tisdag, november 11, 2008

det här med att innerligt önska att man var nöjd med sin telefon för att den är så jävla snygg, när den i själva verket är väldigt jobbignokia N85! hell-o gorgeous! så jävla FRESH!! jag är väldigt svag för småelektronik; kameror, mobiltelefoner, mp3-spelare... de designas ofta på ett vis som tilltalar mig otroligt mycket. ju mer glansiga ytor och rena linjer, desto bättre.

jag köpte en LG shine i våras, efter att ha suttit och älskat den till döds i typ ett år, men jävla tbh.se skickade fel färg. de hade inte kvar den silvriga, utan jag fick en "titanium black", som betyder mörkgrå, så min kärlekssaga med LG shine började inte helt perfekt. sen visade det sig att det fanns en massa andra grejer som skulle komma att störa mig väldigt, väldigt mycket:
* den inbyggda mp3-spelaren inte kan använda sig av det externa minnet på 2 GB som jag köpte till just för att ha musik på. helt värdelöst. man måste lägga in låtarna på mobilens inbyggda minne, som är typ 50 MB; skrattretande! jag snackar alltså typ 7-8 mp3-filer. kanske några fler. men långt ifrån så många som jag hade för avsikt att ha från början. det här är den allra största nackdelen.

* vibrationssignalen är extremt svag, och därtill är maxvolymen väldigt låg för att vara maxvolym, så jag missar väldigt många samtal. ibland är mobilen ljudlös, trots att den inte är inställd på det. helt stört irriterande.

* jag kan inte ändra min mobilsignal! om jag vill ha en annan signal än "default" så måste jag ställa in den som personlig signal på en kontakt i telefonboken, jag kan inte bara brassa den på allihopa direkt, som man gör med alla andra telefoner. misstänkte först att det var något fel på just min telefon, men sen så har jag hört den signalen från andra LG-telefoner i tunnelbanan, och när ägaren har tagit upp den för att svara har jag sett att denne också har en LG shine så antagligen har det inte gått att byta signal på den heller.

* skärmen blir repig väldigt lätt. den är så himla snygg och clean i början, men nu ser det ut som om den har gått i närkamp med en tuss svinto. jättetrist.

* den kan inte längre ansluta till minneskortet. jag försöker föra över bilder till datorn men den strejkar. tur att nisse en gång skaffade sig en kortläsare. annars hade jag känt mig ännu mer blåst.

* den hänger sig ibland under ett inkommande samtal. signalerna går fram, för den som ringer låter det bara som att jag inte svarar, men i själva verket sitter jag och försöker trycka på den gröna luren, utan att mobilen reagerar. när det har slutat ringa måste jag starta om den.
det finns egentligen ännu fler saker som inte funkar som de ska, men jag tycker att de där var viktigast. eller störigast. man kan sammanfatta LG shine med tre ord: snygg men dum. jag längtar efter lite funktionalitet. är det verkligen så svårt att få ihop en pålitlig telefon i ett snyggt skal? jag minns att jag var missnöjd med min förra LG-telefon också, LG U880. den behöll jag i typ ett halvår, blev så jävla trött på den att jag praktiskt taget SKÄNKTE bort den. har fattat nu att det här företaget inte är nåt att ha om man vill ha en mobil som funkar, så jag har börjat spana lite smått efter annat. jag är konstigt nog inte det minsta intresserad av en iphone. snarare typ nokia isåfall. som den där rasande vackra lilla varelsen högst upp i inlägget. nokia N85. går loss på en sisådär 4000 kr. det kommer aldrig bli vi.haha förresten så är det så himla skönt att jag går omkring och dreglar efter teknik för 4000 kr istället för att lägga in bilder på random christian louboutins och ba "vill haaaa". jag är faktiskt jävligt nöjd med det.

3 kommentarer:

Louise sa...

Den där telefonen är verkligen ruskigt lik min nya kärlek Nokia N96. Jag börjar sakta men säkert undra om inte den inom kort kan ersätta allt annat jag äger. Och även sånt som jag inte äger, t.ex. mina vänner. Skämt åsido, den har verkligen allt o lite till. Och så är den ju snygg. :D

If you're into it sa...

åh, har du N96? jag har spanat på den också! snackade med en person som hade den, han tänkte sälja den för att den "kan för mycket". men jag blev inte avtänd för det!

men åh den är så jävla dyyyyyr!!

Louise sa...

Jaa jag köpte den efter ett år av lidande med min tidigare telefon (som var snygg men dum). N96an är snygg och smart! :D Men ja, nu lever jag på nudlar typ.