tisdag, maj 13, 2008

niotillfem


det finns en blogg som är finare än alla andra, den är så sprudlande glad, pastellfärgad och poetisk att min förra favorit-girlie-blogg the cherry blossom girl känns lite blek i jämförelse. niotillfem är som en egen värld, och trots att allting händer i stockholm så känns det som om hon bor i en annan stad, i en saga eller en sån där reklamfilm som får mig att börja gråta. hon är den enda bloggerskan jag hittat som inte har ett osympatiskt drag av narcissism över sig, och trots att det i hennes hall hänger mer än en handfull väskor från miu miu och marc jacobs så gör hon inte folk avundsjuka, just för att hon håller en helt annan ton i sin blogg. fram tills för några dagar sen. hon och hennes vän lade upp ett videoklipp från nån picknick, de satt på en brygga i vita klänningar och drack rosa champagne. hennes kompis hade en svart solhatt och de var jävligt fina båda två och satt och pratade med varandra. och det är här det brister för några läsare, för de verkar störa sig så in i helvete på hennes stockholmska dialekt, och det är nu svadan som annars bara drabbar blondinbella sätter in. det lät såhär:
"okej nu försvann all min kärlek till dig. Du både pratar och rör dig som en enorm sthlms-fjortis-brat. Det är med enorm avsmak jag lämnar din blogg för gott. Vik hädan."
eller
"Stockholmska måste vara den värsta, fulaste och äckligaste dialketen som existerar i Sverige. Jag tror att de flesta föresteller dig som en ödmjuk människa, men med stockholmskan så får man ett helt annat intryck, tyvärr..."
varför är folk så jävla elaka? de hittar liksom inget annat att hacka på henne för, så de börjar hata henne för att hon pratar stockholmska? jag blir så jävla ledsen när tjejer håller på såhär, de är så jävla grymma mot varandra. jag skulle bli helt knäckt om någon bara sket ner mig sådär. inte konstigt att niotillfem har tagit en paus. hoppas ni är nöjda nu! jävla idioter.

6 kommentarer:

sandra sa...

puss.
(jag kommer tillbaka. snart.)
det är pågrund av såna som dig som jag bloggar. du förstår inte hur glad du gör mig.
kram.

Rooni sa...

jag hålle med dig!
Vad tjänar man på att trycka ner nån på det viset eg?
Att glädjas och andra och att kunna ge komplimanger stärker bara en som person :)

Annahita sa...

sandra: du förtjänar bättre läsare än så. men om det nu är så att de slutar läsa din blogg p.g.a. din stockholmska dialekt är det väl lika bra att de drar, man vill inte ha såna läsare ändå va?
keep it up, din blogg är den bästa jag vet!

rooni: ja exakt, jag mår bara dåligt av att läsa folks hjärtlösa påhopp. jag kan väl skriva elakt om typ blondinbella, men ALDRIG att jag skulle skriva något i stil med "du är så jävla äcklig, dra åt helvete", "ingen vill ha dig" - sådant som jag sett folk skriva där på riktigt.

breaks my fucking heart.

marcha sa...

måste inte den där intervjun från värnpliktsnytt vara fejk och ett skämt??! annars är det helt jävla otroligt.

Annahita sa...

jag har faktiskt tänkt det också, men hon har inte antytt att att det skulle vara ironi. får hoppas på det för hennes skull, men jag skulle inte bli förvånad om hon var allvarlig och till och med stolt över den intervjun...

Emma. sa...

Åh! Jag orkade inte enns läsa kommentarerna, många av dem var ju så hemska! Stackars lilla kloka Sandra! Jag hoppas verkligen att hennes välförtjänta paus gör att hon vill fortsätta blogga. Hennes blogg är mitt andrum.