lördag, september 06, 2008

ödeshög

det måste vara sveriges sämsta och mest deprimerande ortsnamn; ödeshög. hur fan mår man när man växer upp i en stad som är döpt efter typ en ensam hög med sten mitt i skogen?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ödeshög ligger inte långt från mig. Det är rätt.. öde.

A. sa...

haha, ÄR det öde? fan vad roligt! hahah åh LOL. på de bilder jag bildgooglat på (MER LOL) verkar det vara en rätt mysig stad, helt i klass med typ uppsala som tydligen är så mysigt att det är äckligt.

alltså det är det här jag älskar med bloggar, om det inte vore för bloggen hade jag aldrig fått förstahandsinformation från en person som bor nära ödeshög!

Anonym sa...

haha neej fan jag ljög! det som ligger näsa mig är inte alls ödeshög utan.. eh.. Ödenäs! DET är öde :D

Anonym sa...

.. det var föresten i Ödenäs som "hem till byn" spelade in, haha.

A. sa...

haha. ödenäs låter snäppet bättre, på något sätt. det står på wikipedia att ödenäs har 137 invånare. det måste ju vara 137 000 invånare? eller är det bara en pytteliten by? med 137 själar? vad sjukt. vad litet! var bor DU egentligen?

Anonym sa...

Haha neej det bor alltså etthundratrettiosju små människor i Ödenäs. RIKTIGT litet med andra ord. Och, ja, när man åker igenom är det inte mycket mer än några snåriga fält och ett par gärdsgårdar. Haha. Tycks alltid ligga tyngt av grådis dessutom!

Jag själv bor i Borås men eftersom du ändå går lös med wikipedia och kartor kan du ju kolla Bollebygd, där jag är född och uppvuxen. Hoho!