tisdag, februari 10, 2009

JAG BLIR SÅ JÄVLA TRÖTT

kristdemokraternas senaste förslag är att statsministern ska avsluta varje tal med att be gud välsigna sverige, äkta american style. kd:aren else-marie lindgren tycker att det är en bra idé eftersom att våra svenska värderingar enligt henne bygger på de kristna;
Sverige anses vara ett av världens mest sekulariserade länder, men KD-ledamoten tror inte att det skulle kännas onaturligt att plötsligt införa lite gudsfruktan i politiken.
– Nej, jag tycker att vi borde ha en mer avslappnad attityd till religionen. Vårt land är ju byggt på kristna värderingar.
det där är ett av de vanligaste argumenten som kommer från kristet håll, när de försöker stävja den sekulära utvecklingen, och vill påminna folk om att vi inte vore något mer än SAVAGE BEASTS om det inte vore för att kristendomen svepte in som en ljum vind och gjorde oss till de godhjärtade civila människorna vi är idag. det är skitsnack. de mest grundläggande hörnstenarna i vilket samhälle som helst, att t.ex. inte mörda, inte stjäla, inte ljuga och bedra, osv, är inte ett kristet påfund. det är medfött mänskligt bondförnuft som har funnits långt innan kristendomen föddes. att påstå något annat är ju att totalt vända ryggen till historien och mänskligheten, vilket många religiösa människor iofs är rätt bra på.

och det här är ju härligt:

Brukar du själv be gud om välsignelse?

– Ja, som troende är det en del av min relation till gud. Om du frågar folk på gatan om de ber till gud, tror jag att majoriteten skulle svara ja.

kärringen har ingen jävla aning. hur kan man vara en aktiv politiker och samtidigt vara helt clueless?
blog comments powered by Disqus