söndag, april 27, 2008

RAWR

blandband pour vous


kolla, jag har gjort ett blandband i last.fm! titta till höger under min bild så hittar du den. det verkar t.o.m. som om det är fullängdsspår och inte bara de första 30 sekunderna. fantastisk. lyssna lyssna! det är bara mina all time favorites! lägger till mer sen.

dagens tankade


hercules and love affairs och amy winehouses respektive debutskivor. den senare imponerar inte direkt, det är väl soft och souligt men intetsägande. jag var tvungen att undersöka vad all the fuss var about. har inte lyssnat på H&LA ännu. det kan vara grymt - om antony hegarty från antony & the johnsons är med bör det enligt mina beräkningar vara grymt.

ps. eller nej förresten, back to black är tydligen inte winehouses debut. hon gav ut en skiva som heter frank för fem år sen står det på amazon.

willing and able

ah förresten, det blev några fynd i barkis! jag köpte en kort svart kjol på hope, en blå långärmad t-shirt och en "mini bra" på filippa k. jag är nöjd.

mäster hugojag saknar hugo! fan vad länge sen det var vi sågs. han är en av mina favoritmänniskor, alla kategorier. jag blir så glad varje gång jag ser honom, ibland när vi hälsar lyfter han upp mig och snurrar mig. han kramas så bra, nästan som mamma. sådär varmt liksom. jag brukar inte gilla att känna mig liten men det är kul att bli upplyft sådär. det här fina bilden på oss är tagen hemma hos elias när han hade födelsedagskalas i höstas. hugo är så fin i sin marni-skjorta och den lilla sidenflugan, han är alltid fin, det är nån slags fingertoppskänsla. hugo can't fail! jag själv är också rätt snygg på den här bilden, maha. jag kommer spara den här bilden för alltid. hoppas vi fortfarande är vänner när vi är gamla.

international loverigår hemma hos thomas fick jag ett svårt prince-återfall. fan, jag älskar prince. det första jag gjorde när jag vaknade nu var att tanka hela hans produktion. jag blir gravt nostalgisk av dirty mind från 1980, det var den första skivan jag fick låna av nathan. vi gick i gamla stan, vi hade varit på nån promenad, och så hade nathan skivan i sin cd-walkman. jag fick sätta på mig hörlurarna och medan vi stampade omkring på kullerstensgatorna hörde jag den juckande basen i öronen, jag glömmer det aldrig... så. jävla. grymt. jag har två såna skivor, där jag glasklart minns ögonblicket då jag hörde det första gången. det är london calling med the clash och dirty mind.

la planète sauvage

reminiscin':min gode vän sami konsumerar EXTREMT mycket film och musik, har en fäbless för udda skivomslag och är en outtömlig källa av obskyriteter. (tyvärr är han även kameraskygg så jag kan inte ge er ett ansikte till denna person.) vissa saker är obskyra för att ingen egentligen gillade det när det kom ut, men det finns också sådant som fallit i glömska av ingen anledning alls. sami hittar alla såna här pärlor som t.ex. jag inte ens kommer på att leta efter. han brände en skiva åt mig en gång när jag fyllde år, med en handfull kortfilmer från det dammigaste hörnet av världens källare. den skivan är försvunnen och jag tänker på den väldigt ofta, för jag hann inte ens titta på alla filmerna innan den försvann.och en gång för jättelänge sen fick jag låna VHS-kassett - det måste varit sista gången jag vidrörde en sådan - han samlade på såna. det var filmen the fantastic planet, en fransk-tjeckisk animerad science fiction-rulle från '73 som jag aldrig riktigt har kunnat glömma. it's really something! den är faktiskt helt sjuk, så trippig. musiken är fantastisk (alain goraguer, som egentligen spelar med frankrikes rikssnusk serge gainsbourg, har komponerat) och den har definitivt tydliga spår av tjeckisk. titta bara på trailern jag hittade på youtube. hela filmen finns upplagd där i 8 delar, men om man vill titta på hela utan avbrott är ju givetvis piratebay svaret.