måndag, juli 14, 2008

ett inre väckelsemöte

nu har jag läst ut bitterfittan och jag förstår att jag aldrig har gråtit så mycket över en bok. det är en sån otroligt underlig känsla att se sina egna innersta tankar och känslor nedskrivna av någon annan. stundtals var det som om maria sveland höll ett väckelsemöte inuti min hjärna, och som en sann pingstpastor piskade hon upp heta känslor som jag inte visste att jag känt förut och fick tårarna att strila i rännilar ner för kinderna. det är nästan som att jag sträckte upp händerna i luften, lät dem vaja fram och tillbaka och började tala i tungor. men bara nästan.

än en gång vill jag rekommendera boken innerligt, ända ut i fingertopparna, ändlöst och varmt.

åh. nu ska jag sluta och treat myself to a glas of avslagen cola. XOXO.

min fars hemland


"According to the Amnesty International’s recent report (2008), Iran is the only country in the world that still executes children and child offenders (those accused of committing an offense when they were under 18 years of age). In the past decade, the Iranian regime sentenced 177 child offenders to death, of which 34 executions have already taken place. Their ages ranged from 12 to 17 years."
jag ångrade mig pappa, jag vill inte åka till iran längre. jag förstår varför så många iranier lever i exil. iranier är passionerade, levadsglada, frihetsälskande naturvänner som sätter sina nära och kära framför allt annat i världen, de har en historia av fantastisk konst och litteratur och stora civilisationer - men allt detta kvävs av mullorna. det iranska folket är fångar under ett gäng mentalsjuka barnamördare, kvinnohatare och homofober med ideal som hör hemma under medeltiden och jag vill aldrig aldrig någonsin åka dit så länge det ser ut såhär. jag får ångest av att tänka på att min pappa levde i det här landet när han var liten.

lördag kväll

lördag kväll på trädgården och hemma hos nathan.

joel och nathan.

det fanns gratis godis!

john, ludvig & siri.

jag försökte förgäves ta en bra bild på boris. det blev väl sådär. fast spelningen var överjordisk.

mucki.

betong och natur.


vi lyssnade på hassan. halva min arm ser jättesolbränd ut.

martin.

hihi.

puss och kram.

min sallad.

camizzle.


och så en snygg bild.

nathan gör sin grej med håret. jag står och klämmer på tomater.

kontinental middag kl. 22:00.

kanye west

från tove jansson till hudvård till kanye west... egentligen är den enda riktigt bra låten på hans graduation den med chris martin (eh), "homecoming". den är grym, även om chris martin inte känns helt hundra. resten på skivan är lite rörigt. och egentligen lyssnar jag på kanye nu i väntan på att ebba grön-samlingen ska tankas färdigt.

ps. fan, ebba grön är inte så jävla bra ändå. jag gillar bara hitsen. och flyktsoda är grym. men resten är kasst alltså.

peachy

en annan efterlängtad post på den där listan är ett hudvårdskit från dermalogica. jag är så jävla trött på min problemhy. jag är 21 år och har fortfarande tonårshy, så jag hoppas att dermalogica makes it chill the fuck out.

jag fattar bara inte varför ALL bra hudvård måste vara dyr. fan för de som har underhållsfri hy, de behöver aldrig besvära sig och om de får för sig att köpa nåt kan de köpa vilken billig skit som helst, typ åhléns egna serie. den är verkligen skit. men den doftar underbart, och det är iallafall en tröst.

tove marika

dagens besatthet verkar vara tove jansson. jag vaknade med henne på hjärnan. har skrivit upp ännu en ny post på min när-jag-har-råd-ska-jag-köpa-lista, nämligen hela tove janssons produktion. det blir ett långsamt och dyrt företagande, men jag har tid och ser fram emot att ha något att samla på.jag har alltid föreställt mig att samlande gör en mer harmonisk. jag skulle gärna vilja vara mer harmonisk. nisse skulle säkert också vilja det. heh-eh.

toga


såhär förväntar jag mig att togafesten kommer se ut ungefär, med ljus i träden och ölfat och vild infödingsdans och folk som kryper under borden medan någon försöker hålla ett tal. fast istället för att vi firar den under fyrverkerier så gör vi det under en glödande augustimåne.