lördag, april 12, 2008

pink house

jag har nyss varit i vällingby centrum igen, skulle byta några kuddar på indiska. när jag kom ut på torget var det första jag såg ett enormt ljusrosa tält med texten PINK HOUSE i stora vita bokstäver. mitt på vällingby torg har ett girlie heaven uppenbarat sig, jag kunde knappt tro mina ögon. hello kitty och pucca och annat japansk tjafs så långt ögat når:



de hade hur många olika hårspännen och snoddar som helst! jag är på jakt efter snoddar med runda plastkulor på, som man hade när man var liten, såna här typ. jag blir gravt nostalgisk. finns det någon som vet var man hittar såna? de fanns med i nåt litet set med en hårborste och en spegel i en butik på odengatan, men jag hade ingen lust att betala 250 kr för hela paketet när jag bara ville ha snoddarna.


till slut slet jag mig från det rosa tältet och slutförde uppdraget. fick med mig de där kuddarna hem. haha, som om någon bryr sig om vilka kuddar jag köpte.

till alla arkitektaspiranter

OKAY Y'ALL! jag noterade på mina statistiksidor att arkitektprovet är det sökordet som lett flest besökare hit, tänkte skriva nåt till er eftersom ni säkert undrar vad jag håller på med. svaret är att jag inte håller på med någonting alls; jag har bestämt mig för att dra mig ur arkitektprovet helt och hållet. en av er undrade om det berodde på att jag var rädd för att inte bli antagen, men det har faktiskt inget med det att göra - jag vill helt enkelt inte påbörja en arkitektutbildning just nu. om ens någonsin.

förut har jag haft det som mål för att min pappa föreslog det när jag var väldigt ung (innan jag ens valt gymnasieinriktning), så det har funnits med i min agenda väldigt länge. ett tag fokuserade jag så mycket på det att jag glömde att titta på andra möjligheter, jag fick liksom tunnelseende. sen var det dags att söka, jag gjorde det första gången förra året. jag kastade ihop ett extremt halvhjärtat bidrag och såg mer ångest än inspiration i det när jag tittade på det en sista gång innan jag skulle lämna in det. på väg till brevlådan freakade jag och rev sönder det, jag var så extremt missnöjd och kunde inte frambringa någon slags pepp, inget "jag har gjort mitt bästa och har lika stor chans som alla andra att komma in". jag hade ju inte gjort mitt bästa, och jag ville inte komma in, eftersom att jag hade insett att en arkitektutbildning inte var något för mig. jag hamnade iaf på ganska sköna reservplatser inom kvoterna för gymnasiebetyg och högskoleprovsresultat, men behövde aldrig ta ställning till ifall jag ville börja eller inte eftersom det inte var tillräckligt många som tackade nej före mig.

jag borde lyssnat på hjärtats signaler i år också, men jag gav mig fan på att försöka, för jag hade liksom "ingen bättre idé". så nu sitter jag här, med färger och akvarellpapper till ett värde av 700 kr, och inget jävla arkitektprov och inga jävla arkitektambitioner. så går det när man inte lyssnar på sig själv och tror att vilken idé som helst är bättre än ingenting.

jag hoppas att ni andra är säkra på er sak och inte har behövt slösa åtskilliga hundringar på en framtidsplan som inte ens håller fram till sista ansökningsdatum. lycka till allihop.

absolut hunk



haha, förresten. nisses present som jag tjatade om häromdagen var en flaska absolut. jag har fått högtflygande drink-planer efter att jag för några veckor sen kände att min kropp satte stopp för ölet. det gick liksom inte ner. först trodde jag att jag hade fått bottenskrapet ur ett fat som höll på att ta slut, så jag klagade hos bartendern och fick en heineken på flaska (har aldrig ogillat heineken på flaska) men den smakade lika illa. mina smaklökar behöver väl en paus, men min avsikt är inte att dricka upp nisses flaska. jag ska bara experimentera lite.

kung-pow chikin


vilket extremt kyligt halsband! take out necklace från mi lajki. fy fan vad fint! det finns t.o.m. lyckokakor, och det ryker ur asken! haha åh. purrrty.

candy hearts


romantik på skanstulls tunnelbaneperrong.


ahh.


ungkarlsfötter.


ungkarl (ungthomas?) på non solo bars uteservering en strålande eftermiddag i april, när allting känns sådär fyllt av hopp och kärlek bara för att solen visar sig i några timmar.


buttericks.


hjärtmotivet har premiär i min värld. dessa hårspännen från H&M är det enda jag äger med hjärtan på.


måste... ta... macrobilder... bara.. för att... jag kan.


fruktstilleben. jag kallar den "allegori över alltings förgänglighet".


om jag steg upp innan 07:00 oftare skulle ett vardagsrum som badar i solljus bli en vanligare syn.


vårsol på östermalm.


jacka och halsduk.


och så avslutar jag med en bild på mig och mina nya solbrillor.