

boris & the jeltsins

boris & the jeltsins har blivit recenserade i det senaste numret av groove magazine, de fick 4/5!
"Det är nånting med Boris & The Jeltsins som känns sådär utvunget lekfullt som svensk pop ofta gör i början. Innan Nöjesguiden hypat sönder och önskan att bli spelad på P3 har blivit större än viljan att göra riktigt bra musik. Som en ung Håkan Hellströms euforiska utbrott eller Peggy Lejonhjärta som de var på scen, innan de gick ner sig i Ulf Lundellträsket i och med debutskivan.
Den här trespårs-EP:n spritter av energi och livfulla utspel, och jag vill höra mer. Jag vill ha ett album där de bibehåller den här sköna känslan. Jag vill ha sommarplågor, festivalspelningar, kaxiga intervjuer och lite självdistans. Mer lekfull pop till folket!"

-Emma Rastbäck, Groove nr2 2008
äntligen börjar de få den uppmärksamhet de förtjänar (även om jag har vissa invändningar mot jämförelsen med peggy lejonhjärta). död åt rajnfält, kärlek åt folket!

ben & jerry's


YAY! ben & jerrys har lanserat tre nya smaker! baked alaska (vaniljglass med vit choklad och marshmallows), bohemian raspberry (vaniljglass med browniebitar och hallonsås) och chunky monkey (bananglass med choklad och valnötter - som jag iofs tror mig ha sett förut). hallongrejen känns mest intressant just nu. måste undersökas närmare... Photobucket

life is good

jag har hamnat i en bloggsvacka känner jag, får inte så mycket skrivet. men jag har varit ute i socknarna och sett mig omkring, jag började med att kolla in hässelby slott igen och det var väl nice liksom. sen upptäckte jag att det finns en slottspark, följde grusvägen och hamnade till slut vid vattnet och grimsta naturreservat. hit ska vi cykla i sommar och sitta på slänten ovanför stranden med avocadosallad, baguetter och iskall öl.