måndag, maj 12, 2008

rekord!

haha, jag har slagit mitt rekord i antal inlägg under en dag. det här är det 11:e, tidigare har jag inte skrivit mer än 9 st under en och samma dag.

ah well... jag skyller det på att jag har haft några grejer att sälja idag, det brukar jag inte ha. egentligen är ju anledningen att jag är så soppy & sappy och tvångsmässigt skriver om det. jag fattar verkligen inte varför jag blir så OTROLIGT sentimental ibland. men jag gillar ändå den delen av mig ibland. i consider it a gift. på något sätt. faktiskt. orka vara disconnected liksom, you know? yeah totally.

g'night bitches!

jag - en passionerad ko


åhh, nu har jag suttit och suckat med darrande underläpp i snart fyra timmar, det är verkligen självplågeri att mata sig själv med filmer vars enda syfte är att krama ur en tårar, när man är som allra mest gråtmild. kom ihåg att jag är tjejen som rörs till tårar av tvättmedelsreklam, gissa hur soft det är då att sitta och snyfta som en jävla kossa till mark darcys extremt tafatta (seriöst, det låter inte ens som om han menar det) kärleksförklaringar till bridget jonez, 100% nykter och ensam. fast å andra sidan - hahahah, jag hade aldrig velat se de här filmerna i sällskap av någon annan.

fan.. mera kakor...

dagens konst: maurice sendak

medan jag väntar på att filmerna ska tankas färdigt bjuder jag er på en riktig jävla blast from the past. minns ni boken till vildingarnas land av maurice sendak? jag minns att jag fullkomligt älskade sönder den boken, det som finns kvar av den står i mammas bokhylla. jag blir alldeles knäsvag när jag ser de här bilderna, så mycket minnen forsar tillbaks, som en damm som brustit. minns och älska:jag tyckte att det kändes tryggt att få se att någon som kan se så otäck ut egentligen kan vara snäll. jag älskar den här tecknarstilen, 60- och 70-tal känns det som, lite som animerade tjeckiska barnprogram som gick på bolibompa när vi var små. mina tankar förs osökt till en annan bok som jag älskade när jag var liten, som min mamma läste till mig på finska. den handlade om katter och illustrationerna är verkligen bortom denna värld. det är PRECIS sånt här jag älskar.han som har målat heter martin leman och är fullständigt lysande. titta bara:det är så jävla vackert. det är inte omöjligt att mycket av min kärlek till katter har odlats under de kvällarna då mamma läste just den här boken. jag hittar tyvärr inget mer på internet, men jag ska hämta hem boken och ta lite bilder, jag vill visa den för alla! hoppas att jag och min lillebror inte rev ut eller klottrade på alldeles för många sidor bara.

ah, nu är filmerna snart klara. ska bara ta på mig mina mjukisbrallor och koka lite te... åh, nu är jag på så jävla fint humör. jag älskar allt och alla!

chick-flick extravaganza!

jag hade tänkt sjunka ner i soffan nu och ha ett minifilmmaraton av lite lägre klass och med lägre förväntningar. har tankat 27 dresses och bridget jones dagbok (nej, jag har inte sett den), köpt oreos och ska nu fullkomligt indulge myself med dåliga tjejfilmer och socker. XOXO.

wiowiow


kan man gå ner såhär till ica supermarket på hässelby torg för att köpa godis? haha.

baby jag saknar dig


ehh


haha, det här är ett helt meningslöst inlägg men kolla på den här kexchokladen jag käkade nyss! den har blivit förpackad två gånger!

note to self: get a life.

stora starka karlarhaha, förresten! jag måste lägga upp det här. igår visade nathan den här youtube-filmen för oss. det heter "nordiska motståndsrörelsens midsommarfirande 2004", och handlar om precis det. det är så jävla roligt att titta på hur dom tuppar sig och spänner musklerna för varandra, riktiga vikingamän! hahahah herregud. en höjdpunkt är brottningsmatcherna till tonerna av den smäktande flöjten i bakgrunden. de är riktiga naturkrafter, de där ädla nordiska riddarna! kasta stora stenar kan de också... ja, jag vet inte vad jag ska säga. titta bara.

sorry

haha, ja det gick ju inte så bra med att följa upp det förra inlägget. anledningen är gårdagens väder. helt jävla fantastiskt. det första jag gjorde när jag vaknade var att gå ut. i shorts och fladdrigt linne tog jag cykeln till stranden och satt där i säkert fem timmar. jag kan bocka av två klassiska sommar-missöden också; jag brände mig över vänster axel och arm, samt fick citrusyoghurt i hela väskan eftersom jag inte förslutit locket ordentligt. att ha en burk yoghurt i väskan är ALDRIG en bra idé.

när jag blev för varm åkte jag in till stan och träffade danne, vi satt i vasaparken nån timme och sen gick vi hem till honom och lagade middag till oss och siri. en väldigt vuxen middag; laxfilé med potatis- och päronsallad "med sting av pepparrot". haha. och kall folköl till. 100% nice.sen kom nathan och vi började titta på the prestige, ni vet trollkarlsfilmen med christian bale och hugh jackman. mycket egendomlig film, väldigt klurig, men jag har inte ännu bestämt mig för vilket betyg jag ska ge den på filmtipset. men det var kul att se david bowie som nikola tesla! hans "utländska brytning" (tesla, he was from everywhere!) var dock inte alls bra, han lät i princip som en britt som försökte låta som någon från random östeuropeiskt land. övertydligt och lite fånigt.

vi diskuterade den här filmens förhållande till en annan trollkarlsfilm som kom ut typ två veckor senare samma år, the illusionist, med edward norton, boobalicious jessica biel och han snubben paul giamatti. daniel var helt övertygad om att det var en beef mellan regissörerna till de respektive trollkarlsfilmerna, eller iaf så ville han väldigt gärna att det skulle vara det, på samma sätt som det var en beef mellan trollkarlarna i the prestige. jag tror att det bara var ett försök att skapa en trollkarls-hype typ. haha. det tål att tänkas på, det vore ju oskönt om det var en ren slump att två filmer som båda handlar om trollkarlar i sekelskiftets europa har premiär med två veckors mellanrum.