måndag, januari 12, 2009

min lunch, typ

*tjock och glad*

!!!

SHIT!!! DET ÄR FUCKING SLUTSÅLT!!! PÅ 2 MINUTER!!!

glasvegasjag och cajsa skulle beställa biljetter till glasvegas på debaser medis den 6:e mars och jag har suttit och tryckt på F5 hela förmiddan i väntan på att biljetterna skulle släppas kl. 10:00. och prick klockan 10 så hänger sig min dator och när jag fått igång den igen så kommer jag inte in på biljettbokningssidan. ANGST.

fan. man får aldrig glömma bort att datorer är maskiner och maskiner går inte att lita på.

august - le nouvel homme

august flyttade till argentina i vintras och har skickat rapporter och bilder via massmejl därifrån, här är det senaste och jag hoppas att det är okej att jag lägger upp det här på bloggen för jag tycker att det är skitbra att läsa det. om alla män vore mer som august skulle världen vara en bättre plats. read and weep:
"Hej!

Valerie Solanas hade sa javla ratt. Las SCUM manifest nu!

Nastan ALLA man har koper sex, ar standigt kata, sjukt, sjukt ytliga, fafanga, onyanserade och mer eller mindre hundra procent egocentriska. Hycklande, destruktivt konkurrerande, storiga och sjalvgoda. Alltid otrogna och skenheliga utan nagon som helst sjalvinsikt.

Lat mig beratta en liten kort anekdot. Jag satt och pratade med Guillermo, en bekant till Francisco, pa ett kafes uteservering harom dagen. Guillermo ar en mycket belast och socialt engagerad journalist som arbetar i slumomraden med organisering av de fattiga etc. Han verkade som en djupt empatisk person och han pratade kanslosamt och ibland med graten i halsen om alla de utfattiga familjer han mott, alla som inte har rad med mat trots att Argentina, med fyrtio miljoner invanare, egentligen producerar mat for over hundra miljoner manniskor (de exporterar all mat till utlandet) etc.

Mitt i samtalet, mitt i en sentimental utlaggning om arbetarklassens modor, gick det forbi en tjej i sjuttonaren pa trottoaren bredvid uteserveringen. Guillermo avbrot sig sjalv, vande sig om och skrek efter tjejen: "Hur mycket kostar din fitta i en timme?".

Sa dubbla kan alltsa manniskor vara. Varma och empatiska nar det galler de fattiga, men fullstandigt vidriga macho-svin nar det galler kvinnor.

Som Camilla sade: Lite som Hitler: Vegetarian och djurvan men samtidigt folkmordare.

Nar man ar har kanns det verkligen helt surrealistiskt med den svenska jamstalldhetstanken. I den har miljon later det ofta bara som ett daligt skamt att mannen skulle kunna bete sig nagorlunda civiliserat.

Jag forstar att manga kvinnor har i Argentina inte tror att mannen gar att forandra. Att han alltid kommer att vara ett djur.

Efter den har resan kommer jag alltid vara radikal feminist. Alltid. Jag har sjalv betett mig som ett riktigt mansarsel miljontals ganger under mitt liv. Jag skams uppriktigt over detta. Forlat mig.

Manligheten ar en masspsykos som maste botas. Hur vet jag inte annu."
ah jag såg förresten att han har lagt upp samma mail på sin blogg så nu kan han inte komma och copyrightclaima eller nåt maha. men asså åh. jag blir så jävla YEAH!!! av att läsa det där. läser igenom det om och om igen och riktigt MYSER åt formuleringen "manligheten är en masspsykos som måste botas".

recap


jag kom iväg till demonstrationen i lördags ändå. haha, ja. och sen var jag ute med ett snyggt gäng, vi var på street som stänger kl. 02:00! fattar inte. det är som att ha 19 som åldersgräns.

och igår fick jag veta att min brorsa har tillbringat natten på sjukhus, allt blod rann ur mig på en sekund och jag kände mig helt svimfärdig innan jag hann höra andra halvan av meningen. men det var inte så farligt. hans vänstra lunga har kollapsat (?!) och det är tydligen inte konstigt om man är en lång och smal kille mellan 18 och 25 år. utan uppenbar anledning. han hade suttit ute och druckit öl med en kompis, sen reste han sig upp och då slutade han andas. kroppen works in mysterious ways. men han mår bra och kommer bli helt återställd. frågan är om jag själv kommer bli det, hah.