måndag, augusti 04, 2008

emmabodafestivalen vol. II

fredag:

på fredagsmorgonen gjorde vi en räd på coop i "emmaboda city" och köpte massa goda grejer till frukost, bl.a. rostbiff! vi hittade en fin gräsmatta i skugga och satt och åt.

sen kom nisse. han var lite trött.

plötsligt låg en katt där. vid svansroten hade han (är säker på att det var en han) små gröna pluppar som vi i början trodde var någon extremt obehaglig parasit, men det visade sig att han bara hade gått igenom ett buskage och frön hade fastnat i pälsen...

katten var inte särskilt blyg. snarare påträngande. han verkade inte ens vara intresserad av maten. klart han nosade lite på rostbiffen och åt upp den, lite halvhjärtat, när oscar erbjöd det sista i förpackningen. men mest satt katten bara, och stirrade.

efter frukosten i det gröna gick vi till det fantastiska lilla konditoriet fenix, med intakt 50-talsinredning. nästan som kafé valand på surbrunnsgatan, fast kanske lite finare. på uteserveringen bestämde sig siri för att dricka kaffe på det gammeldagsa viset. ni vet, att man har en sockerbit mellan tänderna och silar kaffet igenom den.

kaffet på tallriken. det såg gott ut.

emmabodas metodistkyrka.

torulf.

fenix var 50-tal på nedervåningen och på övervåningen var det 70-tal. och väldigt varmt.

jag hade suttit och svettats vid systembolaget i någon timme för att vi hade lyckats tömma tre lådor vin på en kväll, och p.g.a. de enorma köerna där utanför fick jag ta upp några andra människors beställningar. det hela var mycket meckigt och irriterande. sen kom mina vänner med bilen och vi åkte till stranden och svalkade våra svettiga och trötta kroppar och drack lite öl. den stunden gjorde fredagen till festivalens bästa dag.

en stor bagge tog en promenad över mitt badlakan.


nisse planerar vilka spelningar vi ska försöka pricka in.

torulf ser ut som om han nyss har fällt ett stort djur.en av de stackars människorna som bodde i närheten av festivalområdet hade gjort det väldigt tydligt att man inte ville ha påhälsning av oblyga festivalbesökare. antagligen hade husägarna skipped town över helgen också, det såg väldigt dött ut därinne.

sen var det dags för giget som joel hade sett fram emot allra mest, doktor kosmos! mkt sväng, dans, allsång och klasshat! inga moderater här inte; sweet!

lots of people på doktor kosmos.

lots and lots of people...jag tog en liten avstickare för att gå på damernas i det gröna, och då hittade jag några läskiga träfigurer som stod i buskarna och stirrade på mig. det fanns en jultomte också.

de här två söta pojkarna kom fram till mig och nisse i merch-tältet och behövde hjälp med att ringa några samtal. han till vänster hade sumpat sina skor och sitt leg och han till höger hade sumpat sin mobil.

hop, skip and jump!

senare på natten på artistcampingen roade sig boris och the jeltsins med att sitta i baksätet när johan startade och stängde motorn och växlade mellan hel- och halvljus.

max lekte deer-in-the-headlights-leken.

och uncle-tom-wants-you-leken.

elias lekte tutankhamun-leken.

fest i baksätet. haha. en av mina favoritbilder.


sen spelade justice. de hade så SJUKT feta ljusriggar, på baksidan av scenen stod två röda långtradare med deras egna grejer. hela scenen var en vägg av högtalare. det var vulgärt. men fett.

de gör väldigt mycket väsen av sig för att vara två små fransmän. man såg deras huvuden titta upp ibland bakom högtalarna, det var nästan lite läskigt, att inte se deras ansikten. man såg liksom bara scenen, som var ett monstrum av ljud och ljus som landat i den småländska skogen mitt i natten.


jag försökte spela in lite så att min electro-buff till bror kunde få se lite, men kameran tröttnade ganska snart.

0 kommentarer: