torsdag, mars 27, 2008

mobilen

ok, jag har hämtat ut mobilen nu och de där jävla bönderna har skickat fel färg! jag fick en svart telefon när jag beställde en silverfärgad. jag bli så TRÖTT. men jag antar att man får den service man betalar för... morr.

men nu kan jag inte bestämma mig för om jag ska behålla den svarta eller om jag ska hålla på och krångla med returansökan och frakta tillbaks.. åhh. orkahhhh.

mänskligheten

kan inte sluta tänka på surahammar och arboga. varför mördar man barn?

fina skor


min mamma hade såna, fast ljusblå, när hon var 20 år och nyinflyttad i stockholm. en vän till henne hade köpt dem i kina och hon använde dem ända tills hon blev gravid med mig och fötterna svullnade så mkt att hon inte kunde ha på sig dem längre. 17 år senare hittade jag dem i en plastpåse bland massa andra slitna skor (jesussandaler, träskor, ärtgröna mockapumps) från min mammas ungdom. jag adopterade dem och älskade dem som om de vore mina egna, men en het sommardag på landet för 2 år sen lossnade sulan och vår kärlekssaga tog slut. jag accepterade förlusten, eftersom jag insåg att de ljusblå nätskorna hade levt på lånad tid, de hade hållit alldeles för länge för att vara köpta på en marknad i kina för 8 svenska kronor på 70-talet. men nu har de återuppstått på monki, antagligen efter en förlaga från acnes herrkollektion (bilden är stulen från klang.blogg.se), som i sin tur antagligen är baserade på en annan sko från ett hus i paris eller milano. men jag har inga invändningar emot att bära en kopia av en kopia, tack monki för sköna budgetvarianter!

brother brother

shit, det har hänt igen; ett barn har mördats i sitt eget hem, och mamman också. igår läste jag om en 14-årig grabb som var tvungen att operera bort en testikel för att en klasskamrat hade sparkat sönder den. vad fan är det som håller på att hända?

läs på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2134301.ab.

tea

jag upptäckte att man via internetbutikens hemsida kan spåra paketet med mobilen som är på väg till mig. jag loggar in och kollar hela tiden, för den registrerar verkligen allting paketet gör på sin väg. såhär såg det ut imorse:

Händelse
OrtLandTidDatum
InhämtadVänersborgSverige16.512008-03-26
Avgått från terminalVänersborgSverige16.512008-03-26
In på terminalStockholmSverige02.222008-03-27
Under distributionStockholmSverige06.392008-03-27

så fascinerande! utvecklar de en sån här tjänst för såna som jag, som är så otåliga att de inte nöjer sig med en angedd leveranstid på ca 1-5 arbetsdagar? jag hoppas att paketets ankomst till stockholm inatt innebär att jag får hämta ut det under dagen. det känns som om det vore jävligt onödigt att låta det ligga, om det ändå har kommit fram. jag kom på häromdagen att jag kanske skulle trivas bättre i en miljö där jag omges av småelektronik. jag skulle kunna bli en som formger mobiltelefoner, eftersom jag ändå har så jävla mycket åsikter om vad som är en fin telefon och vad som är en ful dito. jag har inte ens lust att arbeta på arkitektprovet längre, jag ser inte direkt fram emot att komma in på KTH och jag ser absolut inte fram emot att ge mig ut på arbetsmarknaden som nybakad arkitekt.

ÅHH! jag vet ingenting längre. det enda jag vet är att jag har så jävla mycket att göra, som jag inte kommer ta itu med förrän det är för sent. jag ligger efter med uppgifter i skolan, av massa olika anledningar; vissa har jag inte gjort för att kurslitteraturen inte funnits att köpa, andra har jag inte gjort för att de är för svåra/tråkiga, eller för att jag har pluggat inför en omtenta. av totalt 8 hemtentor har jag lämnat in 3 st. det är en kombination av dels att jag är jävligt lat, och dels av att de är så jävla slappa på institutionen. det första vi fick höra när vi började var att "vi vill inte vara polisiära, ni får helt enkelt lämna in era tentor när ni är färdiga med dem". haha. jag kommer aldrig bli färdig med allihopa.

tss... förresten, apropå arbetsproverna. det går verkligen inte bra. jag kommer antagligen riva sönder dem på väg till brevlådan i år också.