onsdag, mars 12, 2008

pimp momma e

titta på lilla speedy! hon är världens snällaste pimp momma! efter plugget igår drog jag hem till emelie och gick på toa, hängde lite, och så råkade jag se de två pälsarna som hängde i hallen. pälsar är mitt guilty pleasure. jag tycker att de är så otroligt vackra och är en av de få saker som kan förändra intrycket så drastiskt, men myntet har en extremt mörk baksida, och jag kommer nog aldrig kunna ha på mig en helpäls utomhus utan att känna mig dålig. det räcker med min pälsmössa som jag köpte på second hand (ok, det var en arg ryss med ett bord på gatan) i berlin för 2 år sen, jag dör av skam varje gång jag har på mig den, så nu har jag slutat använda den för den är inte värd våndorna. men pälsarna hos emelie! de är magiska. jag virade en runt mig och kände hur jag liksom.. växte... som person..! jag blev snyggare, rikare, varmare, mognare (det syns inte på bilden). helt sjukt faktiskt. när emelie hade funderat färdigt över sina vinröda byxor promenerade vi till nationalmuseum och såg utställningen med henri de toulouse-lautrec, det var super awesome!


ah, henri de toulouse-lautrec var ju högadlig alkoholist med syfilis och missbildad p.g.a. inavel; föräldrarna var kusiner, så det är inte så konstigt att livet gick lite väl hårt åt honom. hade han dött 10 år tidigare hade han varit med i 27-klubben, tillsammans med kurt cobain, jim morrisson, janis joplin, jimi hendrix och brian jones. hippies är de allihopa iallafall.

jag har f.ö. bestämt mig för att aktivt undvika warhol-utställningen på moderna eftersom jag har förstått att det är okej att finna honom ointressant. han är mer farty än arty och är föremålet för en tanklös dyrkan bland kids som eftersträvar att bli uppfattade som som snygga, medvetna, seriösa och konstnärligt sinnade kosmopoliter. jag är medveten om att andy warhol var en representant för popkonsten och att den på sin tid inte liknade något annat, och var så nytt och fräscht och revolutionerande att det är svårt för oss efterlevande att förstå vilket intryck den gjorde på samtiden; men jag säger samma sak som jag sagt om beatles, dylan och diane von furstenberg; bara för att man var först behöver det inte betyda att man var bäst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tyckte att du verkade otroligt smart efter att ha läst ditt inlägg om Blondinbellas uttalande, men det där med päls är bara töntigt. Aldrig hört talas om fuskpäls, om du nu tycker att du blir så mycket mognare (och rikare...?) i dem?

Annahita sa...

men... hjälp. det var ju ett skämt..