lördag, september 13, 2008

sandstorm

iranindiannej.. jag inget bättre för mig en lördagkväll. och jag är ganska nöjd med det. har fortfarande inte hittat nåt tamagotchispel värt namnet, men har dock insett vidden i hur tragiskt sommarkrysset är. verkligen ett lågvattenmärke för TV4's del. det är förvånansvärt att så lågkvalitativ teve får sändas i sverige. känns mer som om sommarkrysset hör hemma i tyskland.

skorna finns på asos och kostar 520 kr respektive 2 950 kr. de senare är från opening ceremony och kommer antagligen hypas sönder innan jag hinner bestämma mig för att köpa dem. eller är de inte tillräckligt mycket olsen twins för att alla bloggarbrudar ska skriva "vill haaaaa"? tss.

jag tycker att det är så konstigt att heroin chic-grejen fick en revival. nu går alla balla kids runt och ser ut som coke bitches från texas. not hot. hel och ren ska man vara, hel och ren!

tama tama!jag har letat runt som en idiot efter ett tamagotchi-spel till mobilen, men ingen som är gratis går att ladda ner ("ogiltig domän") och av princip tänker jag aldrig betala för något jag laddar ner till mobilen. jag kommer ihåg den jag hade när jag var yngre, den bodde i ett ljusblått ägg och jag var rätt bra på att ta hand om den. det var en sån här:mametchi heter de som ser ut så... nostalgia overload! ska leta lite mer. om någon vet något är jag tacksam!

ja hej

herregud. man vet att jag är oinspirerad och tom om det enda jag kan prata om är mitt yttre. jag förstår inte hur folk kan bygga upp hela bloggar och t.o.m. liv kring detta förgängliga ting. jag ber iallafall om ursäkt för tråkigt läsande.

free at lasttotalt oinspirerad idag asså! jag är hemma nu. köpte schampoo på hemvägen. fructis nordic haircare. som ett sista försök att känna närvaron av mina skandinaviska rötter. jag har faktiskt tunt och risigt hår, precis som de flesta här uppe. jag vill ha sånt där mörkt och glansigt hår som siri har, som faller som en gardin av tung sammet. hon är alltid fin, siri (och hon har en jättegammal blogg som hon aldrig uppdaterar, precis som camilla). en annan kul grej om mitt hår; en frisör sa en gång att det var grått. ALLTSÅ: kastanjebrunt heter det! kastanjebrunt!

the yada-yada filesnu har jag ändå bestämt mig för att testa dr. hauschkas hudvårdsprodukter. fan vilken sucker man är om man går till åhléns city och lägger ut typ 500 kr för ett provkit. inte ens discount-drottningen strawberrynet kommer i närheten av internetbutiken jag hittade till nu, bodystore (som iofs verkar vara nån slags läskig kroppsbyggarbod med massa proteinpulver, kosttillskott och energy bars - men huvudsaken är ändå priset). hade jag beställt på strawberrynet hade jag betalat 538 kr, men nu slutar notan på strax över 300 kr, inkl. frakt! och då har jag ändå beställt en ögonkräm i full storlek också. det är så JÄVLA gött att handla på discount!

jag tror på dr. hauschka! om de bara kunde pimpa sina förpackningar. det är så jävla hälsokosthippie med bruna plastflaskor med vita lock och etiketter med gulddetaljer.

IRRI

och nu verkar min nyköpta juicy tube vara försvunnen. jag kan inte sluta irritera mig på det. den var fan dyr. jag ska aldrig köpa såna till fullpris igen. retail is for suckers, som cosmo kramer brukar säga!

titeljag har verkligen ingen veckorytm. det är så konstigt att behöva stiga upp tidigt varje lördagmorgon, och istället ha torsdag och fredag som helg. man känner sig lite ensam på något sätt. well well. jag ska åka till jobbet snart. ska gå och lägga mig direkt när jag kommer hem.

mail från mamma

"Lite vintips kanske kan passa?

Jag, som är lite kunnig när det gäller vin, har några tips som jag tänkte dela med mig av.

Först och främst hur skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.

Riktiga kännare kan på bara smaken avgöra om vinet är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg. Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten.
När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på.
Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Oöverträffat
- Innovativt
- Preliminärt
- Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
- Västkustskt
- Konstitutionerad
- Substantiera
- Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit alldeles för mycket vin:
- Tack, men jag vill inte ha sex ikväll.
- Nej tack, ingen mer sprit för min del.
- Ledsen, du är inte riktigt min typ"
haha, quoi? vad vill hon säga med detta mail?