fredag, december 26, 2008

året som gick, vol. I

januari


2008 började med en ny kamera som jag inte förstod mig på.


min tatuering hade läkt.


min mamma, som alltid har något projekt på gång, var vid den här tiden upptagen med att hänga upp torra växter i alla lampor. i den lilla öglan längst ner på tråden ska det sitta en bit av en kanelstång. men kattskrället eskil hade rivit ner den. ja, jag vet inte. min familj är så fin.


och jag och nisse bestämde oss för att flytta ihop. vi åkte omkring och letade efter en lägenhet att bo i.

februari


vi blev ofta fulla på biljardpalatset på sankt eriksgatan.


min lillebror hade utvecklad ett intresse för kvinnosaker. han hasade omkring i mina klackskor och blev löjligt fäst vid hårborstar och speglar.


vädret i februari 2008 är bara att glömma.


men jag och nisse fick en lägenhet, som vi älskade, och fortfarande älskar. den ligger i hässelby.


på 7:e våningen i ett stort hus precis vid tunnelbanan finns den. jag föll för utsikten. urban hobo chic, hahahha. med betoning på "hobo".


ja, jag älskade utsikten men hatade tapeterna.


så vi tillbringade en hel del tid i olika tapetaffärer.

marsi mars hade vi vår inflyttningsfest!


och en dagen efter-antifest...


och i mars upptäckte jag även hur fantastisk solnedgången kan bli utanför vårt sovrumsfönster.


jag och thomas gick på charlie chaplin-utställningen på kulturhuset. båda var alldeles knäckta och rörda ända in i de innersta vrårna av våra frusna själar.


i mars gick jag på upptäcktsfärd i våra nya hemtrakter. jag hittade bl.a. ett slott.


vädret i mars var också bara att glömma.


den 18:e fyllde jag år. hade två väna små fröknar på besök en dag. de hade med sig mazariner.

aprili april vet jag inte riktigt vad som hände. det här är den enda bilden jag har.

ah... nu hinner jag inte lägga upp mer bilder från året som gått, jag ska på annandagsmiddag hos nisses faster och sen åker vi ut till landet med pappa och mina bröder, så resten av bilderna kommer efter helgen!

puss & kram!

god jul


god jul i efterskott, y'all! galna dagar. jag har inte varit hemma på hur länge som helst, vissa dagar har jag inte sovit någonting alls och andra dagar har jag sovit bort hela dygnet. jag är inte byggd för detta liv.

jag var ute på landet nästan, eller det var iallafall tillräckligt långt ifrån stan för man skulle kunna se stjärnhimlen, man glömmer bort att den finns där. hade en asfin julafton, kommer minnas den hur länge som helst. på juldagen jobbade jag, kommer minnas den också, men av helt andra skäl. min självrespekt har fått sig en ordentlig törn, kan man ju säga. jag såg antagligen ut som en jävla crackpundare den dagen, hade rastlöshetsklåda över hela kroppen, tics i ansiktet och var inte alls särskilt service minded. sen när jag kom hem, vid 18-tiden, kraschade jag i sängen med kläderna på (innan jag ens hann prova ansiktsmasken min fina fina lillebror hade köpt på make up store) och vaknade för en timme sen, strax innan kl. 07 och alla mina kläder bär en omisskännlig doft ketchup (?!). the sanest days are mad.