onsdag, september 17, 2008

UTTRÅKAD

jag fick precis en vild idé... tänk om jag skulle börja skriva korrekt svenska, och använda stora bokstäver efter varje punkt, och vid personnamn. och andra ställen där det behövs. Vore inte det nåt? Man kanske framstår som lite mer förståndig, och lite mindre slarvig, om man använder sig av stora bokstäver vid personnamn och efter punkt. Ja. Jag ska prova, några inlägg bara.

Ja... 2 h 15 min kvar...

5 kommentarer:

Chatrin Loov sa...

Haha innan gjorde jag aldrig det men nu är jag så skadad av mitt jobb att jag gör oftast det automatiskt. Jag har till och med ändrat till små bokstäver ibland när jag skrivit något för att jag inte ska verka lika uptight... Hur nördigt är inte det?

A. sa...

haha. men faktum är ju att korrekt användning av versaler och gemener ger ett mer uppstyrt och formellt - och mindre spontant och avslappnat - intryck. jag återgick ganska snabbt till den senare modellen. haha.

nördigt är kul!

Anonym sa...

ja, korrekt är bra men överskattat! så länge man bara inte slänger sig med språkliga hädelser som la e d va och andra vederstyggelser.

A. sa...

haha, ja, det är jobbigt när orden blir sådär rumphuggna för att man inte orkar skriva ut resten av bokstäverna. har aldrig förstått hur det kan vara så mycket mer jobbigt att skriva "är" istället för "e", t.ex.

Anonym sa...

ja usch. det är som att stympa ord. det tyder på ren och äcklig lathet. jag kan verkligen inte skriva med folk som skriver på sådant sätt. STORT usch.