söndag, augusti 17, 2008

vad män gör mot kvinnor


"Najaf Sultana, 16. Straffades som femåring för att hon fötts till fel kön. Hennes pappa hällde fotogen över henne och tände på när hon låg och sov. Fadern ville inte ha ännu en flicka i familjen. Efter attacken blev Najaf blind och hennes föräldrar övergav henne. Nu bor hon hos släktingar och har plastikopererats femton gånger."
läs mer på aftonbladet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det här är det värsta jag har hört.

Särskilt obehagligt (liksom ovärdigt) att snubbla över en sådan historia på en blogg, mitt bland andra inlägg, någonstans mellan att man loggar in på facebook och kollar gmail. Känslan är: en historia som alla borde få berättad för sig. Men också det är svårt att motivera. Hur förändras man av att höra om henne? Uh, jag dissar inte detta inlägg men bättre hade kanske varit ett brev på posten. Fast jag vet inte, bättre och bättre.

Var har du läst om det här? (Inte för att jag kommer kolla den enventuella länken.)

A. sa...

i grunden är det en internationell artikel från associated press, gjord av några italienska journalister, men aftonbladet har givetvis plockat upp den och översatt. om man klickar på rubriken borde man komma till aftonbladet.

vi har en annan härlig och läsvärd blogg som plockat upp den här artikeln, bloggen heter "i mitt sverige". där har man fått en smart liten twist på det hela och gjort det till en specifikt muslimsk tradition, det här med att bränna sönder tjejer med syra. kolla här.

fast den bloggen är iofs så fin och läsvärd att jag tänkte göra ett eget inlägg till dem. haha. åh. älskar "patrioter".

Anders sa...

Klart att det bara är muslimer som kan hitta på en sådan här trevlig sak. Alla vet väl att islam är en fredlig religion, kolla bara på mellanöstern=)

Varje år bortgifts 56 MILJONER BARN till muslimska män som imamer viger. Jag vet att ni muslimkramare gillar muslimpedofiler och gärna skyddar dem men jag hoppas att ni en dag inser att pedofili inte är så bra som ni vill framhäva det. En sak som nästan är värre än pedofiler är sådana som skyddar de..

A. sa...

haha, du är en sorglig liten figur.