onsdag, november 12, 2008

en jävla loska i ansiktet på alla nordeakunderdet här gör mig så äcklad. nordeas förra vd thorleif krarup får en rekordpension på 150 miljoner kr. etthundrafemtio. miljoner. kronor. tycker han att han är värd det efter ett och ett halvt år på nordea? det han borde känna är ren och skär SKAM. han ska skämmas som en jävla hund. ingen människa förtjänar så mycket pengar. speciellt inte en jävla bank-vd. och speciellt inte en vars tid på företaget kantats av "av kritik med dåliga resultat och skenande kreditförluster". alla bonusar, fallskärmar, avgångsvederlag och guldkantade pensioner borde verkligen decimeras, bokstavligt talat. en tiondel av summan är precis lika bra, för pratar man om summor som överstiger 10 miljoner känns det inte direkt som att det finns någon skillnad mellan 20 och 200 miljoner. såvida man inte har en stor familj med 118 barn att försörja - vilket jag utgår ifrån att t.ex. thorleif krarup inte har - så har man fan inte nytta av såna kosmiska summor.

det borde fan vara förbjudet att få så vidrigt mycket pengar. ingenting han kan ha gjort under sin livstid kan berättiga 150 miljoner kr.

nu byter jag bank.

8 kommentarer:

lejnox sa...

"...inte direkt som att det finns någon skillnad mellan 20 och 200 miljoner"
det är så jag alltid tänker, att få 1 mille räcker liksom :)

If you're into it sa...

ja! de hinner ändå aldrig spendera allt under en livstid.

Sofia sa...

sånthär är nog det äckligaste jag vet. det är äckligare än bananflugelarver i den odiskade skålen. äckligare än inavel. äckligare än nittioåriga gubbars blåsvarta ollon med tillhörande flens.

Anonym sa...

Man slutar aldrig att förvånas.
De som varit med om att försätta oss i finanskrisen belönas ordentligt. De som drabbas av krisen, och det är väldigt många, får sin levnadsstandard kraftigt försämrad.
Vad jag förstått vill inte de flesta banker vara med i Regeringens frivilliga finanspaket för då får man ju inblick i löner och bonusar.
Jag vill inte längre vara med och betala dessa girigbukars OFÖRSKÄMT feta löner och pensioner. Det är väl dags för REVOLT

Anonym sa...

word for life!

det basta jag har last pa lange!

Friherre sa...

Det är jag som gjort anonymt inlägg. Jag var så upprörd att jag inte hann registrera mig.

Tack för att ni delar min uppfattning.

Nu har jag gjort det som Friherre. Jag ber att få återkomma.

If you're into it sa...

sofia: OJ. då är det verkligen EXTREMT JÄVLA MONSTERÄCKLIGT. haha. väldigt livligt beskrivet! hrm.

anonym 1: nej, att man ändå möter sånt här med en trött suck är ju verkligen ett mått på hur illa det är. detta borde generera mer ilska än några enstaka bloggare som skriver arga inlägg. jag är helt och hållet för straff och böter för utdelning av såna här pensioner! det enda som KANSKE skulle kunna motivera en pension på typ 20 miljoner eller mer är ifall man har arbetat hela sitt arbetföra liv inom företaget och bidragit med kunskap och hårt arbete som på allvar förbättrar kvaliteten på företagets tjänster eller produkter och villkoren för de anställda. då skulle jag kunna tänka mig att man förtjänar typ 20 miljoner. men 150 miljoner? det här, det är bara en jävla fars.

anonym 2: åh tack. ;D

friherre: jag antar att det är du som skrivit den första anonyma kommentaren? du är den enda som skrev med inledande versaler, hehe. ser fram emot din återkomst.

Friherre sa...

Hej på Er!

Tillbaka igen! Har ni sett på fan! Nu plockas liken fram i många garderober. Först Carnegi, sen SHB, sen SEB etc. Med spänning skall vi se hur detta slutar. En sak vet vi med säkerhet och det är att några få girigbukar har det mycket bra ekonomiskt och sämre blir det ju inte.

Ikväll har G20 haft möte om den finansiella krisen. Man enades om att vara enig:). Nästa möte blir i mars 2009 då skall Barack Hussein Obama vara med. Jag tror att även han vill vara enig.

Den stora frågan återstår emellertid. Hur skall man göra?

Det sa man inget om