måndag, mars 23, 2009

vakuum

young punx spillin beer on mah shoozhaha. jag sitter och förpestar nisses last.fm-statistik med genesis *busar*. han har för övrigt en perfekt förfinad musiksmak. förr i tiden lyssnade han på radioaktiva räker och asta kask typ, men sen fick jag honom att lyssna på smiths och morrissey, och nu ser hans topp-5 på last.fm ut såhär:

1. the smiths
2. ramones
3. the clash
4. the cure
5. beach boys

haha gölle.

men serre... jag fattar inte varför jag blev så intresserad av genesis helt plötsligt. måste byta till något ballare innan jag förvandlas till quetzala blanco. HAHA. ^______^

jag blir hellre jagad av vargar (än erkänner att jag gillar den låten)

hey! pinsamma playlisten har vuxit litegrann, nu är vi uppe i 15 låtar! BRA JOBBAT, y'all! men nu är det ju någon/några som har lagt till låtar utan att ge sig till känna! jag vet att det är thomas som ligger bakom lisa nilssons "varje gång jag ser dig", men jag undrar vilka som har lagt till följande:

mariah carey - fantasy
laakso - demon
shinehead - jamaican in new york
orup - hellre jagad av vargar

om det är för pinsamt för att du ska berätta är det väl okej, men hela idén bygger ju lite på att du ska bejaka de mindre sofistikerade delarna av din musiksmak öppet! så kom igen, spill the beanz ppl!aiiit, nu har ju alla som lagt till låtarna ovan stigit fram ur skuggorna, men så har det utöver dem tillkommit NYA låtar! kom igen liksom! VEM HAR LAGT TILL:

paul young - love of the common people
john denver - take me home, country roads
just d - sköna skor
michael bolton - how am i supposed to live without youUPPDATERAT 24/3: okej, nu är det lugnt, spellistan är under kontroll! men så ni vet i fortsättningen: lägger ni till en låt så meddela bland kommentarerna. det blir mycket roligare så, internet är anonymt så det räcker tycker jag!UPPDATERAT 25/3: nej, spellistan är inte alls under kontroll! VEM HAR LAGT TILL:

U2 - sweetest thing
tony christie - (is this the way to) amarillo

do tell! plz plz jag vill veta!

roses, cherries, and a bucket full o' dollarz


nu har jag duschat och smort in mig med mitt nya wild cherry body butter och händerna fick sig en omgång rosewater hand therapy så nu går jag omkring och ångar av körsbär och rosor. LUVZ EEEET.

idag är tanken att jag ska ta tag i det där jävla arkitektprovet på allvar. jag mår illa av tanken. varför utsätter jag mig själv för sånt här? varför kan jag inte bara ge mig fan på att vara NÖJD? det är så irriterande när floskler som typ "du är din egen hårdaste domare" verkligen visar sig stämma in i situationer där man helst vill slippa fundera. gud.. jag vill bara bli av med skiten. och på lördag är det högskoleprov. tjoho.

grattis på födelsedagen, pappa

söndagar är bästa dokumentärdagen. igår gick en handfull riktigt bra dokumentärer på SVT; först nån om det svarta musikarvet i USA. den var så himla inspirerande, stärkande och fasansfull. jag blir så lätt illa berörd av hat och våld människor emellan, gissa hur jag mådde av att se ku klux klan-möten, eller se de första svarta studenterna häcklas och med våld köras ut från skolområdet. fy fan. historia är fan inte att leka med. sen var det om franco och varför ingen i spanien pratar om det. i väldigt många spanska städer finns det gator uppkallade efter fascistledarna och monument över dem - det är helt absurt. det är som om italien skulle ha statyer över mussolini, eller tyskland över hitler. men i spanien finns tydligen nåt som heter el pacto del silencio. en tyst överenskommelse mellan de båda blocken, om att ingen ska rota i det förflutna. men nu hade det hänt grejer! sjukt bra doku! *wörd*

sen såg vi massa grejer på kunskapskanalen om bananflugor och hybridbilar och sånt. dokumentärer är nog bland det jag uppskattar mest i teven.


och idag fyller min pappa år. jag trodde att det var vi som var vårbarnen i familjen, men typ nej? jag har kirrat ett riktigt fint paket till honom iår. han förväntar sig aldrig någonting, han tycker inte att man ska fira honom överhuvudtaget. men det känns som om det är dags att börja. jag beställde ett litet film- och musikpaket från cdon med walk the line, persepolis, monty python and the holy grail, monty python and the meaning of life samt en U2-skiva han hade i bilen förut, men som blev stulen av en mekaniker när han lämnade in bilen på service... haha. han förbannar sig över den skivan varje gång vi sitter i bilen. misstänker att det kan vara hans sätt att säga att han vill att vi köper den till honom...