onsdag, juli 16, 2008

mer richard scarryjag älskar känslan man får av att återse en bok som man inte har sett på 10 år, det är som att öppna en dörr till barndomen och plötsligt minns man en mängd saker man trodde att man hade glömt. som mammas gamla parfym (chloé från karl lagerfelds tid = very 70's och väldigt sliskig), en tygaffär man brukade handla i som inte finns längre, min brorsas hemska illbeiga kofta som vår farbror skickade från iran, den där grannen i huset som hade den största lägenheten högst upp och 7 små barn, dagisfröken helena med ett blått och ett brunt öga... jag kan fortsätta hur länge som helst.

minns ni den här? jag älskade sönder den och fick så småningom den i sin engelska upplaga, finns nog på landet nuförtiden. jag är av den bestämda åsikten att barnprogram och barnböcker inte håller samma kvalitet som de gjorde förr, när jag var liten, och har bestämt att innan jag får barn ska jag leta upp alla de fina gamla böckerna och spara dem tills knoddarna kommer.

2 kommentarer:

Sanna Samuelsson sa...

"Något att tänka på!"
Jag gillade verkligen det barnprogrammet!!! Gillar det fortfarande, föv. Apan med bananbilen, så himla soft. Och grisen, hette han "herr fumlig"..?

Annahita sa...

haha, åh. apan med bananbilen!