söndag, mars 08, 2009

nypressat

ja ba: *sugen på apelsinjuice*
nisse ba: *går ner till ica och köper 2 liter brämhults*

green me up!

vertikala trädgårdar, det är skiten! det är inte bara filippa k-butiken på grev turegatan som har en sån; om det finns något ballt i stockholm - chances are there's something WAY ballare någon annanstans. check it:i santiago i chile finns the concorcio building, som är en av världens mest ekovänliga byggnader. den har nästan halverat sitt energibehov (med 48%) tack vare växterna som klättrar på fasaden.

ann demeulemeesters butik i seoul måste ju nämnas. det är en helt perfekt byggnad. frågan är bara vad fan den gör i seoul.

caixa forum i madrid - nåt slags museum? jag vet inte, har inte direkt *varit där*. men fasaden har mer än 1500 plantor från 250 olika arter och de är arrangerade i ett "painterly manner "- jag spinner som en katta.ovanstående bilder föreställer idéer om hur man kan förnya fasaden till en louis vuitton-butik som har stagnerat stilmässigt. arkitekterna heter gregory polleta och sung jang. vilken butik det snackas om framgår inte, så jag antar att detta helt enkelt ska kunna appliceras på vilken butik som helst. tanken är att man ska kunna förnya fasaden utan att behöva bygga om.

bilder via web ecoist. vertikala trädgårdar in absurdum hittar man på patrick blancs hemsida. han är professor i botanik och ligger även bakom caixa forum.

8:e mars