onsdag, mars 19, 2008

dagens väder


ALLVARLIGT TALAT?! Photobucket

är det förresten någon som fattar grejen med såna här klackar? det är så jävla fult.

pallas athena

ungdomar, visa hänsyn!

igår hade jag och nisse varit på middag hos mamma, och på väg hem råkade vi hamna i samma tunnelbanevagn som en jävla kickersbrud som lyssnade på sean paul med högtalarfunktionen på sin mobiltelefon. hela jävla vägen till hässelby gård satt jag och knöt näven i fickan, jag var så sjukt förbannad på henne, och på mig själv för att jag inte sa till. vagnen var helt full och ingen sa något. vissa höjde blicken från sina tidningar ibland och tittade irriterat på henne, men ingen jävel sa till.
är det nånting som jag blir provocerad av så är det ouppfostrade snorungar som beter sig som om det offentliga rummet är deras rum. de sätter sig med fötterna på sätet, lyssnar skithögt på musik, skriker och gastar och typ brottas på perrongen och försöker på alla andra möjliga sätt visa att de ger blanka fan i om deras beteende stör någon annan. om deras sällskap sen av någon anledning går iväg och de blir lämnade ensamma är de såklart inte så jävla kaxiga längre, som förutnämnda kickersbrud som stängde av musiken när hennes polare gick av i vällingby.
om jag hade varit full hade jag säkert kunnat ge henne på käften. jag satt i sann george costanza-anda och tänkte ut dräpande saker jag skulle säga till henne, men jag kunde inte förmå mig att öppna munnnen. varför sa ingen till? varför sa inte jag till? fan jag hade mått så bra av att få spy lite på henne. såna som hon borde verkligen tryckas till ibland, bli satta på sin plats. man ska fanimej visa hänsyn.

lobotomy

shit.. att fylla år är inte nådigt för magen. igår åt jag så mycket bullar och godis att jag helt seriöst höll på att spy. Photobucket jag har aldrig känt något liknande. jag och nisse låg och tittade på sex and the city (mission accomplished!) och jag försökte räkna ut mina snabbaste flyktvägar ifall jag insåg att min födelsedagsfika kommer ut åt fel håll vid fel tidpunkt. lyckligtvis inträffade aldrig det. Photobucket

jag fick en sån himla fin blomma av nisses mamma, en kungsängslilja, och de som känner mig vet vad jag känner för sådant som växer i kruka (jag har en bisarr böjelse för krukväxter). den är verkligen sjukt fin, liksom schackrutig:


jag har allting uttänkt. efter att jag har gjort mitt för samhället och arbetat hårt för mitt förvärv i minst 30 år, kan jag gå i pension. jag ska köpa en vit trävilla med snickarglädje och inglasad veranda, och så ska jag odla mina egna kungsängsliljor och gå omkring hela dagarna klädd i såna här koftor:
och så ska jag ha silvervitt hår uppsatt i en svinrygg och tunga juveler, och så ska jag på sommarkvällar sitta på min veranda och röka gräs och dricka sherry och samtala om livet och döden med min perserkatt. min idealtant är anne bancroft (R.I.P, you gorgeous woman you!). jag ska bli världens snyggaste mormor. jag kan knappt bärga mig tills jag blir gammal och grå!