fredag, september 19, 2008

yah

jag skojar inte. jag tycker inte riktigt att människan förtjänar att vara den dominerande livsformen. vi har misskött det totalt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Precis vad jag har gått och varit deprimerad över sedan i torsdags när nya djurens rätt tidningen kom (den var hemsk = like, in your face). Vi förtjänar inte denna planet så som vi missbrukar den och dess varelser. Ingen respekt. Bara pengar. Skit i att jorden går under bara vi har pengar och välfärd. Pengar är viktigast. Människodjuret kommer alltid att ha vissa grundläggade egenskaper som; egoism, avundsjuka, maktlystnad och girighet. så har det varit sedan urminnes tider och kommer alltid att vara. i grund och botten är människan full av synd.

A. sa...

japp. bekvämlighet framför ALLT. men är man mycket bättre själv då? det är i princip omöjligt att helt och hållet stå utanför systemet. man måste flytta till en stuga utan el och vatten i värmland och bli helt självförsörjande, för att vara en sån liten belastning på miljön som möjligt. min mamma får för sig att göra detta varje år, det är lite utav ett återkommande tema.

men bara en sak som att försöka bojkotta ett visst multinationellt livsmedelsföretag, som t.ex. coca cola. been there, done that, liksom. men jag insåg till slut att det spelar ingen roll ifall JAG bojkottar cola, att jag alltid köper något annat märke etc. det räcker ju med att jag handlar i en matbutik som tar in cola, för att vinsten ska komma tillbaka till dem. och ska man undvika matbutiker som köper in coca cola blir projektet helt plötsligt mycket större..

A. sa...

plus att coca cola äger det mesta inom läskedrycker och vatten på flaska. man tror ju att loka och ramlösa och mer och dylika är ett bra alternativ, men nej - sannolikheten att de också ägs av coca cola company är extremt stor. tror att två av de tre märkena jag nämnde faktiskt ägs av dem (undantaget är ramlösa).

Anonym sa...

jag vill också bo i en stuga utan allt det där som nu nämnde. det vore drömmen. men det får bli ett senare projekt.

nej, man får helt enkelt göra vad man kan och engagera sig i sådant som känns bra. samt att försöka påverka människor runt omkring en. man kommer aldrig att kunna påverka de som sitter i maktens hörn, men som sagt, man får göra lite och känna sig nöjd med att man själv minsann bryr sig :)

A. sa...

ja, det är svårt att inte bli cynisk i den här världen men du har rätt inställning! även om man inte tror att man kan påverka så ska man försöka göra det ändå.