tisdag, augusti 05, 2008

dagens citat


"jag hoppas att damboxningen inte blir OS-sport. det skulle förstöra boxningen."
det är naim terbunja, svenskt OS-hopp i boxning. haha, stackarn. han klamrar sig fast i det han byggt upp hela sin manlighet kring. "tjejer kan väl visst få tävla i boxning i OS, så länge det inte går ut över killarna". jag tycker helt ärligt bara synd om honom. han är klyschornas klyscha; en boxare som tycker att de kvinnliga idrottarna förstör sporten. han tycker väl antagligen att konstsim är den enda grenen som kvinnor kan tävla i på allvar.

3 kommentarer:

Jonas sa...

Nu är det väl ändå så att damboxning för tillfället håller för låg kvalitet för att platsa i OS. Det finns två eller kanske tre damer i världen som kommer upp i en standard som kan kallas boxning på riktigt hög nivå om ens så många. När det finns tillräckligt med deltagare som kan anses platsa kan damboxning införas, inte innan. Vad jag vet får inte herrar ställa upp i konstsim heller, ungefär av samma anledning. Det finns ett penningvärde i medaljerna i ett OS som inte ska vara helt enkelt att vinna genom att det inte finns något rejält motstånd att tala om. Boxning för damer är relativt nytt, ge det tio, femton år att utvecklas och kom tillbaks då och se om det är populärare.

Den förvånade pappan sa...

Jonas:

Om damerna inte får vara med lär väl inte statusen och kvalitén öka inom överskådlig tid och då blir det ju en ond cirkel. De får inte vaar med för att de är för dåliga och de kommer inte bli bättre för de får ju inte vara med.

Självklart ska damboxning vara en OS-gren om herrboxning är det. Dock tycker jag att man skulle kunna stryka boxning helt eftersom sporten går ut på att slå ned sin motståndare. Varför ska sådana sporter vara med i OS?

Annahita sa...

jonas: men snälla. poängen är ju att herrboxning ALLTID - ända 700-talet f.Kr. - har varit tillåtet i OS, det går faktiskt inte ens att jämföra. det är väl klart att män är bättre boxare om de har tusentals års försprång. jag förstår att damboxning kanske inte är lika kul att titta på om det inte ens är en OS-gren, men du måste ju fatta att man ska kunna mötas på mitten.

förvånade pappan: exakt! egentligen skiter jag i om någon överhuvudtaget tävlar i boxning, det är hjärndött och meningslöst - men det kommer från mig som är fullständigt ointresserad av all sport. haha. men jag håller verkligen med dig, hur fan har man tänkt att damboxarna ska komma upp i samma klass som herrarna om de inte ens får delta?