fredag, oktober 31, 2008

*allt suger*

jaha. nu fick jag städpasset dagen efter filmfestivalens avslutning. jamen tack så jävla mycket.

iraniebruden

okej. jag har en sån jävla ledsam helg framför mig, igen. min hela vardag är egentligen en sorry ass excuse of a vardag, jag känner mig som en satellit som har fallit ur sin omloppsbana och glider längre och längre ut i rymden, blir svårare och svårare att komma åt. gravitationen, som annars upprätthåller kontakten mellan satelliten och planeten, når inte längre ut, så satelliten ger upp och ba "okej, screw everything. hatar allt".

så jag sitter hemma och kollar på teve. har sett nyheterna om anders borgs "attack" mot bankerna fyra gånger idag, blir mer och mer äcklad av den där mannen för varje gång. inte specifikt för hans partitillhörighet, utan mer hans personliga utstrålning. han utstrålar arrogans. hånfullhet. det står "besserwisser" i pannan på honom och det är uppenbart att han i sitt stilla sinne hatar alla gnälliga väljare och kallar dem för patrask, men bara när frugan hör.

men sen såg jag svt:s pinsamma ungdomsprogram ramp. efter att två ledsamma, rent av patetiska, helger i rad ha sett ramp har jag utvecklat en allvarlig crush på programmets sexualupplysare, reyhaneh ahangaran (lär ju vara iranier, eller åtminstone 50%). fan vad länge sen det var jag såg en så jävla snygg brud.sjukt fresh! ska börja följa ramp, eftersom mina helger tydligen ska suga gubbrumpa hädanefter.

jag vill också gå på halloweenparty

jag försökte få min chef att gå med på att byta mitt lördagspass till ett söndagspass, så att jag också kunde gå på den där balla halloweenfesten som alla mina kompisar ska till. men vet verkar inte bli något. camilla, martin och siri ska tydligen vara morticia, gomez och wednesday addams. classic! om jag hade gått på fezt hade jag klätt ut mig till:elisabeth bathory, grevinna i ungern på 1500-talet. historiens värsta kvinnliga seriemördare och ett större hudvårdsfreak än jag. hon tog sig nämligen för vanan att locka unga flickor till slottet genom att erbjuda dem jobb, för att sedan låta hennes tjänare låsa in dem och tortera dem till lydnad, för att till slut tappa dem på blod i en kista med inåtvända spikar. blodet hälldes sedan över i badkar som bathory badade i för att hålla sin hy ung och fräsch.

det är en match made in heaven! vi delar en passion för hudvård.

imorgon november

I LOVE WIKIPEDIA

JAG ÄLSKAR WIKIPEDIA. jag har klickat omkring mig själv i någon timme nu, under temat hollywood och politik. jag hittade en lista på republikanska kändisar, som till största delen består av has-beens (shannen doherty, sarah michelle gellar, freddie prinze jr, heather locklear, rob lowe), töntar som ingen bryr sig om (heidi montag) och skådespelare som bara har fått spela cowboy, polis och andra mansklyschor (chuck norris, tom selleck, etc) och knappast känns särskilt överraskande som republikaner. men det finns väldigt oväntade element också. typ som destiny's child (WADDAP BEYONCÉ?!), robert duvall, alice cooper (jag vet iofs inte vad man kan förvänta sig av honom), adam sandler, britney spears, bruce willis och JOHN MALKOVICH. den sista är truly disappointing. jag hade fått för mig att han var demokrat. och på något sätt så trodde jag också att beyoncé skulle vara det. ja. jag vet inte vad jag ska säga... är så djupt besviken och oåterkalleligt sårad, ända in i min själs djupaste vrår. you think you know someone liksom... (haha)

sen fanns det såklart en lista över deras demokratiska motsvarigheter på wikipedia. vid det här laget har de flesta fattat att det moderna hollywood är demokratiskt av tradition, och att demokraternas presidentkandidater kan räkna med ett stort stöd och skjuts på vägen från LA:s fetaste guldkalvar. alla bjässar är demokrater; robert deniro, natalie portman, madonna, leonardo dicaprio, demi moore, brad pitt, sarah jessica parker, scarlett johansson... orkar inte räkna upp alla men ni fattar.

och SEN! haha. sen är det nån stackars uttråkad själ som har sammanställt listor över FIKTIVA demokrater och republikaner. vem fan tar sig för ett sådant projekt? till republikanerna tillhör elliot reid från scrubs, krusty the clown från simpsons, carlton från fresh prince of bel air, cartman i southpark, charlotte i sex and the city. bland demokraterna återfinns JD i scrubs, lindsey i freaks and geeks, lorelai i gilmore girls, grace i will & grace, brian griffin i family guy (alltså hunden), sylvia i the nanny (frans asjobbiga morsa), sandy cohen i O.C. etc etc. hur många serier följer man slaviskt för att börja skriva den här listan?

iallafall så är det lika irriterande som intressant att hollywood engagerar sig så mycket i presidentvalet. det som är intressant är ju att när de träder fram och offentliggör sin politiska tillhörighet kan man liksom skilja agnarna från vetet, på ett sånt där fånigt och oeftertänksamt vis (typ "jag visste att natalie portman och scarlett johansson är demokrater, de är för snygga för att var konservativa"), samtidigt som man kan glädja sig åt att det mitt i hollywoods champagne-och-diamanter-dekadens verkar finnas tänkande och kännande människor som gör vad de kan för att påverka USA:s soffpotatisar till att rösta. det som är irriterande med detta är ju att hollywood känner att de måste engagera sig. att man måste locka människor till att utöva sina medborgerliga rättigheter, som alla borde vårda och vara djupt tacksamma över, genom att låta kändisar visa sig på olika conventions och bära t-shirts med kandidaternas ansikten. vad leder detta till? går folk och röstar som sin favoritkändis? "jag väljer barack obama för att scarlett johansson sa i en intervju att hon är demokrat"? hur sjukt är inte det? varför är det så jävla svårt för amerikaner att bry sig? det handlar ju för fan om hela planetens framtid.

wewemba to wet haw into yaw hawww

vad är det med mig? jag får inget skrivet. jag har flera långa utkast som jag ratar i sista sekunden för att det känns tarvligt och illa formulerat. jag lägger in ett youtubeklipp på en genial bebis istället, sen ska jag gå ner och köpa blåbärssoppa.