måndag, april 07, 2008

säkert! - allt som är ditt

SHIT. ÅH. snälla, titta på det här.

Säkert! - Allt som är ditt


hittade i den förutnämnda mashas rodeoblogg. fy fan, jag blev verkligen berörd av den här. jag själv knyter näven runt nycklarna när jag går hem själv på kvällar och nätter och gör allt för att undvika ögonkontakt med främmande män. jag låtsas ringa upp någon om jag inser att jag inte är ensam på gatan och pratar högt om att "jag har inte druckit en droppe, jag kommer hem om 5 min så du kan börja koka te", så att man fattar att det är någon som väntar på mig. jag förbannar mig själv om jag har på mig höga klackar eller en kjol och tänker att fan fan fan, nästa gång måste jag ha ett par stora jeans i väskan som jag drar på mig innan jag går ut. det är inte förrän på senare tid som det har gått upp för mig hur jävla SJUKT I HUVUDET det är att jag går omkring och är rädd, i min egen stad, för att jag är tjej och någon smutsig våldtäktsman vill ha det som är mitt. väldigt få människor av hankön verkar förstå det totalt vidriga i det här. något jävla kukhuvud har kommenterat mashas inlägg om den här låten såhär:
Joakim | 15 mars 2008 21:20
Så här brukar det inte låta när mord är på tal. Då är det psykvård och "livstid" som gäller. När det handlar om våldtäkt, ja då jävlar ska yxan fram och hugga kukar.
EAT SHIT AND DIE! jag blir så jävla trött! såklart ska nån jävla snubbe vara framme och försöka vara rationell och påminna tjejerna om att annika norlin faktiskt uppmuntrar till att mörda när hon sjunger "de jävlarna ska skjutas". varför är ni så jävla dumma i huvudet?

2 kommentarer:

masha sa...

om du har skrämt bort någon med det här inlägget så är de ju dumma i huvudet, vilket betyder att du ändå inte vill ha dem som läsare. jag valde att inte lägga mig i debatten som uppkom i mitt kommentarsfält. jag tyckte redan att jag hade sagt mitt. de flesta som kommenterade var i alla fall vettiga och kunde sätta de som var idioter på plats.

att så många blir berörda och kan föreställa sig känslorna som beskrivs i låten säger sin sak. det är en sjuk värld vi lever i och jag blir så arg när jag tänker på det.

Annahita sa...

ja, det har du verkligen rätt i, de läsarna klarar man sig utan. jag har bara så svårt att vara sansad och saklig när en kille fäller en sån kommentar, jag fullständigt kokar av ilska och kastar svordomar omkring mig, vilket inte är att föredra om man inte vill att feminister ska uppfattas som vanvettiga bh-brännare... haha.

samtidigt så bränner jag ju broar, på ett sätt, till killar som faktiskt tycker som jag men ändå känner sig utpekade för att jag verkar dra ALLA killar över en kam.

haha jag vet inte, jag är helt ny inför detta fenomen; att folk faktiskt läser bloggen. vad kul att du tog dig tid att kommentera tillbaks, din blogg är grym!