onsdag, november 12, 2008

hoya carnosajag har varit huslig och planterat sticklingar (I KNOOOOW). det allra roligaste är att jag faktiskt köpte dem på tradera för en tjuga. så JÄVLA tantigt! men det står jag för. hah.

om de små liven överlever kommer de så småningom att bli en porslinsblomma. min mamma hade massvis med såna i våra fönster förr i tiden, i min barndoms vardagsrum låg det en tydlig söt doft året om. jag hoppas verkligen att mina börjar blomma. jag är så löjligt fäst vid mina doftminnen.

7 kommentarer:

Kitkat sa...

åhh de är så fina och luktar så sjukt gott!

jag är lika tantig, har satt amaryllislökar...

If you're into it sa...

åh, du kör julgrejen alltså! vi premiärdrack glögg igår. känns så jävla bra! sov som en bebis, haha.

sara julia elida sa...

ååh, sån har vi i köket! blommorna är så söta. fast våra blir mer ljusrosa.
när jag flyttar till ett eget ställe så ska jag ha pelargoner, för det hade min mormor massor av.

Kitkat sa...

yes, känner mig verkligen inne på julgrejen i år! har köpt blossas årgångsglögg men jag har 1 dec-regel när det gäller glögg och pepparkakor, inget innan dess för mig!

men ja visst somnar man som ett litet barn efter glögg! har en bild från när jag hade haft glöggfest i hökis, mina kompisar ligger på rad i sängen och sover, så fint!

Kitkat sa...

men nu har jag suttit och funderat på detta alldeles för länge; hur fraktar folk sticklingar med posten? blir de inte förstörda?

If you're into it sa...

åh, årgångsglöggen, är inte det nåt med blåbär? fantabulous.

alltså jag var också väldigt nyfiken på hur sticklingstanten skulle skicka sticklingarn, och hon hade dem typ i en liten kartong, med rötterna inlindade i vitmossa (?!), och sen blött hushållspapper runt det, och så en plastpåse över så att kartongen inte skulle bli blöt. enligt min pojkvän, som packade upp sticklingarna, var det tydligen extremt välförpackat.

gotta love the traderatanten!

Kitkat sa...

haha naw vad fint! jag har hört att vitmossa is the shit, det la man ju om sår och sånt förr i tiden (alltså på häxornas tid typ haha), och min mamma sa att man ska klippa av alla långa rötter på orkidéer typ en gång om året och sen lägga vitmossa runt. *känner att husmorsknepens värld är en hel värld*