söndag, augusti 31, 2008

lille mand

haha, nu är det någon jävla stackare som har kommit till min blogg genom att googla på sökorden riktigt hård porr. måste vara en besvikelse att komma hit och upptäcka att det enda inlägget där det nämns är ett där jag förfasar mig över en vulgär bok jag köpt.

jag & min cajsing


lilla sanchez tog den här bilden på knast i torsdags, den summerar ganska mycket av min och cajsas relation på nåt vis. kommer sakna henne så jävla mycket när hon åker till USA i höst. varje gång jag har hängt med cajsa sitter jag alldeles salig på tuben hem och tycker synd om alla som inte har en cajsa i sitt liv. avgudar den där jävla spättan. åhh.

tjuvlyssnat.se förstörde mitt humör ikväll

vanligtvis älskar jag att fördriva tiden på jobbet genom att bläddra på tjuvlyssnat.se, det är en helt briljant sida helt i nivå med min humor. men inte just ikväll. ikväll publicerades följande tjuvlyssning och jag satte min coca cola i halsen:

En tjej ~18 går förbi ett gäng killar ~22. En av killarna böjer sig fram och nyper tjejen i rumpan.
Tjejen (skriker): VAD FAN TROR DU ATT DU HÅLLER PÅ MED?!
Killen: Men va' fan, slappna av lite!
Tjejen: Du, ge mig EN anledning att inte ge dej en örfil!
Killen: Jag slår tillbaka!
Tjejen (skamset): Okej, det var en ganska bra anledning…
Tjejen går snabbt därifrån.

jag blev irriterad av den låga nivån på tjuvlyssningen, och förstod egentligen inte hur de överhuvudtaget kunde publicera något sånt här, som inte ens var roligt. men sen gick jag in på kommentarerna, där det givetvis hade brutit ut en hätsk debatt dels mellan tjejer som tyckte att hon borde gett honom en käftsmäll och killar som tycker att tjejer borde kunna "ta" ett nyp i rumpan, och dels mellan de som diskuterade huruvida det är rätt eller inte att bestraffa ett nyp med en örfil. jag själv är av den åsikten att killen måste vara efterbliven eftersom han;

1: tar sig friheten att överhuvudtaget nypa en förbipasserande tjej i rumpan
2: säger åt henne att slappna av när hon blir förbannad
3: hotar med att slå tillbaka om hon örfilar honom

den här killen gör ALLT fel. 3 fel av 3 möjliga. ger han sig ut på såpass tunn is, som ett nyp i en främmande tjejs rumpa ändå är, får han fan räkna med att hon inte blir smickrad utan bara förbannad och därför ser jag ingen anledning till att han inte skulle förtjäna en örfil. hursomhelst bryr jag mig inte så mycket om den här killen, han var antagligen bara full och dum och ville spela macho inför sina kompisar. DÄREMOT blir jag så in i HELVETE förbannad på alla jävla killar som ska hålla på och käfta emot och säga att det är fel av HENNE att hota med en örfil. HUR I HELVETE KAN MAN SE MELLAN FINGRARNA ATT HAN HOTAR MED ATT SLÅ HENNE OM HON REAGERAR MED ILSKA PÅ SEXUELLA TRAKASSERIER?! det är fullständigt vidrigt, att det finns så jävla många avskum i det här landet, som ska vara ett av världens mest jämställda. jag känner verkligen hur respekten för hela manssläktet krymper och krymper, när det finns så många killar som antingen tycker att det ska vara en komplimang att bli nypt i rumpan av en främling, eller blir förbannade när tjejen skäller ut honom.

teachers pet

herregud, mina chefer verkar verkligen ÄLSKA mig. de bara öser beröm över mig, utan måtta. båda två! haha. jag blir nästan lite obekväm med det på nåt vis, att de är så extremt trevliga. skånska chefen sa nyss att "det är en fröjd att lyssna på dig", what is up with that?

om en ulv i fårakläder

måste bara berätta en grej förresten, som hände i fredags. jag satt på perrongen och väntade på tåget och bredvid mig satt världens sötaste lilla kvinna, hon måste varit i 80-årsåldern. satt och tänkte på hur vacker hon måste varit i yngre år, hon bara satt och utstrålade godhet och klokhet. senare, när det var dags att kliva på tåget såg jag att hon stod och grälade med en ung mörkhyad kvinna med ett bebis i barnvagn och en 4-åring i släptåg. jag hörde inte vad grälet handlade om, då jag hade hörlurar på mig, men båda såg mkt upprörda ut. folk stirrade, etc. när jag satte mig i tåget hamnade jag väldigt nära den äldre damen, som nu hade fått sällskap av en annan kvinna, i 50-årsåldern. jag hade fortfarande på mig mina hörlurar, men blev nyfiken, så jag tog av mig dem. jag hörde följande meningsväxling äga rum:

gamla damen: "och jämt drar de omkring på en massa barn. de hinner knappt ploppa ut en så ska de ha en till"
yngre damen: "ja, de är alltid på smällen"
gd: "men vet du, de får ju en massa pengar för det där. barnbidraget... ja, det är ju 1000 kr per barn."
yd: "ja, jag säger då det"
gd: "det är en lönsam affär för dem. de har ju en garanterad inkomst i och med barnbidraget"
yd: "ja, det är fruktansvärt att utnyttja vårt fina svenska skyddsnät"

höll på att avlida i mitt säte. ville säga något, men när jag väl kommit på vad jag skulle säga var det för sent, tanterna hade börjat prata om något annat och sen steg de av. jag återberättade deras konversation för pappa, men han bara skrattade åt de stackars rasistkärringarna. det är väl så man måste göra, om man ska överleva som hederlig medborgare med invandrarbakgrund i sverige. bara skratta och rycka på axlarna.

det som slår mig som allra jävligast är att hon inte skulle reagera likadant på en svensk kvinna med många barn. hon skulle bara vara fin och moderlig, medans en invandrarkvinna bara skaffar barn för att hon vill komma åt barnbidraget...

i min mobil

en dag för nån vecka sen var jag med min vän sami. vi hittade en filmis på james dean där han ser lite lätt efterbliven ut. sami sa "våldsamt". han säger ofta såna där saker. använder ord i konstiga sammanhang. andra ord och uttryck han använder mycket är "döds", "tungt" och "svider ju".
sen gick vi till zooaffären vid skanstull, sami skulle köpa levande syrsor till en ödla han känner. jag stod och väntade bland akvarierna och förlorade mig själv bland guldfiskarna som simmar i samma mönster, dag efter dag, månad efter månad, år efter år...
detta är från ett annat tillfälle och en annan zooaffär; närmare bestämt förra helgen, i gustavsbergs centrum. den här lilla sparven verkar ha drabbats av samma olycka som kramer och jerry i seinfeldavsnittet som heter "the shower head". kontentan är; snålspolande duschmunstycken ger en platt och livlös frisyr.
undulaterna var ungefär som george. hade ingen frisyr att bekymra sig för.
karlavägen från 4:ans fönster. dagen före idag. igår då. på väg hem efter jobbet. upptäckte att jag kan ta bilder samtidigt som ett samtal pågår. när har man användning för en sådan funktion? förutom när man upptäcker den första gången?
detta är min frukost. nisses kladdkaka från igår och sommarens sista jordgubbar som jag köpte för halva priset på ican nere på torget.

the lips and thighs of a donkeyja just det... jag har nu också sällat mig till den enorma skaran av kvinnor som använder lancômes juicy tubes. fullständigt irrelevant. men jag kommer ihåg att jag tänkte att jag vill skriva det på bloggen, när jag köpte den lilla saftiga tuben. bara så att alla vet. att jag är en sån tjej nu. som lägger pengar på smink. och inte skänker ett öre till amnesty, fast hon säger att hon redan är medlem när de kommer fram till henne på stan... kan knappast bli sämre än såhär egentligen.

dagens konst: ana bagayan

den där mixen av groteskt och vackert tilltalar mig verkligen. groteskt och vackert är bättre tillsammans än vad båda är var för sig. det är många som kör på det här spåret men jag tycker att ana bagayan gör det bättre på något vis, titta närmare på hennes portfolio här.

hon gör också blyertsteckningar. jag orkar inte skriva att jag älskar dem, men det gör jag verkligen. känner på något vis att jag missbrukar orden "älskar" och "fantastiskt" och "grymt". måste skära ner på superlativen. men ja, truly amazing;

eller så är de awesome! like a hot dog.

jag har hittat så jävla många fantastiska unga konstnärer på internet och det är så många prints jag vill köpa. när det är dags kommer jag iallafall slå till på två stycken som jag valt ut; ana bagayan och miriam ivanoff.

mannen och hans mustaschdetta är nog något av det vackraste jag sett. en butter och yvig gammal katthane med en vit mustasch...

men den där layouten jag slängde ihop igår var inte så långvarig. det kändes lite tomt utan en massa plåtter.