fredag, september 19, 2008

ditt enda hemhar ni sett planet earth? det är världens mest påkostade dokumentärserie, budgeten ligger på 40 miljoner kr per avsnitt, 11 avsnitt totalt. den är med andra ord riktigt fet. jag och nisse tittade på två avsnitt igår, "jungle" och "ocean deep", och trots att jag har sett det förr så grips jag av en sån fullkomlig känsla av hänförelse. jag kan inte riktigt tro att det är på riktigt, att det är just denna planet vi håller på att ta död på. det finns ett helt universum bortom människans insyn och vi måste lära oss att ta ett steg tillbaka och visa respekt för ett hem som vi ändå DELAR med miljoner andra livsformer. det är farligt att tro att vi kan fortsätta att prioritera oss själva och strunta i konsekvenserna, jag har en stark känsla av att det kommer straffa sig för människan. vi kommer bli bortsorterade och planeten kommer hitta ett sätt att återställa balansen efter att människan utrotats. om några miljarder år finns det kanske ett nytt djur som dominerar planeten, men som förhoppningsvis har lärt sig av våra misstag och ser till att sköta om sitt hem bättre än vad vi gjorde. man förstör inte för andra ostraffat.

planeten är ett underverk, och om man inte ska bli miljömupp av någon annan anledning kan man bli det för allt man får se i planet earth. det tar andan ur en.

guitar hero IIIhej vänner. om ni undrar varför jag inte skriver 15 inlägg per dag längre så är det ju för att jag och nisse faktiskt gick och köpte guitar hero. vi ses om igen om några dagar! haha.

plikten framför ALLT


men på tal om en annan, betydligt lättsammare grej, så tyckte nisse att vi ska köpa guitar hero idag. PEPPEN! det är jävligt synd att jag ska till jobbet tidigt imorgon bitti, så jag kan inte sitta uppe så länge på natten. haha, det löser sig på något sätt.

nisse sitter och tittar på öppnandet av riksdagen och skrattar åt hur borgerligt och styltigt allt är. stackars kungen som jämt måste se så intresserad och engagerad ut. jag tror att han egentligen vill strip down till bara långkallingar och tofflor, tända en garr och kolla på reprisen av top model, men istället måste han stå i plenisalen och lyssna intresserat, när hans familj och riksdagen sjunger konungasången och någon acapella-kör kör en jävla låt av salem al-fakir (EH QUOI?!) och är sådär äckligt käcka som bara acapella-körer kan vara.

ja... det är synd om människorna, men det är också synd om kungen.

yah

jag skojar inte. jag tycker inte riktigt att människan förtjänar att vara den dominerande livsformen. vi har misskött det totalt.