onsdag, november 12, 2008

I <3 SLANG FOREVER!

jag har ju som sagt blivit väldigt sugen på att flytta från sverige, helt plötsligt. först kollade jag in möjligheterna att bo och jobba i new york, men det kändes lite för ambitiöst så jag vände blicken mot min egen kontinent, och london mer specifikt. jag har aldrig varit särskilt sugen på london förrän nu. jag skulle absolut inte bli ledsen om jag blev tvungen att flytta dit.

iallafall så har jag kollat runt lite på internet under morgonen och hittade den grymma hemsidan londonsvenskar.com. där finns svar på allt man undrar över, och mer därtill. t.ex. så finns det en slangordlista och denna finner jag extremt roande. här är några favoriter:
Abba-English

Tydlig skandinavisk brytning vid engelska uttal.


Bob's your uncle


Detta är mitt favorituttryck. Det tog mig veckor innan jag ens vågade fråga vad som menades. Kommer från 1887 då en irländsk politiker oväntat blev befodrad till Chefsekreterare av Irland av sin farbror Robert, Lord Salisbury. Det sägs att detta inspirerade till uttrycket som betyder “och så är det gjort”. Ex. "You just turn on the power, hit the switch and Bob's your uncle".

Diamond geezer

- en schysst och pålitlig kille. Geezer används ofta i termen ”snubbe”. Och det är omöjligt för mig att förklara vad en snubbe är. Jerry Williams är en snubbe.

Dutch oven

en term som beskriver hur du släpper en brakare och håller ner din partners huvud under lakanen. Att det ens finns en term för detta…

How's your father

ett slanguttryck för sex. Användes I “Carry on” filmerna från 60-talet. Uttalas. "aa's yer farva". Ex. "I think they’re upstairs having a bit of how's your father !"

Pear-shaped

något som har gått fel.

3 kommentarer:

Louise sa...

Dozey mare/twonk/twit/sod/git/cow/twat etc.
förolämpningar som används generellt för någon som är lite dum, beter sig dumt, eller som man tycker är ett kukhuvud. Mare och Cow används i allmänhet för kvinnor, medan ’twat’ är mest för män.

cami sa...

jag fölkjer med till london!!!

If you're into it sa...

JA! LET'S GO!! jag är så jävla uttråkad att min hjärna rinner ut i byxerna på mä!!