torsdag, oktober 30, 2008

his purple cheapnessjag höll nyss på att skriva ett nytt inlägg om prince, och till det behövde jag videon till kiss för att prove:a en point. så jag vände mig såklart till youtube, som vilken annan vettig människa hade gjort. för man kan hitta det mesta på youtube, visst? på youtube finns ju nästan ALLT, visst?

nej. det finns ett undantag, och det är prince. för hur mycket du än letar efter prince kommer du inte hitta något, han har fått allt borttaget p.g.a. "copyright claims". det finns inget videomaterial på honom själv, och alla som har laddat upp covers har fått ljudet avstängt. alla prince-covers på youtube är alltså videos utan ljud. mig veterligen är han den enda som har gjort såhär. inte ens metallica har gått såhär långt, de har t.o.m. en egen youtubekanal. ja. 'nuff said. det räcker ju egentligen med att konstatera att metallica är mer youtubegenerösa än prince för att min poäng ska gå fram.

när jag rotade omkring på youtube hittade jag en annan kuriositet. och det här är så otroligt, så mind blowing, att jag aldrig ens hade tänkt tanken på att något sånt här kunde existera överhuvudtaget. det jag talar om är EN DUETT MED CORNELIS VREESWIJK OCH FUCKING PERNILLA WAHLGREN. egentligen behöver jag inte kommentera detta mer heller. alla fattar ändå vad jag tycker.

(HELGERÅN!! HELGERÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅN!!!)

5 kommentarer:

Linn sa...

Tycker din blogg är väldans mysig! Smygläser den titt som tätt!

en liten orelevant fråga; du gör ju mysiga time-lapse filmer med din kamera.. Hur får man reda på om man kan göra samma med sin? (haha, en riktigt tenkikfråga!)

If you're into it sa...

hej tjejen! vad fint av dig, tack!

ang. time-lapse-filmerna: jag har en inbyggd funktion i min kamera som fixar filmerna själv. helt automatisk. men annars kan man väl göra så att - om man har möjligheten - ställer in en självutlösare med typ 30-60 sekunders intervall. sen sätter man ihop det i datorn och gör det till en rörlig gif-fil. borde funka! har du en kamera som kan ta intervaller med självutlösare?

Anonym sa...

prillan har även förbjudit sina egna fan-sidor att ha bilder på honom utan tillstånd upplagda. detta resulterade i sidan PRINCE FANS UNITED (pfu - prince, fuck u) heheh... men men... gotta love his crazy mind ändå...
/nathan

Matilda sa...

Åh, Prince, androgynitet är ibland det hetaste som finns. Stämma-fansen-grejen är dock inte lika het. Missa dock inte videon bara för att Prince är lite bitter och paranoid:

http://www.mtv.se/mtv/?StoryId=62991&artist=14481&video=112992

Prove:a pointen vetja ;)

Gillar din blogg!

If you're into it sa...

nathan: haha, ja! crazy mind. dirty mind.

matilda: tack för tipset! fantastiskt! jag satt här igår natt och tittade på videon om och om igen, den är så jävla het.

jag ska snart försöka skriva ihop något då! det handlar om robert plant och prince. haha.

tack!