onsdag, september 17, 2008

date rape

min mamma skickade just ett vidarebefodrat mail från en sjuksköterska och doktorand på umeås universitet, mailet handlar om en ny våldtäktsdrog som heter progesterex och ska egentligen användas till att sterilisera större däggdjur, t.ex. hästar. såhär står det:
"Preparatets verkan är inte tillfällig utan permanent! Progesterex är utvecklat för sterilisering av hästar. Den kvinna som tar preparatet kommer aldrig att kunna få barn. Förövaren kan få preparatet från alla veterinärer. Det är ofattbart lätt att få tag i och Progesterex kan vara nästa preparat som slår igenom i 'nattlivet'. Hur otroligt det än låter så finns det internetsidor som beskriver hur du använder preparatet."
tänk att min mamma läser om sånt här, och känner sig tvungen att vidarebefodra mailet till sin 21-åriga dotter som varit i en stadig relation i 3 år. för ingen går säker. hur mogen man än känner sig, och hur lite man än "ligger runt", så finns det alltid någon som smyger på en som ett rovdjur. jag orkar inte ens tänka på att någon kan ge mig ett piller i min drink, som inte bara ger mig en minneslucka, gör mig fullständigt oförmögen att göra motstånd, och ger någon möjlighet att våldta mig - utan jag blir även permanent steril på kuppen. jag orkar verkligen inte tänka på det. jag tänker bara på min lilla mamma, som fortfarande försöker anpassa sig till livet efter att hennes förstfödda flugit ur boet. det var 2 år sen nu, men hon är fortfarande nojig om nätterna, på helger, undrar vad jag gör och hur jag mår. det måste vara en sån jävla pina att vara mamma till en dotter. en evig skärseld. man slutar antagligen aldrig oroa sig.

strength of mind and bodyyou may sleep but you will never dream.

UTTRÅKAD

jag fick precis en vild idé... tänk om jag skulle börja skriva korrekt svenska, och använda stora bokstäver efter varje punkt, och vid personnamn. och andra ställen där det behövs. Vore inte det nåt? Man kanske framstår som lite mer förståndig, och lite mindre slarvig, om man använder sig av stora bokstäver vid personnamn och efter punkt. Ja. Jag ska prova, några inlägg bara.

Ja... 2 h 15 min kvar...

blöb löblblö öbl böbl

shit. det känns så konstigt när tiden går sjukt långsamt vissa jobbdagar och andra jobbdagar är man nästan halvvägs innan man hunnit tänka. jag har "bara" 4 timmar kvar men det lär ju gå av bara farten. åh så himla skööönt. imorgon är jag leeedig. ska spela guitaaaar heeeero hos maaaaax!

all jävla sockerdricka och rosa molnokej. jesus amalia. nu måste jag säga något. jag tycker att sandra, a.k.a. niotillfem, är en jävligt snygg liten spätta och hon verkar vara rolig också. har läst hennes blogg från och till i några månader för jag tycker att bilderna hon lägger upp och vissa saker hon tipsar om är roliga. jag blev arg på alla jävla as som trackade henne som fan för hennes fina stockholmsdialekt, jag skrev till och med ett inlägg om det här. hon svarade på det, blev glad över att hon läste och fick se att inte alla tycker att hon verkar vara en omogen indiebracka.

men - alla flickorna som kommenterar i hennes blogg - NIGGA PLZ! jag tycker att sandra får vara hur flickig och rosa och puttinuttig hon vill, hon har varit så från början och det är all good. jag blir bara så himla full i skratt av att se alla copycats som skriver EXAKT samma saker som hon, formulerar sig på EXAKT samma sätt och bara VILL VARA som niotillfem. man kan inte kopiera en människa rakt av och ha värdigheten i behåll. ni är bara så himla fåniga. låt sandra puttinutta ifred.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
uppdatering: emelie visade mig några kommentarer från ett nytt inlägg där poängen är att kommentarerna ska bilda en saga som sandra har inlett med meningen "Det fanns en gång en mycket liten giraff som bodde under ett par läskbackar i parken". väldigt sött, men fortfarande rätt harmlöst. däremot spårar det ur TOTALT bland kommentarerna. den ena är värre än den andra och uppriktigt sagt skrämmer det mig att det är tjejer med internetvana som sitter och skriver. de bör vara minst 14 år gamla, och man brukar överge sånt här snack när man börjar grundskolan. läs och försök gallan i schack;

1. "han bjöd alltid in nyckelpigorna på mumsbums te och blåste alltid såpbubblor innan han gick och sov,men en dag.."

2. "ibland knackade han på hemma hos tant miriam, som var en liten kanin. hon brukade bjuda honom på varm mjölk och nybakade kakor med önskningar inuti som gick i uppfyllelse när han tuggade i sig dom."

3. "sitxen var otroligt blyg och umgicks bara med hans mamma svea. hon var all trygghet för sitxen men han visste att hon inte skulle leva för alltid och det skrämde honom otroligt.."

jag tycker att det är så sjukt obehagligt med halvvuxna människor som sitter och pratar som dagisbarn. det är så fördummande och onödigt (eller så har vi ett 50-tal potentiella barnboksförfattare här). det finns dock hopp, för mitt bland alla dessa mobbade kommentarer ploppar det upp sånt här;

"Sixten/Agneso blev trött på att alla försökte påstå att han gillade såpbubblor så han byggde ett gulligt maskingevär i rosa och dödade alla töntar som kommenterade nonsens bara för att bli sedda i nån blogg."

peppen!


två veckor kvar. jag är så sjukt peppad! jag gör aldrig sånt här, beställer biljetter till ståuppgrejer. har sällan biljetter till nånting överhuvudtaget. jag är lite orolig över att vi inte fick så bra platser till russell peters för att jag väntade lite för länge. jag borde köpt dem samma kväll som jag såg affischen. oh well. det blir nog bra ändå. och brorsan kommer bli så glad!

cacharel noa perlejag upptäckte parfymen noa perle från cacharel när jag var i paris med cajsa hösten '06. jag fick den som ett litet prov när jag hade köpt något på sephora och så gick jag omkring resten av resan och luktade och sa "aaah" efter varje pust jag kände. men den kärleken är som bortblåst nu. jag är så fruktansvärt trött på den. jag blir illamående av dofter som påminner på noa perle. det handlar inte om att jag bara har tröttnat, utan nu finner jag doften direkt kväljande. jag sprejade en gång igår, bara för att testa om jag fortfarande avskyr den, och ja, den förstörde mitt humör direkt. så om det någon som är villig att adoptera en nästan helfull parfymflaska, som säkert luktar gott i andras näsor, så är den din för en symbolisk summa.

(eller alltså, jag är pank, jag kan inte skänka bort saker jag kan få cash för!)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
uppdatering: alltså, jag skojar inte. köp den! take it off my hands! haha, vem försöker jag lura? det är fan ingen som kommer köpa den nu, så bra som jag har sålt in den i texten ovan...